DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2014, 00:00

Wzrost
20
71%
Bez zmian
3
11%
Spadek
5
18%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

to se Szwaby strzelanie urządzili :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Ciapul pisze:to se Szwaby strzelanie urządzili :)
ciezko stwierdzic po 1 polowie meczu , czy to przez nieudolność portugalczyków cyz niemcy sa tacy mocni, bo od kilku imprez prezentuja swietna gre, ida na mistrza ? ;)

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

Ciapul pisze:
ByQ pisze:To jest bardzo trudne zagadnienie i nigdy ja ani ty tego nie z rozumiemy. Ale chodziło mi bardziej o cały koszyk xxx / USD i zamiast zadawać tego typu pytania można poprostu zobaczyć jak dolar zachowuje się względem innych walut i wtedy masz jakiś punk odniesienia. A czy akurat cala ekspozycja zachowuje się tak ponieważ euro kupowane jest za szterlingi a dolar nowozelandzki sprzedawany za jeny... Takich kwestii nawet nie analizuj bo i tak nigdy nie dowies z się kto za co i co kupuje i w jakich ilościach.
pozwolę się z Tobą nie zgodzić... grając na G/U wystarczy mi obserwowanie E/U i E/G... patrząc na ich wzajemne ruchy widzę która waluta odpowiada za poszczególny ruch... przeanalizuj sobie ruchy przed czwartkową wypowiedzią Carney'a... E/U w dół, E/G w dół G/U prawie w miejscu... co z tego wynika ? Ano to że winne było osłabianie się euro... umocnienie dolara w tamtym czasie było porównywalne z umocnieniem funta co zresztą było widoczne na niemrawym wtedy G/U...
Co za Badura. Piszesz jakby dało się to przewidzieć. A jak dzisiaj gu znajdzie się na 1,72 to tez napiszesz jutro ze wszystko było widoczne? To jest juz nudne... Takie pisanie ze cos się wydarzyło i było to wiadome i do przewidzenia a jakos nigdy nie widziałem posta wyprzedzającego takie ruchy z twojej strony. Jak to wytlumaczysz??

Jak tak to w takim razie powiedz mi na podstawie EG i eu gdzie będziemy jutro na gu? Nie zrobisz tego bo nie da się tego zrobić. I pomylilbys się w 10 / 10 przypadków kompromitujac się przy okazji.

A to ze euro się osłabiało czy umacniało to wiadomo tylko nie o tym był temat bo gadalismy o tym czy wiadomo kto co kupuje i za co a wiec o powodzie sprzedaży / kupna.

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

Coscie tacy nerwowi wszyscy :)
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

SP500 tak samo jak reszta indeksów amerykańskich nie jest zbyt atrakcyjna na chwilę obecna. Kto ma krótkie zakupione na ostatnich szczytach ten trzyma podobnie z długimi zakupionym trzy tygodnie temu i dłużej. Oczywiście ja w długo terminowej opcji obstawiam spadki. Dolar jest słaby i raczej nic się nie zmieni w tej kwestii bo i indeksy są bardzo wysoki i obligacje również, oczywiście mówię tu o parze USD/JPY. Jednym słowem maraz i stagnacja, zapewne dopiero FEDeraści coś ruszą.
Obrazek

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Pytanie takie bo przed ebc każdy się tam czegoś spodziewał generalnie mario chciał oslabiena euro. A co z fed? Jakie są przewidywania? Usd powinien się umocnic czy osłabić? :)

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Fed gra o tanie yieldy.
Time is Money.

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Maksimus pisze:Fed gra o tanie yieldy.
Yieldy? A cóż to?:p Jedyne moje skojarzenia to zakłady bukmacherskie i yield jako wskaźnik:D

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://finanse.wp.pl/kat,1033715,title, ... aid=112eb3

norma w PL koryto trzeba sie trzyma nogami i rekami zero HONORU i WSTYDU

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

wesoly pisze:Yieldy? A cóż to?:p Jedyne moje skojarzenia to zakłady bukmacherskie i yield jako wskaźnik:D
Rentowność obligacji.

Zablokowany