DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2014, 00:00

Wzrost
20
71%
Bez zmian
3
11%
Spadek
5
18%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Nieprzeczytany post autor: koks »

Nowy123 pisze:
koks pisze:
shooting star na parach z PLN? :) luka do domknięcia, chyba można spróbować zaszorcić usdpln
po co TOperek przed nami 18 czerwiec :) fed
toper jest pewny ale wazniejsze co powiedzą nt np. stóp
Swing

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Nowy123 pisze:
koks pisze:
shooting star na parach z PLN? :) luka do domknięcia, chyba można spróbować zaszorcić usdpln
po co TOperek przed nami 18 czerwiec :) fed
mogę zapytać czy jest jakiś powód dlaczego używacie słowa "toper"? czy ktoś użył a reszta powtarza? Nie jest to absolutnie ważne ale trochę denerwuje bo przecież pisze się "taper"..

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Nowy co rozumiesz przez ten toperek? wyciecie stop losow w gore i WIELKI zjazd na dół?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

blacha pisze:Oj przynosiło tylko często ludzi nie wiedza wiele o skrajnym nacjonalizmie zbyt wiele i często gesto mylo go z faszyzmem. Skrajnie nacjonalistyznym państwem był Japonia obecnie już to się zmienia ale nacjonalizm jest bardzo silny w tym kraju. kolejny kraj to Norwegia i kilka pomniejszych.
chyba każda skrajność jest zła! nawet branie witamin w dużej ilości bo to awitaminoza ;) nawet bycie super hiper dobrym człowiekiem może przerodzić się w nadgorliwość co wiadomo nie jest miłe nie wspomnę już o forexie gdzie bycie skrajnym bykiem lub misiem prowadzi do bankruta lub dużych strat w przypadku jakiejkolwiek zmiany trendu ;)
jeszcze coś z polityki pis jest niestety potrzebne Polsce dzięki nim PO musi się starać bo jest nie miłosiernie punktowane co podnosić bedzie jakość (w teorii) sprawowania władzy a ta afera to tylko odwet ruskich za pomoc PL > ukrainie rozejdzie się po kościach bo nic sie nie stało :)

dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

lukpiasek pisze:
blacha pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie ;)
pamiętam, mam zapisane , trzymam za słowo choć uważam dalej za chciejstwo :D

ale mam od 3 minut S na USD/PLN i GBP/PLN w celu co najmniej domknięcia luki.. co najmniej :mrgreen:
Swing

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

dobryfxplayer pisze:Nowy co rozumiesz przez ten toperek? wyciecie stop losow w gore i WIELKI zjazd na dół?
taper czyli zmniejszanie / cięcie QE przez FED (teraz spodziewane o 10M). tylko nie wiem dlaczego ktoś sobie zmienił słownik jezyka angielskiego na własny... tworzy sie potem jakaś nowomowa i bełkot Panowie
http://dictionary.cambridge.org/diction ... _1?q=taper

-- Dodano: 16 cze 2014, 21:53 --

co do edka to na stooq napisali jak poniżej
mieszają ludziom w głowach co do oczekiwań przed środowym FOMC

W serwisach pojawiła się informacja o tym, że Międzynarodowy Fundusz Walutowy obniżył perspektywy wzrostu gospodarczego w tym roku w USA do 2% (wcześniej oczekiwano 2,8%). Oczekuje też, że stopy procentowe pozostaną na niezmienionym poziomie dłużej, aniżeli obecnie sądzi rynek (pierwsza podwyżka okolice czerwca 2015). Jak zawsze można na to spojrzeć z dwóch stron, ale poprawa sytuacji na rynkach akcji wraz z podejściem eurodolara sugeruje, że ta informacja postrzegana jest przez rynek głównie przez pryzmat środowych projekcji makro i ich konsekwencji w dalszym prowadzeniu polityki monetarnej.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

koks pisze:
lukpiasek pisze:
blacha pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie ;)

ale mam od 3 minut S na USD/PLN i GBP/PLN w celu co najmniej domknięcia luki.. co najmniej :mrgreen:

Myslisz ze jest mozliwe domkniecie luki przez noc, czy raczej plynnosc nie pozwala nato ?

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

dobryfxplayer pisze:
koks pisze:
lukpiasek pisze: dla mnie u/pln na koniec czerwca bedzie poniżej 3zł tak jak edek w okolicy 1.4 zapiszcie i zapamiętajcie a krytykujcie dopiero 30 czerwca i po fed jak się coś zmieni i tak nie bedzie ;)

Myslisz ze jest mozliwe domkniecie luki przez noc, czy raczej plynnosc nie pozwala nato ?[/quote]

bardzo mało możliwe ale po dzisiejszej przeczenie na GPW i raczej uspokojeniu sytuacji politycznej - jak na razie - jest możliwy powrót do polskich aktywów blabla, widzę szansę na umocnienie złotego na pewien czas , jak po marcowej Ukrainie, jak po typowej jednodniowej panice :D spadająca gwiazda która może sie potwierdzic bedzie bardzo mile widziana dla mojej skromnej osoby.. :P
Swing

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Spadajaca gwiazda na swiecy dziennej tak?

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

dobryfxplayer pisze:Spadajaca gwiazda na swiecy dziennej tak?
tak, zbieznośc na kazdej parze z PLN.
Swing

Zablokowany