DayTrading: Środa 04.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
7
26%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 27

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 04.06.2014

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

ZielonaMgielka pisze:
ZbychuM pisze:
highend pisze:PRIUS to NIE jest auto na prąd. To hybryda - nie porównuj. Prąd w priusie służy nie wiem do czego ;)
W ogóle toyota chce lansowac wodór - idioci, ślepa uliczka.
Przejedź się: Teslą S, Nissanem Leafem, BMW i3 :)
tylko czyste auto na prąd.
Na prąd to może być żelazko, albo odkurzacz, a nie auto .... no chyba że takie dla dzieci, zabawkowe :mrgreen:
Jasne... Trzeba bylo zostac w epoce kamienia lupanego :)
Jasne.... nie ma to jak Wasza przyszłość - chłop z chłopem, baba z babą, auto na baterie, itp. itd.

Wolę już zostać jaskiniowcem z W140 S500 V8.

Nie żebym coś do Was miał, a na znak zgody mogę Wam kupić po ładowarce :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MowmiSasiad pisze:
Nowy123 pisze:a widziz ktos EUR PLN gdzie jest
Jeszcze będzie 4.06 w te wakacje. Sentyment jest dobry, a my przecież drukować nie będziemy ;)

sie okaze jutro pod MARIANA co bedzie :)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Jutro o 14:25 siadam na kibel z KOMPEM i czekam :) ciekawe jaki będzie efekt :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZbychuM pisze: Na prąd to może być żelazko, albo odkurzacz, a nie auto .... no chyba że takie dla dzieci, zabawkowe :mrgreen:

W ogóle to Tesla mi się bardziej z jakimś Kelvinem kojarzy, a nie motoryzacją. Ale jak już się tak uparłeś jeździć zabawką, a nie prawdziwym autem, takim jak np. W140, to luknij na pszenicę, olej opałowy i kukurydzę. Może szybciej nazbierasz :mrgreen:
Zapraszam do mnie, pokaże Ci "zabawkowe" auto. Zapewne nie jeździłeś takim, a nawet nie widziałeś na żywo - stąd taka opinia. Ja się nie obrażam, bo wiem, że większość ludzi tak ma, a jak się przejadą to szczękę długo zbierają z podłogi....
:) Sam taki byłem jak Ty jakieś 3 lata temu. :mrgreen:
Sorry za off topic.

Co do grania na surowcach to jestem w tym cienki :/ Jedynie miedź mi szła fajnie, ale kawa (na szczęście na demo) mnie przewiozła ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

highend pisze:
ZbychuM pisze: Na prąd to może być żelazko, albo odkurzacz, a nie auto .... no chyba że takie dla dzieci, zabawkowe :mrgreen:

W ogóle to Tesla mi się bardziej z jakimś Kelvinem kojarzy, a nie motoryzacją. Ale jak już się tak uparłeś jeździć zabawką, a nie prawdziwym autem, takim jak np. W140, to luknij na pszenicę, olej opałowy i kukurydzę. Może szybciej nazbierasz :mrgreen:
Zapraszam do mnie, pokaże Ci "zabawkowe" auto. Zapewne nie jeździłeś takim, a nawet nie widziałeś na żywo - stąd taka opinia. Ja się nie obrażam, bo wiem, że większość ludzi tak ma, a jak się przejadą to szczękę długo zbierają z podłogi....
Sorry za off topic.

Co do grania na surowcach to jestem w tym cienki :/ Jedynie miedź mi szła fajnie, ale kawa (na szczęście na demo) mnie przewiozła ;)
Ty chyba nie jezdziles nigdy normalnym samochodem.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

no to sie szykuje chyba jakaś mała zwałka na sp muszą troche postraszyć przed jutrem
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

highend pisze:Zapraszam do mnie, pokaże Ci "zabawkowe" auto. Zapewne nie jeździłeś takim, a nawet nie widziałeś na żywo - stąd taka opinia. Ja się nie obrażam, bo wiem, że większość ludzi tak ma, a jak się przejadą to szczękę długo zbierają z podłogi....
Sorry za off topic.

A jak jest -20C i hajcung włączysz na maksa, to ile ta Twoja bryka km ujedzie ???? Bo ja 800 km w krótkim rękawku zapindalam :mrgreen:

A co do tych surowców, które wymieniłem, to tam jest taki trend że hej...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZbychuM pisze:
highend pisze:Zapraszam do mnie, pokaże Ci "zabawkowe" auto. Zapewne nie jeździłeś takim, a nawet nie widziałeś na żywo - stąd taka opinia. Ja się nie obrażam, bo wiem, że większość ludzi tak ma, a jak się przejadą to szczękę długo zbierają z podłogi....
Sorry za off topic.

A jak jest -20C i hajcung włączysz na maksa, to ile ta Twoja bryka km ujedzie ???? Bo ja 800 km w krótkim rękawku zapindalam :mrgreen:

A co do tych surowców, które wymieniłem, to tam jest taki trend że hej...
Jak się już chcesz spierać, to wiedz, że:
jak jest -40 stopni, to Twoja bryka nie odpali, a ta na prąd pojedzie.... :) ona zawsze pojedzie.

a co do zasięgu to jest praktycznie taki sam - akurat Tesla ma podgrzewanie aku.
Leaf nie ma i zasięg w zimie jest 10-15% niższy. Ale zawsze "odpali" i pojedzie. A to najważniejsze.

Poza tym jak codziennie jeździsz po 800km to auto na prąd jest dla Ciebie bez sensu. Ale najpierw sprawdź ile śrendnio przejeżdżasz km dziennie i jak często masz wypady większe. Odpowiem Ci: 80-90% ludziom auto na prąd z zasięgiem 150km wystarczy w zupełności do codziennej jazdy i nawet powolne ładowanie z gniazdka nie jest problemem bo się to robi w nocy jak się śpi. Reszta to same zalety: cisza, brak spalin, brak wibracji i... brak serwisu takiego auta. No i jazda praktycznie za darmo.

edit: nie zauważyłem pytania o hajcung ;) No więc faktycznie w nowych autach na prąd ogrzewanie zjada zasięg w okolicy 1/3. Czyli kicha. Rozwiązaniem jest montaż... webasto na benzynę albo ropkę. Tak tak - prąd do jazdy, a paliwo do grzania. Zużycie paliwa będzie znikome (jakieś 0.5 litra na godzinę solidnego grzania), a nie wpłynie na zasięg prądowy.
Chyba, że ktoś robi dziennie 50-70km. Wtedy auto na prąd nawet z ogrzewaniem elektrycznym typu Leaf, BMW i3 nie będzie mu robiło różnicy. Tesla za zasięgiem 400-500km latem, zimą z ogrzewaniem zrobi 250-300km. I tyle.
Na szczęście lata mamy więcej niż zimy, a auta na prąd najbardziej popularne są w... zimnej Norwegii - jak widać zimno to nie jest problem zatem
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 20:41 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Waldi0000011
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Waldi0000011 »

Witajcie,
Podzielcie się proszę opinią, jak widzicie "rzeźnika' ? Ktoś analizuje ?

Zablokowany