DayTrading: Piątek 06.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
2
6%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

karnak
Maniak
Maniak

Re: Prognoza gold

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Bemowo1 pisze:
helpfinance pisze:Witam
Wg mnie na goldzie uklepuje się dołek po korekcie fali 1 , fala B wystąpiła jako trójkąt pędzący ,fale A i C jako impulsy, teoretyczny zasięg fali 3 to ok 1580 $, możliwe jest jeszcze raz testowanie poziomu 1240 .
Pozdrawiam
Ciekawie to wygląda

-- Dodano: 08 cze 2014, 13:28 --
karnak pisze:
Co Cię upoważnia do nazwania tego trójkąta KOŃCZĄCYM?
Czy oby to nazewnictwo nie jest chciejstwem?
Jest to struktura eliotowska - TUK trójkąt ukośny kończący
To nie o to chodzi, że tak mówi teoria.
Być może jest złe rozpoznanie rzeczywistości, bo widać, że następuje ruch do góry (wbrew temu rysunkowi co przytoczyłeś) i jak wtedy nazwiesz formację, kończącą?
Niby co? Jak ruch może trwać dużo wyżej.
To czy ona skńczy hossę w Ameryce to będziesz wiedział po fakcie.
Skuteczność takich formacji w Ameryce jest mała.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: Prognoza gold

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:TUK trójkąt ukośny kończący
To nie o to chodzi, że tak mówi teoria.
Być może jest złe rozpoznanie rzeczywistości, bo widać, że następuje ruch do góry (wbrew temu rysunkowi co przytoczyłeś) i jak wtedy nazwiesz formację, kończącą?
Niby co? Jak ruch może trwać dużo wyżej.
To czy ona skńczy hossę w Ameryce to będziesz wiedział po fakcie.
Skuteczność takich formacji w Ameryce jest mała.[/quote]

Dla mnie sytuacja na ten moment jest dość klarowna (nie twierdzę, że 100%)

1] zbliżamy się do 161,8 % względem fali 1 [klasyczny zasięg fali 3 - mega ważny] - wcześniejsze poziomy 120, 127,2, 141,4, 150 były pretekstami do przystanków, lub korekt.

2] równolegle przyjąłem wariant wydłużenia fali (5) / [3], gdzie ostatnia podfala jest TUK' iem.
- Układ tuka zostanie zanegowany po pokonaniu 1963 - (fala v nie może być w tuku dłuższa niż iii)
- dalej analizując zakresy czasowe - wydłużona fala 5 nie może trwać dłużej niż 6 okresów fali 3 (dotyczy zarówno czasu jak i ruchu ceny)

Reasumując - 1963 to poziom który w moim wariancie nie może zostać pokonany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 06.06.2014

Wracając do FGOLD.
Na jednym rysunku pokazałem możliwy wariant z falą 5.
Jednak nie upieram się przy nim.
Jeśli wyjdą górą ponad opór pokazany na drugim rysunku dziennym to zmieniam nastawienie i w grę wchodzi L na mniejszym ryzyku.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-0 ... o-renminbi Gazprom Neft had signed additional agreements with consumers on a possible switch from dollars to euros for payments under contracts
Ostatnio zmieniony 08 cze 2014, 21:10 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

karnak
Maniak
Maniak

To jeszcze jeden rysunek pokazujący, gdzie na S&P można przymknąć wsparciowe L z ewentualnym otworzeniem pozycji przeciwnej.
Jaka to będzie wartość indeksu to pokaże zdarzenie - dotarcie wskażnika do rocznej respektowanej linii oporu, Jak na razie sytuacja wygląda obiecująco dla L.

Oraz "złoto dla zuchwałych" bez komentarza :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:To jeszcze jeden rysunek pokazujący, gdzie na S&P można przymknąć wsparciowe L z ewentualnym otworzeniem pozycji przeciwnej.
A nie jest tak, że RSI na poziomie bliskim 100 dla S&P tak jak jest obecnie sugeruje, że "trachnie" - czy jest to po prostu zbyt oczywiste, każdy widzi - zatem będzie rosło dalej?
Analizy opierasz tylko na RSI czy na czymś jeszcze? Bo ja w sumie też się tym kieruje i gram obecnie odwrotnie (S na indeksy i L na gold) - trochę mnie zmartwiłeś, aczkolwiek depo wytrzyma dalsze ruchy nie po mojej myśli.

-- Dodano: 08 cze 2014, 21:01 --
Nowy123 pisze:http://www.zerohedge.com/news/2014-06-0 ... o-renminbi Gazprom Neft had signed additional agreements with consumers on a possible switch from dollars to euros for payments under contracts
rozumiem, że jak dolar straci na znaczeniu (przestanie być za niego kupowany gaz/ropa itp)... to stanie się totalnie bezwartościowy i wtedy co.... akcje w górę czy w dół? Bo na logikę to w górę - lepiej za śmieciowy pieniądz kupić akcje i je trzymać.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

@highend
"... sugeruje, że "trachnie" - czy jest to po prostu zbyt oczywiste, każdy widzi - zatem będzie rosło dalej? ..."
"...gram obecnie odwrotnie (S na indeksy i L na gold)..."

No to ja mogę napisać, że skoro Ty wywnioskowałeś taką logikę to zagram odwrotnie.
Zaprzeczenie na zaprzeczeniu zaprzeczenia.
Wydaje mi się, że nie tędy droga, bo to skuteczność 50%.
Szukałbym na Twoim miejscu lepszego oparcia dla decyzji inwestycyjnych. Chociaż możesz mieć rację, akurat trafiając we właściwe 50%.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 cze 2014, 22:47 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Co do UJKA to kierunek 0.995 może ciut niżej widzę ... Zakończyliśmy korektę abc widoczną na d2. Polecam używania interwału d2 często widać na nim to, czego nie widać na d1:)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze: No to ja mogę napisać, że skoro Ty wywnioskowałeś taką logikę to zagram odwrotnie.
To nie tak, grałem odwrotnie ZANIM przeczytałem Twoją analizę - zatem nie kierowałem się nią przy mojej grze i nie grałem odwrotnie do Ciebie. Dlatego napisałem, że "teraz sie trochę martwię" ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

harymilloki pisze:Co do UJKA to kierunek 0.995 może ciut niżej widzę ... Zakończyliśmy korektę abc widoczną na d2. Polecam używania interwału d2 często widać na nim to, czego nie widać na d1:)
103.23, 104, 104.17 to najblizsze cele... a potem w dol od gornej bandy albo duzo wyzej. W okolice 106 itp.

Chyba nie analizowales w ogole koszyka xxx/jpy.

Zablokowany