Wybaczcie, że ostatnie rysunki nie były zbyt elegancko obrobione w paint'cie ale nie miałem za bardzo w tym tyg na to czasu
Zbliża się nowy tydzień więc warto by było podsumować to co przez ten tydzień się narobiło i zobaczyć jak wykres wygląda na interwale tygodniowym [W1]
Bez echa nie może przejść również wystąpienie szefa ECB, który pisząc w dużym skrócie obniżył stopy procentowe oraz do 2018 wpompuje w banki 400 mld euro, które mają za zadanie rozbić wielką akcje pożyczkowa aby te pieniądze zasiliły realną gospodarkę.
EUR/USD
Z tygodniowego punktu widzenia wygląda na to, że rynek po ogromnej korekcie abc, będzie tworzył nową fale wzrostową. Jeżeli by się tak działo czego jestem gorącym zwolennikiem poziomy 1.3950 powinny być osiągnięte dość szybko. Jeżeli rynek będzie jeszcze dokonywał jakieś lokalnej korekty to poziom 1.3580 nie powinien być już pokonany
GBP/USD
Niestety mój broker leci w przysłowiowego CH** i z tej pozycji mnie wyrzuciło jednak sytuacja jest dość klarowna zwłaszcza, żę fala
bc wyższego trendu była fałą załamaną co pokazuje wykres. Cała korekta
abc w tej perspektywie wydaję się być zakończona więc po pokonaniu spadkowego kanału trendowego potwierdzi się założenie wzrostów
Świetnie wyglądają jeszcze inne rynki takie jak GBP/USD, lecz niestety mój kapitał nie jest zbyt duży więc nie mogę grać na więcej niż 2 rynkach. Niebawem jednak mam nadzieję, że dojdą nowe analizy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.