DayTrading: Czwartek 05.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 cze 2014, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
3
10%
Spadek
12
41%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 05.06.2014

Nieprzeczytany post autor: dreken »

Dzięki wszystkim profesjonalistom na tym, forum (bo do takich należycie) za cenne stosy informacji bo pomimo mojego znikomego stażu i kilku paczek pamprsów wyszedł dziś na "ludzi" i nabrałem niezłej pokory, że FX to nie bajka ale jak zawsze trzeba się słuchać starszych a będzie dobrze.

SUPER FORUM :564:
P.S. Mam nadziej, że zagoszczę tu dłużej
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

cajto pisze:
Nowy123 pisze:patrzcie na KIWI co sie dzeje znowu nawalanka :)
Jedni walczą o przebicie wsparcia na 0.8516, drudzy go bronia i chcą cenę zepchnąć z powrotem do kanału. IMO wróca do formacji i jeszcze podołuja.
:mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

cajto pisze:Heh, tak czytam te wszystkie utyskiwania na mocny zjazd i jeszcze mocniejsze odbicie, że to źli banksterzy, że AT nie działa, itp. i tak sobie myślę, że wszyscy (narzekający) zapomnieli o szerszym technicznym kontekście tego ruchu.
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34 :wink:
Wszystko w porządku, ale czy Ty wsiadłeś do pociągu na samym dołku? - Ja nie miałem odwagi łapać noża(pomimo, że dno widziałem)
Po długiej konsoli zakładałem silny ruch, ale nie zakładałem reakcji odbicia - tempo edka diametralnie się zmieniło

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

teraz na UD USD to samo nawalanka volumeu

-- Dodano: czw 05-06-2014, 22:56 --
Bemowo1 pisze:
cajto pisze:Heh, tak czytam te wszystkie utyskiwania na mocny zjazd i jeszcze mocniejsze odbicie, że to źli banksterzy, że AT nie działa, itp. i tak sobie myślę, że wszyscy (narzekający) zapomnieli o szerszym technicznym kontekście tego ruchu.
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34 :wink:
Wszystko w porządku, ale czy Ty wsiadłeś do pociągu na samym dołku? - Ja nie miałem odwagi łapać noża(pomimo, że dno widziałem)
Po długiej konsoli zakładałem silny ruch, ale nie zakładałem reakcji odbicia - tempo edka diametralnie się zmieniło
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

@ ichi to mało jest publikacji , Kamil Oziemczuk " Ichimoku..." oraz b-trader. com . Co do płaskich ssb i kijun działają jak silne wsparcie / opór i jak magnes . np. ostatnia akcja ed przy 1.40 ( miesięczny )
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Nowy123 pisze:teraz na UD USD to samo nawalanka volumeu

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zgadza się strefa popytu zadziałała,

ja dzisiaj w biegu wpadłem do Wawy i na innym kompie lukałem co się dzieje - więc na "kolanie" nie znając większego kontekstu trading sobie odpuściłem, R2 chciałem złapać - ale nie weszło....

Po takiej konsoli na dziennym i pokonaniu 200 EMA łapanie tam noża było mega ryzykowne

-- Dodano: 05 cze 2014, 23:14 --

ciekawe jak się tygodniowy liniowy na edku zamknie

myślałem, że to wsparcie pęknie

-- Dodano: 05 cze 2014, 23:17 --

i tak to wygląda - Tl z wykresu liniowego - obecnie wykres świecowy - RETEST !!!!!

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

wrongWay pisze:@ ichi to mało jest publikacji , Kamil Oziemczuk " Ichimoku..." oraz b-trader. com . Co do płaskich ssb i kijun działają jak silne wsparcie / opór i jak magnes . np. ostatnia akcja ed przy 1.40 ( miesięczny )
Oziemczuka mam już zamówionego, ale dzięki za namiar na stronkę. Przejrzę ją.
Ja wiem o tym, że płaskie kijun i ssb działąją jak wsparcie/opór, szczególnie na wyższych TF. Zdziwiło mnie tylko to co napisałeś o chikou. Myślałem, że to tylko wskaźnik trendu - nad ceną L, pod S.

Bo wg. mojej interpretacji na omawianym przykładzie wychodził by long, bo świeca na H4 przebiła płaskie SSB, a chioku wskazuje L bo jest nad ceną. Natomiast ty wskazujesz jeszcze na to , że chioku siedzi w kumo. Nie wiedziałem, że to ma znaczenie.

Zablokowany