DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 cze 2014, 00:00

Wzrost
11
44%
Bez zmian
4
16%
Spadek
10
40%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

cajto pisze:
harymilloki pisze: Zgadzam się z kolegą @Ciapulem. Jeśli korelacja KABLA z EDKIEM powróciła na dłużej to poziom 1,7 jest bardzo możliwy a nawet i trochę wyżej.
Jeśli... a jeśli mamy do czynienia ze zmiana trendu na D1 w Mid Term, to zawitamy na 1.64 i 1.33.
Bierzecie pod uwagę takie scenariusze?
Myślę o tym co napisałeś odnośnie tego odwrócenia trendu już od kilku dni ale widziałbym odwrót dopiero na poziomie 1,715 - 716. Tam wchodzę w S longterm, chyba że będziemy mieli tam korektę i dalsze wzrosty. Okaże się ...

-- Dodano: pn 02-06-2014, 11:06 --
Loose_wawa pisze:Jeśli... a jeśli mamy do czynienia ze zmiana trendu na D1 w Mid Term, to zawitamy na 1.64 i 1.33.
Bierzecie pod uwagę takie scenariusze?

KABEL// ja jak najbardziej, generalnie mam niedźwiedzie usposobienie więc nie widzę przeszkód:) Teraz cena siedzi na EMA100 i może dojechać do EMA 200 tam jest 1.65. Puki co kurs wykonał 1 z 3 elementów świadczących o zmianie trendu. Już opuścił kanał, zostaje jeszcze test linii zgodnie z zasadą "wsparcie staje się oporem" pogłębienie ostatniego dołka i podążanie po nowej linii trendu.... no chyba, że ponownie wskoczy w kanał wzrostowy:)
To co jest pogrubione powinno być kluczowe dla Ciebie i zauważ że MA 100 znajduje się nad MA200 wiec trend jeszcze obowiązuje.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze:To co jest pogrubione powinno być kluczowe dla Ciebie i zauważ że MA 100 znajduje się nad MA200 wiec trend jeszcze obowiązuje.
rozważania o EMA kojarzą mi się zawsze z jednym : https://www.youtube.com/watch?v=zGcdhdwLWCE
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

Harry zgadza. Ja nie napisałem że już zmieniliśmy trend a jedynie że wyrysowała się 1 z 3 składowych. Pytanie było czy bierzemy pod uwagę inne scenariusze więc napisałem że tak. Za kilkanaście godzin okaże się czy kabel wrócił do trendu wzrostowego czy pognał bokiem czy na glebę.

Puki co jeszcze nie siedzę na tym walorze wiec mam luz.

-- Dodano: 02 cze 2014, 11:31 --

Ja mam inny problem :)zainwestowałem kasę w wagon z tabliczką short na DAX-ie a jak do tej pory jeszcze taki nie odjechał ze stacji. Spodziewałem się korekty która jeszce nie nastąpiła i nie zapowiada sie aby nastała. Moje limity wytrzymają do 10 000 a poźniej będę się mocno pocić

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Ja mam inny problem :)zainwestowałem kasę w wagon z tabliczką short na DAX-ie a jak do tej pory jeszcze taki nie odjechał ze stacji. Spodziewałem się korekty która jeszce nie nastąpiła i nie zapowiada sie aby nastała. Moje limity wytrzymają do 10 000 a poźniej będę się mocno pocić
Miejmy nadzieję że nie będziemy mieli okazji się spocić :)
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Loose_wawa pisze:Ja mam inny problem :)zainwestowałem kasę w wagon z tabliczką short na DAX-ie a jak do tej pory jeszcze taki nie odjechał ze stacji. Spodziewałem się korekty która jeszce nie nastąpiła i nie zapowiada sie aby nastała. Moje limity wytrzymają do 10 000 a poźniej będę się mocno pocić
zamknij albo pomyśl o hedge'u
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

hedge - to transakcja przeciwstawna do aktualnie otwartej, tak? ok już wiem, ale przyznam się żę nie robiłem nigdy takiego manewru tzn kiedyś mi się darzyło ale miałem problem z zarządzaniem pozycjami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Loose_wawa pisze:hedge - to transakcja przeciwstawna do aktualnie otwartej, tak? ok już wiem, ale przyznam się żę nie robiłem nigdy takiego manewru tzn kiedyś mi się darzyło ale miałem problem z zarządzaniem pozycjami
Nie baw się w hedge, jak już to zamknij. Hedge uczą złych nawyków a później okazuje się że jesteś na minusie :) Przynajmniej tak mi się wydaje ... Nie używam i chyba nie będę :)
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Loose_wawa pisze:hedge - to transakcja przeciwstawna do aktualnie otwartej, tak?
Zanim to zrobisz - poczytaj na forum o "hedgu" na jednym instrumencie. Użyj szukajki, a znajdziesz kilka ciekawych postów.
Dla mnie jest to brak przyznania się do złego wejścia połączony z zamrożeniem kolejnej porcji środków na rachunku, no i dochodzą do tego podwójne swapy (od broka zależy jak na tym wyjdziesz).

Hedhe w takim wydaniu i Stop Loss Mentalny - moje ulubione określenia, a może ktoś gra "mentalnego hedga" :lol:

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

cajto pisze:
Loose_wawa pisze:hedge - to transakcja przeciwstawna do aktualnie otwartej, tak?
Zanim to zrobisz - poczytaj na forum o "hedgu" na jednym instrumencie. Użyj szukajki, a znajdziesz kilka ciekawych postów.
Dla mnie jest to brak przyznania się do złego wejścia połączony z zamrożeniem kolejnej porcji środków na rachunku, no i dochodzą do tego podwójne swapy (od broka zależy jak na tym wyjdziesz).

Hedhe w takim wydaniu i Stop Loss Mentalny - moje ulubione określenia, a może ktoś gra "mentalnego hedga" :lol:
Nic dodać nic ująć :)
"cierpliwość popłaca..."

Zablokowany