Dzięki za tak miłe słowa!giki72 pisze:Dadas, wielki szacunek dla Ciebie za stworzenie czegoś co przynosi profity, do tego sam do wszystkiego doszedłeś, zaprogramowałeś. Też bym tak chciała, niestety jestem jeszcze świerzynką giełdową w tym biznesie ze stażem zaledwie 2 letnim.
Do rzeczy.
Przewałkowałam cały wątek, z początku nie udało mi się zaimplementować Twojego wskaźnika do MT4 ale w końcu załapało. TF ustawiony na 240, patrzę na H1
Mam pytanie co do momentów otwierania pozycji przez Ciebie. Czy czekasz aż wydeklaruje się jeden trend? (jak na screenie -strzałka 1)
Jest jakiś sposób na grę w przypadku gdy są jakby dwa trendy? u góry i na dole - strzałka2) Logika podpowiada, żeby omijać takie sytuacje i czekać na wydeklarowanie jednego kierunku. No ale.. ?mistrz Dadas może ma jakiś sposób?
Lampię się na te wykresy jak sroka w gnat, próbuję poznać ten cholerny alfabet wedle którego poruszają się świeczki. Mam nadzieję, że jestem chociaż w połowie drogi
Fakt, dużo główkuję, dużo tworzę.
Ten wskaźnik rzeczywistego trendu to jakiś etap mojego rozwoju.
Rzeczywiście, nie warto szukać wejść w konsolidacji, jeżeli ma się mało doświadczenia.
Rozszyfrować kod, hmmm, jakbyś miała czas po-SKYPE-ować, to ci postaram się wytłumaczyć,
w jaki sposób najlepiej patrzeć na wykres i jakie informacje o rynku są w nim zakodowane.