toper jest pewny ale wazniejsze co powiedzą nt np. stópNowy123 pisze:po co TOperek przed nami 18 czerwieckoks pisze:shooting star na parach z PLN?Nowy123 pisze:http://stojeipatrze.blogspot.com/2014/0 ... kraci.htmlluka do domknięcia, chyba można spróbować zaszorcić usdpln
fed
DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014
Swing
mogę zapytać czy jest jakiś powód dlaczego używacie słowa "toper"? czy ktoś użył a reszta powtarza? Nie jest to absolutnie ważne ale trochę denerwuje bo przecież pisze się "taper"..Nowy123 pisze:po co TOperek przed nami 18 czerwieckoks pisze:shooting star na parach z PLN?Nowy123 pisze:http://stojeipatrze.blogspot.com/2014/0 ... kraci.htmlluka do domknięcia, chyba można spróbować zaszorcić usdpln
fed
- dobryfxplayer
- Maniak
Nowy co rozumiesz przez ten toperek? wyciecie stop losow w gore i WIELKI zjazd na dół?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
chyba każda skrajność jest zła! nawet branie witamin w dużej ilości bo to awitaminozablacha pisze:Oj przynosiło tylko często ludzi nie wiedza wiele o skrajnym nacjonalizmie zbyt wiele i często gesto mylo go z faszyzmem. Skrajnie nacjonalistyznym państwem był Japonia obecnie już to się zmienia ale nacjonalizm jest bardzo silny w tym kraju. kolejny kraj to Norwegia i kilka pomniejszych.

jeszcze coś z polityki pis jest niestety potrzebne Polsce dzięki nim PO musi się starać bo jest nie miłosiernie punktowane co podnosić bedzie jakość (w teorii) sprawowania władzy a ta afera to tylko odwet ruskich za pomoc PL > ukrainie rozejdzie się po kościach bo nic sie nie stało

dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

pamiętam, mam zapisane , trzymam za słowo choć uważam dalej za chciejstwolukpiasek pisze:blacha pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie

ale mam od 3 minut S na USD/PLN i GBP/PLN w celu co najmniej domknięcia luki.. co najmniej

Swing
taper czyli zmniejszanie / cięcie QE przez FED (teraz spodziewane o 10M). tylko nie wiem dlaczego ktoś sobie zmienił słownik jezyka angielskiego na własny... tworzy sie potem jakaś nowomowa i bełkot Panowiedobryfxplayer pisze:Nowy co rozumiesz przez ten toperek? wyciecie stop losow w gore i WIELKI zjazd na dół?
http://dictionary.cambridge.org/diction ... _1?q=taper
-- Dodano: 16 cze 2014, 21:53 --
co do edka to na stooq napisali jak poniżej
mieszają ludziom w głowach co do oczekiwań przed środowym FOMC
W serwisach pojawiła się informacja o tym, że Międzynarodowy Fundusz Walutowy obniżył perspektywy wzrostu gospodarczego w tym roku w USA do 2% (wcześniej oczekiwano 2,8%). Oczekuje też, że stopy procentowe pozostaną na niezmienionym poziomie dłużej, aniżeli obecnie sądzi rynek (pierwsza podwyżka okolice czerwca 2015). Jak zawsze można na to spojrzeć z dwóch stron, ale poprawa sytuacji na rynkach akcji wraz z podejściem eurodolara sugeruje, że ta informacja postrzegana jest przez rynek głównie przez pryzmat środowych projekcji makro i ich konsekwencji w dalszym prowadzeniu polityki monetarnej.
- dobryfxplayer
- Maniak
koks pisze:pamiętam, mam zapisane , trzymam za słowo choć uważam dalej za chciejstwolukpiasek pisze:blacha pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie
ale mam od 3 minut S na USD/PLN i GBP/PLN w celu co najmniej domknięcia luki.. co najmniej
Myslisz ze jest mozliwe domkniecie luki przez noc, czy raczej plynnosc nie pozwala nato ?
dobryfxplayer pisze:pamiętam, mam zapisane , trzymam za słowo choć uważam dalej za chciejstwokoks pisze:lukpiasek pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie
Myslisz ze jest mozliwe domkniecie luki przez noc, czy raczej plynnosc nie pozwala nato ?[/quote]
bardzo mało możliwe ale po dzisiejszej przeczenie na GPW i raczej uspokojeniu sytuacji politycznej - jak na razie - jest możliwy powrót do polskich aktywów blabla, widzę szansę na umocnienie złotego na pewien czas , jak po marcowej Ukrainie, jak po typowej jednodniowej panice

Swing
- dobryfxplayer
- Maniak
Spadajaca gwiazda na swiecy dziennej tak?
tak, zbieznośc na kazdej parze z PLN.dobryfxplayer pisze:Spadajaca gwiazda na swiecy dziennej tak?
Swing