DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014
- Loose_wawa
- Gaduła
Re: DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014
Pamiętam że jak otworzyłem 2 przeciwstawne pozycje to miałem problem z określeniem z momentem wyjścia. Nie umiałem być obiektywny dla obu kierunków.
9930-40 na DAX i nie ma mnie!:)
pitu pitu a edek rośnie mentaliści
co do dax to chyba przed 10000 nie zawróci a i zawrotka bedzie tylko korektą którą należało by wykorzystać do wejscia w eL więc ja czekam na taką korektę obecnie dosyć wysoko na buy ale kto wie może za kilka godzin bedzie 10200 i bede musiał przyznać że byłem w błędzie

co do dax to chyba przed 10000 nie zawróci a i zawrotka bedzie tylko korektą którą należało by wykorzystać do wejscia w eL więc ja czekam na taką korektę obecnie dosyć wysoko na buy ale kto wie może za kilka godzin bedzie 10200 i bede musiał przyznać że byłem w błędzie

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Złoto rysuje nowy kanał? Powstały w oparciu o górne ograniczenie trójkąta z którego się wybiliśmy parę dni temu. Jeśli ktoś by się zastanawiał nad wejściem z trendem, to radzę poczekać na podbicie do góry, bo osobiście nie lubię się wpychać na korekty 
http://i.imgur.com/QvQBldo.png

http://i.imgur.com/QvQBldo.png
Na razie można sobie powróżyć, szanse na 10000 i 9900 oceniam na 50/50 z takiego układu.Loose_wawa pisze:Pamiętam że jak otworzyłem 2 przeciwstawne pozycje to miałem problem z określeniem z momentem wyjścia. Nie umiałem być obiektywny dla obu kierunków.
Jeśli nie zaczną szarpać i spokojnie zjadą na 9952, to można liczyć na głębszą korektę.
Aaaaa, robi się ciekawie, a ja muszę zaraz iść do dentysty

- harymilloki
- Maniak
DO DENTYSTY !!!!! NIE BOISZ SIĘ:) ?cajto pisze:Na razie można sobie powróżyć, szanse na 10000 i 9900 oceniam na 50/50 z takiego układu.Loose_wawa pisze:Pamiętam że jak otworzyłem 2 przeciwstawne pozycje to miałem problem z określeniem z momentem wyjścia. Nie umiałem być obiektywny dla obu kierunków.
Jeśli nie zaczną szarpać i spokojnie zjadą na 9952, to można liczyć na głębszą korektę.
Aaaaa, robi się ciekawie, a ja muszę zaraz iść do dentysty
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
no i w tym przypadku masz dobry przykład SL a hedgecajto pisze:Aaaaa, robi się ciekawie, a ja muszę zaraz iść do dentysty

generalnie umiejętny hedge może oszczędzić niepotrzebnej straty...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Nie, jak zaczyna boleć proszę o SL, a potem całe wiertło w S

Na razie

Na razie

Odnośnie hedga,
mam hedga na DAX (nie ma swapów) i wg Mnie to lepsza opcja niż SL. Hedga mam na około 30 punktów.
Liczę na pękniecie 10 000 zł, czyszczenie SL i wtedy zamknę pozycję L.
Nie liczę na zysk, tylko żeby zamknąć hedga na BE
mam hedga na DAX (nie ma swapów) i wg Mnie to lepsza opcja niż SL. Hedga mam na około 30 punktów.
a co zabezpieczasz tym hedge'm ?Marcin30 pisze:mam hedga na DAX (nie ma swapów) i wg Mnie to lepsza opcja niż SL. Hedga mam na około 30 punktów.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
S na DAXie