DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 cze 2014, 00:00

Wzrost
11
44%
Bez zmian
4
16%
Spadek
10
40%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 22:09 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dziad pisze:
atlanticos pisze:
KropkaCom pisze:highend co to za tablet?
Diora albo Neptun :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...
A może wiesz co to za soft? Bo ja na Androidzie mam co innego i nie mogę ustawić razem notowań , trejdów i symboli! Pzdr dziad....
iPad Air I dedykowany mt na niego. W domu tez korzystam. Z kolei na androida używam mt na note3 i sgs3 - to jak autem jadę :twisted:

Do kolegi Byq: po co mi dziewczyna skoro mam żonę? :)

-- Dodano: 02 cze 2014, 21:17 --

http://technowinki.onet.pl/biznes-i-fin ... ncji/n7fbb

To już wiem co tak Apple spadało dziś. Co prawda na koniec odbił... Ale czyżby zwala sie szykuje większa? Pociągnie sp500?
Wciąż Apple ma lukę do domknięcia. Kisze eski dalej ;)
W sumie nowy OSX fajny, ale iOS 8.0 powinien być 7.1 no i nie pokazali żadnego sprzętu....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Loose_wawa pisze:Jeszcze taka informacja, mianowicie dzisiejsze spadki na indeksach to wyapdek przy pracy. Właśnie przeczytałem na xpuls-ie że przez przypadek o 16 podano nieprawidłowe wyniki ISM
Podany dziś indeks ISM był błędny!!

LIGHT

Odczyt wskazał na zaskakujący spadek do 53,2 pkt., ale jak się okazuje była to pomyłka systemu komputerowego, co wychwycili ekonomiści z Wall Street! Prawdziwa wartość indeksu to 55,4 pkt., czyli minimalnie niżej niż konsensus (55,5 pkt.).

Poprawne wartości są następujące (źródło marketwatch.com):

Read more: http://xpuls.pl/podany-dzis-indeks-ism- ... z33VmReJzt

a może podali prawidłowy, ale ktoś ważny został z L i odkręcali :d
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

atlanticos pisze:
homar pisze:
ktoś widzi podwójne dno a ja wiedzę kanał spadkowy (ew. klin z fałszywym wybiciem i powrotem), a jeśli tak to dlaczego ma w połowie kanału zawrócić? Czasem się tak zdarza, ale nieczęsto, w takim przypadku byłby to sygnał do wzrostów. Przed EBC to raczej z zasięgiem do 50 max, ale kto wie
tam jest słowo "potencjalne" odnoszące się do podwójnego dna... a dlaczego ma zawrócic w połowie kanału? może dlatego że robi retest klina który wybiło i wcale tam kanału nie musi byc ;) :564:
i nie sądzę żeby był to sygnał do wzrostów a raczej do korekty spadków... celem jest dolna banda klina z W1 jak dla mnie... :D

jasne, jak pisałem - chodziło mi o wzrosty w ramach oczekiwania na EBC - np na 1.3650. Nie gram na dłużej fx. Cel to do EBC poskalpować, a w czwartek w w zależności od sytuacji ale raczej BP i czekanie na bujanie i szykanie odreagowania

-- Dodano: 02 cze 2014, 22:11 --
Loose_wawa pisze:Jeszcze taka informacja, mianowicie dzisiejsze spadki na indeksach to wyapdek przy pracy. Właśnie przeczytałem na xpuls-ie że przez przypadek o 16 podano nieprawidłowe wyniki ISM
Podany dziś indeks ISM był błędny!!

LIGHT

Odczyt wskazał na zaskakujący spadek do 53,2 pkt., ale jak się okazuje była to pomyłka systemu komputerowego, co wychwycili ekonomiści z Wall Street! Prawdziwa wartość indeksu to 55,4 pkt., czyli minimalnie niżej niż konsensus (55,5 pkt.).

Poprawne wartości są następujące (źródło marketwatch.com):

Read more: http://xpuls.pl/podany-dzis-indeks-ism- ... z33VmReJzt

jeśli tak to nawet ciekawie dla Lkowiczów... bo przy tak słabym ISM wzrościk malutki i od razu czapa - czyli dane byłyby zanegowane czyli dystrybucja. jeśli ISM był zgodny z oczekiwaniami to w obliczu poprzednich dzisiejszych danych z EUropy spadki się należały.

Zablokowany