problem z zleceniem oczekującym
problem z zleceniem oczekującym
Szukam rozwiązania( nie mogę sobie z tym poradzić). Ustawiam dwie pozycje oczekujące sell limit oraz Buy limit. W Momencie kiedy operacja zlecenia oczekującego np sell limit zostanie zrealizowana, w tym samym momencie chce aby operacja oczekująca buy limit wygasła.Czy ktoś potrafi mi jakoś pomoc? Z gory dziekuję
Re: problem z zleceniem oczekującym
Poczytaj o zleceniach OCO. Nie wiem jak w MT4 ale każda normalna platforma takie oferuje.
To znaczy jaka normalna plaforma. Mt4 w Xm np nie oferuja. Powiedzieli ze bez problemu mozna napisac do tego skrypt z tym ze niekoniecznie ulatwilo mi to sprawę i szukam innej alternatywy. W Mt5 w admirale rowniez nie znalazlem.luxtorpeda pisze:Poczytaj o zleceniach OCO. Nie wiem jak w MT4 ale każda normalna platforma takie oferuje.
NinjaTrader ma na pewno. Z tego co pamiętam Multicharts też, generalnie każda platforma, która nie jest "zabawką" ma taką funkcjonalność.
Z tych bardziej dostępnych dla przeciętnego użytkownika to chyba ProTrader ma takie zlecenia (w ofercie Alior Banku i ING).
Z tych bardziej dostępnych dla przeciętnego użytkownika to chyba ProTrader ma takie zlecenia (w ofercie Alior Banku i ING).
a jak rozwiazac ten problem w mt4 lub mt5?
Da się to rzeczywiście skryptami zrobić, ale jest to skomplikowane, nieeleganckie i do tego musisz mieć włączoną platformę 24h/dobę. Jeśli siądzie Ci połączenie internetowe/komputer to Twoje zlecenie nie zostanie anulowane.
Zalezaloby mi aby moc używac OCO, ale platformy ktore oferuje XM lub admiral chyba nie maja takiej możliwości a czykolwiek mogę się mylić. Jakich brokerow polecicie z mozliwoscia wykorzystania tej funkcji?
MT4 to nie jest normalna platforma 
Jedyne rozwiązanie to skrypt lub lepiej EA i platforma musi chodzić cały czas. Między innymi dlatego VPS-y cieszą się dużym powodzeniem.

Jedyne rozwiązanie to skrypt lub lepiej EA i platforma musi chodzić cały czas. Między innymi dlatego VPS-y cieszą się dużym powodzeniem.
mForex ma taką możliwość jeśli chodzi o MT4. Jest tam fajne EA Smart Orders. Jest OCO i 3 inne COT, COE, COR...
No właśnie, takie zlecenia mogą być realizowane tylko przez EA. I w tym przypadku platforma musi być włączona non-stop.saek1985 pisze:mForex ma taką możliwość jeśli chodzi o MT4. Jest tam fajne EA Smart Orders. Jest OCO i 3 inne COT, COE, COR...