Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Przestańcie bujać tylko jak kupiliście ten system to wystawcie sprzedającemu pozytywy.O ile mnie wzrok i pamięć nie myli to co kilka miesięcy wymyśla nowy działający system.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

koalafx pisze:W tygodniu wrzuce pare transakcji z tego systemu.
jest już środa, czekam na screeny :d

Awatar użytkownika
fx-investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx-investment »

Sam jestem ciekawy, co ten system potrafi.

-- Dodano: 05 cze 2014, 11:03 --
JAREK67 pisze:
fx50fx50 pisze:a ktoś korzysta z tego: http://allegro.pl/forex-candlestick-vol ... 17752.html
Analiza volumenu + formacje świecowe to to czym się często podpieram. Jest tylko jedno ale.
Autor pisze o volumenie pipsowym. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale zakładam że o jakiś algorytm wiążący spread świecy i ilość tików jaka tę świecę tworzy. Tu trzeba wziąć poprawkę na to, że każdy broker ma swój data feed i u jednego świeca może mieć 50 a u drugiego 100 tików.
Jednego jestem pewny. Prowadzenie gry w oparciu o analizę volumenu to trudna sztuka. Elementy uznaniowości i własnej interpretacji są w takiej grze podstawą podejmowania decyzji. Ten kto kupi ten system powinien być przygotowany na sporą dawkę pracy własnej żeby zacząć z niego efektywnie korzystać.
http://allegro.pl/forex-candlestick-vol ... 14929.html
Nowa aukcja wcześniej wspomnianego produktu. Jestem ciekawy czy jest osoba która może coś o tym powiedzieć. Jakiś czas już minął i może ktoś zrobił jakieś zlecenia do analizy tym systemem. Jestem zainteresowany. Jedna sprawa która mnie blokuje to taka, że sprzedawca nie udostępnia podglądu do konta na myfxbooku. I tu może być zonk.
Obrazek

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Sorki, wyjazd firmowy wiec czasu na trading brak. W przyszlym tygodniu mysle ze bede mial troche wolnego czasu na inwestycje. Autor systemu widze natomiast ze posluchal Mojej i Waszej propozycji i widze ze wkleja juz screeny gdzie widoczny jest zysk oraz transakcja na wykresie. Teraz to lepiej wyglada i jest gwarancja ze gra tym systemem.

Awatar użytkownika
fx-investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx-investment »

http://allegro.pl/ea-forex-co-miesiac-s ... 46735.html

Czy ktoś może podzielić się opinią na ten tema. Ktoś z forum kupił ten system. Jestem ciekawy jakie są wyniki?
Obrazek

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

mnie nie interesują screeny autora tylko Wasze :) bo to że system dobrze sprawuje się w jego rękach wcale nie oznacza że równie dobrze będzie sprawować się u kogoś innego ;)

Awatar użytkownika
VTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: VTEC »

500pln to żadna cena za naprawdę działający system. Na aukcji wszystko pięknie ładnie, ale coś mi tu nie gra. Autor systemu wyśmiewa EA i wskaźniki, podczas gdy sam je sprzedawał pół roku temu - zobaczcie komentarze. Są tu osoby którym system się 'zwrócił' 5 razy i nadal nikt nie wystawił komentarza, może czeka aż się zwróci 50 razy? :lol:
Wybaczcie że podchodzę do tego sceptycznie, ale wiele już widziałem w tej branży i zawsze kończyło się to tak samo.

Moim zdaniem, zamiast bawić się we wklejanie screenów, autor powinien podpiąć konto do myFxbook i tym samym zamknąć usta wszystkim niedowiarkom.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Teoretycznie podpiął http://www.myfxbook.com/members/forexsr ... ine/917113

Niestety historia zakryta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Fibo albo zadziała albo nie. Na takim rynku jaki mamy od wielu miesięcy łatwo grać na odbicia. Pytanie co robić kiedy zbyt często nie będzie działało?
Szukać innego systemu na Allegro? :wink:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

JAREK67 pisze:Fibo albo zadziała albo nie. Na takim rynku jaki mamy od wielu miesięcy łatwo grać na odbicia. Pytanie co robić kiedy zbyt często nie będzie działało?
Szukać innego systemu na Allegro? :wink:
Tu się nie zgodzę z Tobą ;-) pomijam tę aukcję, piszę ogólnie. Gram też na H4, zawsze z trendem z wyższego TF, i mówiąc szczerze taki rynek jak teraz to masakra :) sys zarabia, ale nie rozwija skrzydeł :-)

ODPOWIEDZ