DayTrading: Piątek 06.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
2
6%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

luxtorpeda

Re: DayTrading: Piątek 06.06.2014

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

ZielonaMgielka pisze:Mario potwierdzil oczekiwania rynkowe, EU wycielo stopy ponizej konsoli i z impetem wrocilo powyzej 1.36.
Wyglada to na stary scenariusz buy rumors sell facts. Kontynuacja wzrostow jak najbardziej mozliwa.
W obrebie 1.36 mamy ogrom zlecen buy limit.
Mario może nawet powiedzieć, że sprzeda własne majtki, żeby utrzymać kurs. Jest bessa i nikt tego nie odwróci, dopóki rynek się nie oczyści.
lukpiasek pisze: jeszcze się nie nauczyłeś że myślenie życzeniowe to na forex nie działa :mrgreen:

ale w sumie możesz mieć racje o ile patrzysz na ten wykres http://stooq.pl/q/?s=usdeur :mrgreen: :564:
Jeszcze rynek nie nauczył Ciebie pokory? :) Spokojnie, kupuj w czasie bessy - twoja strata = mój zysk a możesz przy okazji szydzić, jeśli pomaga Ci to ulżyć.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

luxtorpeda pisze:
ZielonaMgielka pisze:Mario potwierdzil oczekiwania rynkowe, EU wycielo stopy ponizej konsoli i z impetem wrocilo powyzej 1.36.
Wyglada to na stary scenariusz buy rumors sell facts. Kontynuacja wzrostow jak najbardziej mozliwa.
Mario może nawet powiedzieć, że sprzeda własne majtki, żeby utrzymać kurs. Jest bessa i nikt tego nie odwróci, dopóki rynek się nie oczyści.
Jaka Bessa ?

Dlaczego tak uparcie ignorujesz wczorajsza swiece ?

EUR od tygodni sie oslabia z powodu natloku wiadomosci o nadchodzacym luzowaniu w ECB.
Mario wczoraj to potwirdzil i zobacz jak wielu sprzedajacych EU trzyma aktualnie w szachu po wczorajszej szpili.
Poki nie przebijemy wsparica @ 1.36 mozna zapomniec o kontynuacji spadkow.

https://www.tradingview.com/x/ij87fou4

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

By to ..... brak środków .... a bym sobie SP500 sprzedał... Za bardzo ze złotem zaszalałem i na oparach depozytu jadę ... Ale mam nadzieję że wkońcu coś skapnie na kolejne inwestycje... :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

luxtorpeda pisze:
lukpiasek pisze: jeszcze się nie nauczyłeś że myślenie życzeniowe to na forex nie działa :mrgreen:

ale w sumie możesz mieć racje o ile patrzysz na ten wykres http://stooq.pl/q/?s=usdeur :mrgreen: :564:
Jeszcze rynek nie nauczył Ciebie pokory? :) Spokojnie, kupuj w czasie bessy - twoja strata = mój zysk a możesz przy okazji szydzić, jeśli pomaga Ci to ulżyć.
jak nie szydzić jak piszesz bessa w czasie hossy :mrgreen: chyba że masz na myśli besse na swoim koncie albo bessa na edku w interwale h1 max h4 wtf co ty bredzisz :wink: poczytaj podstawy spadek z 1.4 edka to korekta póki co tylko a nie bessa spójrz na wykres tygodniowy hossa od 2012
oczywiscie spadki mogą być nadal ale gdzie tam do bessy jeszcze :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

luxtorpeda

Ja preferuje racjonalne podejście do gry, dlatego zapytam:
ZielonaMgielka pisze:EUR od tygodni sie oslabia z powodu natloku wiadomosci o nadchodzacym luzowaniu w ECB.
Skąd wiesz, że te wiadomości wpłynęły na osłąbienie Euro?
ZielonaMgielka pisze:Mario wczoraj to potwirdzil i zobacz jak wielu sprzedajacych EU trzyma aktualnie w szachu po wczorajszej szpili.
Nie słuchałem go, ale wiem, że żadne słowa i żadne pieniądze nie są w stanie odwrócić trendu, jeśli rynek nie będzie na to gotowy.

To, co widzieliśmy wczoraj to normalna korekta w czasie bessy, być może wywołana wystąpieniem. Kupujący mieli swoje pięć minut, ale teraz czas iść w dół. Bystrzy traderzy odwracają pozycje (jeśli mieli zajętą długą) a frajerzy kupują, bo duża ładna świeczka mami ich przyszłymi wzrostami.

-- Dodano: 06 cze 2014, 08:54 --

@lukpiasek

Zobaczysz sam, kto ma rację. Ciekawy jestem, czy będziesz potrafił wybrnąć z swoich wypowiedzi, bo jak kurs spadnie to wyjdziesz na błazna, tym bardziej że cały czas szydzisz sobie z mojej opinii.

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

nie walczy sie z EBC a Mario powiedział ECB zakłada EURUSD na poziomie 1,3800 w 2014, 2015 i 2016 roku, wcześniej zakładał poziom 1,3600 w tych latach
ament!
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

luxtorpeda pisze:Ja preferuje racjonalne podejście do gry, dlatego zapytam:
Skąd wiesz, że te wiadomości wpłynęły na osłąbienie Euro?

Nie słuchałem go, ale wiem, że żadne słowa i żadne pieniądze nie są w stanie odwrócić trendu, jeśli rynek nie będzie na to gotowy.

To, co widzieliśmy wczoraj to normalna korekta w czasie bessy, być może wywołana wystąpieniem. Kupujący mieli swoje pięć minut, ale teraz czas iść w dół. Bystrzy traderzy odwracają pozycje (jeśli mieli zajętą długą) a frajerzy kupują, bo duża ładna świeczka mami ich przyszłymi wzrostami.
Nawet niewiem dokladnie w ktorym miejscu zaczac punktowac oksymorony w tym stwierdzeniu.

Oszczedze sobie i tobie czasu :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:04 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

luxtorpeda

ZielonaMgielka pisze:Nawet niewiem dokladnie w ktorym miejscu zaczac punktowac oksymorony w tym stwierdzeniu.

Oszczedze sobie i tobie czasu

Pozdrawiam
No proszę, zacznij - pokaż swoją znajomość j. polskiego i logiki :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

luxtorpeda pisze:
ZielonaMgielka pisze:Nawet niewiem dokladnie w ktorym miejscu zaczac punktowac oksymorony w tym stwierdzeniu.

Oszczedze sobie i tobie czasu

Pozdrawiam
No proszę, zacznij - pokaż swoją znajomość j. polskiego i logiki :)
Wroce do Ciebie pod koniec dnia kiedy urosnie mi argument na EU. :)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:07 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany