SUPER FORUM

P.S. Mam nadziej, że zagoszczę tu dłużej
cajto pisze:Jedni walczą o przebicie wsparcia na 0.8516, drudzy go bronia i chcą cenę zepchnąć z powrotem do kanału. IMO wróca do formacji i jeszcze podołuja.Nowy123 pisze:patrzcie na KIWI co sie dzeje znowu nawalanka
Wszystko w porządku, ale czy Ty wsiadłeś do pociągu na samym dołku? - Ja nie miałem odwagi łapać noża(pomimo, że dno widziałem)cajto pisze:Heh, tak czytam te wszystkie utyskiwania na mocny zjazd i jeszcze mocniejsze odbicie, że to źli banksterzy, że AT nie działa, itp. i tak sobie myślę, że wszyscy (narzekający) zapomnieli o szerszym technicznym kontekście tego ruchu.
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34![]()
Bemowo1 pisze:Wszystko w porządku, ale czy Ty wsiadłeś do pociągu na samym dołku? - Ja nie miałem odwagi łapać noża(pomimo, że dno widziałem)cajto pisze:Heh, tak czytam te wszystkie utyskiwania na mocny zjazd i jeszcze mocniejsze odbicie, że to źli banksterzy, że AT nie działa, itp. i tak sobie myślę, że wszyscy (narzekający) zapomnieli o szerszym technicznym kontekście tego ruchu.
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34![]()
Po długiej konsoli zakładałem silny ruch, ale nie zakładałem reakcji odbicia - tempo edka diametralnie się zmieniło
Zgadza się strefa popytu zadziałała,Nowy123 pisze:teraz na UD USD to samo nawalanka volumeu
![]()
![]()
Oziemczuka mam już zamówionego, ale dzięki za namiar na stronkę. Przejrzę ją.wrongWay pisze:@ ichi to mało jest publikacji , Kamil Oziemczuk " Ichimoku..." oraz b-trader. com . Co do płaskich ssb i kijun działają jak silne wsparcie / opór i jak magnes . np. ostatnia akcja ed przy 1.40 ( miesięczny )