XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Czy w przypadku złapania stop loosa na tym wybiciu lub wyczyszczeniu rachunku na MC oddajecie całość środków i zlecenia są anulowane tak jakby ich w ogóle nie było czy rekompensujecie tylko stratę do ceny przed tym dziwnym wybiciem?

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

aniacfiszan pisze:Czy w przypadku złapania stop loosa na tym wybiciu lub wyczyszczeniu rachunku na MC oddajecie całość środków i zlecenia są anulowane tak jakby ich w ogóle nie było czy rekompensujecie tylko stratę do ceny przed tym dziwnym wybiciem?
Do każdego przypadku podchodzimy oddzielnie, proponując jak najbardziej uczciwe rozwiązanie wobec Klienta.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Moje wrażenia po kilku dni grania u brokera :
1. Bardzo dobra obsług klienta
2. bonus na start i do re-depozytu
3. Ograniczenia przy SL, TP i zleceniach bieżących ( co najmniej 100 punktów od obecnego kursu)
4. Zanotowałem jeden poślizg na złocie przy zleceniu oczekującym porównywalny z ECNowy.

Ciąg dalszy testów nastąpi ze szczególną uwaga będę się przyglądał "poślizgowi" podczas gwałtownych ruchów rynku oraz "splitowi".

-- 30 maja 2014, 17:42 --

A jeszcze jedna sprawa notowanie sp500 są zaniżone nieznacznie w stosunku do normalnego kursu. Dość denerwująca różnica kiedy się gra technicznie. :?
Obrazek

gibon2277
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gibon2277 »

Witam, chciałbym odnieść się do sytuacji jaka miała miejsce na moim koncie dnia 26.05.2014r. Chodzi o sytuacje z wybiciem na złocie przed zamknięciem rynku. Żeby zobrazować sytuacje załączam print screen z moimi pozycjami. Zlecenia owego dnia broker zamknął po take proficie, niestety dnia kolejnego dostałem informację, że cały mój zysk z tych zleceń jest anulowany i unieważniony. Na czacie nikt nie mógł mi udzielić konkretnej informacji jaka była najwyższa cena tego dnia, nie padły żadne liczby. Przed wybiciem wszystkie moje zlecenia dawno były już na zysku, a broker ot tak wszystko anulował. Rozumiem, że takie sytuacje nie zdarzają się codziennie, natomiast dlaczego ja mam być pokrzywdzony skoro wszystkie transakcje już były dawno zyskowne i przed wybiciem i podkreślam to broker zamknął je na take proficie, więc dlaczego ja mam być w tej sytuacji poszkodowany. Jaki sens jest handlować u takiego brokera, który w każdej chwili może pozbawić Cię wypracowanego przez Ciebie zysku. Od swojego opiekuna dostałem zapewnienia, że sytuacja zostanie rozwiązana korzystnie dla mnie, natomiast cały mój czas który poświęciłem na trejdowaniu (włącznie z momentem przed zamknięciem rynku tego dnia, kiedy byłem gotowy, by ewentualnie zamknąć te zlecenia ręcznie) jest dla mnie kolejną stratą jaką poniosłem przez brokera XM. Wcześniej miałem pozytywne zdanie co do brokera, teraz zacząłem mieć wątpliwości co do handlu w xm. Liczę, że tą sytuacje da się jeszcze jakoś rozwiązać w sensowny sposób, dlatego oczekuję konkretnych propozycji ze strony XM a nie zamydlanie oczu, jak w ciagu całego tego tygodnia.

Pozdrawiam
Tomek S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Może spróbuj skierować sprawę do instytucji nadzorującej, niech oni zweryfikują kto ma racje i jak powinno być. Na pewno nic przyjemnego znaleźć się w takiej sytuacji, albo próbuj jakoś pójść na kompromis z brokerem, może uda się jednak jakoś z nimi dogadać by było dobrze. Coś nowego w tej sprawie, coś się wyjaśniło? Sama u nich handluje, daj znać jak to się rozwiązało.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Witam.Jakieś dziwne zamrożenia platformy dziś występują.Panie Piotrze, może nam Pan o tym opowiedzieć?Dziękuję
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

gibon2277
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gibon2277 »

Na moje konto zwrócono 344.58$ z mojego profitu, czyli cokolwiek zostało mi zrekompensowane, szkoda, że nie udało się odzyskać całości, plus za to, że dostałem cokolwiek.

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreken »

meylo pisze:Witam.Jakieś dziwne zamrożenia platformy dziś występują.Panie Piotrze, może nam Pan o tym opowiedzieć?Dziękuję
Potwierdzam, u mnie to samo.
Jakis dziwny bug bo na koncie demo wszystko smigalo :roll:
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
bulbulezar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulbulezar »

Wkrotce opisze nieuczciwe praktyki jakie nagle, bez zadnego wyjaśnienia stosuje ten broker. Dołacze tez e-maile od nich żeby uwiarygodnić to o czym napiszę.

Piotr

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Pisz, pisz.Na razie to co zrobiłeś to "nieuczciwa praktyka, bez żadnego wyjaśnienia".Mam u nich konto i chętnie się dowiem o Twojej historii.Pozdrawiam
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ