DayTrading: Piątek 30.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2014, 00:00

Wzrost
9
45%
Bez zmian
5
25%
Spadek
6
30%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

cajto pisze:
harymilloki pisze: Niech każdy zamieszcza to co chce, od tego jest forum ale nie jest od tego żeby krytykować kogoś za to co on widzi na wykresie.
Nie zgadzam się z Tobą Hary. To nie jest forum religijno - mistyczne, gdzie każdy może wrzucać swoje wizje mówiąc że one są najlepsze i jedynie słuszne, bo jak on widzi , to tak będzie.
Sprawa tyczy się wykresów, wykresy to AT, a AT to nie freestyle. Niestety, większość tak to właśnie taktuje - jest jakaś korekta, wrzucę że to jakaś harmoniczną i git, korekta głęboka + PB, dam RGR, korekta płaska + konsola, niech to będzie flaga. Najlepsze są jednak TL, tu po cieniach, tam po korpusach, tu punkt styczny w powietrzu, tam z d..py wzięty, wszystko po to, żeby pasowało do NASZEGO scenariusza - chcemy odbicia i hop, juz jesteśmy na TL, chcemy wyjścia z formacji - przesuniemy ją z tego szczytu na tamten i już jesteśmy poza. Magia :lol:
Dla mnie pal to licho, najwyżej się uśmiechnę, ale wątek DT czytają tez ludzie zaczynający swoją przygodę z FX, czego oni się nauczą patrząc na takie analizy?
1) Gra na FX to czysty przypadek
2) DT to smietnik
3) Skoro DT to śmietnik, wrzucam wszystkie swoje "wizje", któraś w końcu wejdzie, nic się nie boję, całe depo w ... :lol:

Forum , w moim odczuciu, powinno służyć konstruktywnej dyskusji o naszym postrzeganiu zachowania ceny, a krytyka (jeśli poparta dobrą argumentacją) jest jak najbardziej na miejscu.

Sam świety nie jestem, czasem mnie poniesie, ale że komuś pojadę - frajdy żadnej z tego nie mam.
Ok zgadzam sie. Ponioslo mnie. Glupil mi, takze przepraszam kolege @pedro. Ale czasami jak ktos sie troche posprzecza to robi sie ciekawie jak w telenowi :). Jeszcze raz sorrki za to ze mnie ponioslo. Powodzenia wszytkim zycze. Nie zwracajcie uwagi na moje wczeniejsze glupoty. Kolega @cajto ma racje w tym co napisal. Nowi inwestorzy powinni widziec w nas nauczycieli a nie pajacow sprzeczajacych sie miedzy soba.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Nowy9
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Odp: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy9 »

cajto pisze:
harymilloki pisze: Niech każdy zamieszcza to co chce, od tego jest forum ale nie jest od tego żeby krytykować kogoś za to co on widzi na wykresie.
Nie zgadzam się z Tobą Hary. To nie jest forum religijno - mistyczne, gdzie każdy może wrzucać swoje wizje mówiąc że one są najlepsze i jedynie słuszne, bo jak on widzi , to tak będzie.
Sprawa tyczy się wykresów, wykresy to AT, a AT to nie freestyle. Niestety, większość tak to właśnie taktuje - jest jakaś korekta, wrzucę że to jakaś harmoniczną i git, korekta głęboka + PB, dam RGR, korekta płaska + konsola, niech to będzie flaga. Najlepsze są jednak TL, tu po cieniach, tam po korpusach, tu punkt styczny w powietrzu, tam z d..py wzięty, wszystko po to, żeby pasowało do NASZEGO scenariusza - chcemy odbicia i hop, juz jesteśmy na TL, chcemy wyjścia z formacji - przesuniemy ją z tego szczytu na tamten i już jesteśmy poza. Magia :lol:
Dla mnie pal to licho, najwyżej się uśmiechnę, ale wątek DT czytają tez ludzie zaczynający swoją przygodę z FX, czego oni się nauczą patrząc na takie analizy?
1) Gra na FX to czysty przypadek
2) DT to smietnik
3) Skoro DT to śmietnik, wrzucam wszystkie swoje "wizje", któraś w końcu wejdzie, nic się nie boję, całe depo w ... :lol:

Forum , w moim odczuciu, powinno służyć konstruktywnej dyskusji o naszym postrzeganiu zachowania ceny, a krytyka (jeśli poparta dobrą argumentacją) jest jak najbardziej na miejscu.

Sam świety nie jestem, czasem mnie poniesie, ale że komuś pojadę - frajdy żadnej z tego nie mam.

Up. To prawda, sam jestem początkujący i z całym szacunkiem dla pana Harego ponieważ uważam jego analizy za trafne. Większość mi podobnych osób uczy się na waszych wykresach stawiać własne kreski. Szkoda że zamiast sie dogadać i łączyć siły każdy woli udowadniać swoją wyższość. Pozdrawiam :564:
Nigdy się nie poddawaj, a nigdy nie upadniesz...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo1 pisze:
Nowy123 pisze::roll:

kabel w ciekawym miejsu jest w nastepnym tygoniu beda wazyc sie jego losy ;)
Nowy jakieś kosmosy na tym kablu rysujesz
http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p683433

jakie kosmosy ???

wszystk osie sprawdzilo jak do tej pory chodz liczylem ze dotka choc nastepne fibo z duzego zygzaka

trzeba liczyc i podfale czy to koniec zabawy na KABLU i ta 5 to piatka jednak czy ..jedziemy jeszcze na 5

-- Dodano: ndz 01-06-2014, 20:36 --
Bemowo1 pisze:plan na edka

wszystkie średnie to 200 EMA z int m30,h1,h4 i D
chmura - 200 ema int h1 i m30

przed MArianem Dragim to jest teraz wiecej niz wrozenie ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Nowy123 pisze:
jakie kosmosy ???

wszystk osie sprawdzilo jak do tej pory chodz liczylem ze dotka choc nastepne fibo z duzego zygzaka

trzeba liczyc i podfale czy to koniec zabawy na KABLU i ta 5 to piatka jednak czy ..jedziemy jeszcze na 5
Nowy,

Wrzuć oznaczenia od czerwca na kablu, z wycinka który wrzuciłeś nic nie wynika

Ja trzymam się wariantu zakończenia 5 fal - kłóci się to z moim edkiem - stąd up na EUR/GBP.

Na kablu korekta tego układu - lub zmianę trendu na interwale miesięcznym

-- Dodano: 01 cze 2014, 21:31 --

Sp 500 nie mojego autorstwa - u mnie nie możemy przekroczyć 1984 (powyżej negacja scenariusza - oznaczeń)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

@hary. spoko, mnie da się obrazic : ) a tylko o argumentacje chodzilo ...
mnie to nauczycielstwo fx, a tym bardziej at nie w głowie... za mało widziałem. niech se wg mnie każdy robi, co chce, ale na forum o analizie technicznej (bo się dla mnie do tego to tu sprowadza) wykresy bez poparcie teoretycznego są złe :) nie hejtuje, bo ja naprawdę jestem ostatni do obrażania kogolwiek :564: ...

bless,

a żeby nie promować off topów, to upln, https://www.tradingview.com/x/F6mCU20o/ -> retest niebieskiej LT, jak utrzyma, to atak na 3.0860 - 3.10 ?? ...

do tego eurpln w1, w ciekawym wsparciu: https://www.tradingview.com/x/CX2iPmTh/
i na d1, ciekawy uklad : ) https://www.tradingview.com/x/R3pAyQxX/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

eur/nzd

duży potencjał do wzrostów,

-- Dodano: 01 cze 2014, 21:59 --

analogicznie euro jen

-- Dodano: 01 cze 2014, 22:09 --

EUR/AUD - czas na falę b?

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Witam
Sebastian U. odnalazł swoje powołanie.
Teraz będzie kręcił filmy dla Hollywood.
Warto obejrzeć jedynie początek - mnie rozwalił!
https://www.youtube.com/watch?v=TRbdTPy ... e=youtu.be
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo1 pisze:
Nowy123 pisze:
jakie kosmosy ???

Nowy,

Wrzuć oznaczenia od czerwca na kablu, z wycinka który wrzuciłeś nic nie wynika

Ja trzymam się wariantu zakończenia 5 fal - kłóci się to z moim edkiem - stąd up na EUR/GBP.

Na kablu korekta tego układu - lub zmianę trendu na interwale miesięcznym

-- Dodano: 01 cze 2014, 21:31 --

Sp 500 nie mojego autorstwa - u mnie nie możemy przekroczyć 1984 (powyżej negacja scenariusza - oznaczeń)
SP500 przedzial 1950 66 1980 2000 spokoje niczego nie wyklucza konca V

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:
SP500 przedzial 1950 66 1980 2000 spokoje niczego nie wyklucza konca V

to kabla mamy tak samo - do piachu

-- Dodano: 01 cze 2014, 22:51 --
jen-yy pisze:Witam
gość chyba pomylił się z powołaniem - film pierwsza klasa

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Bemowo1 pisze:
jen-yy pisze:Witam
gość chyba pomylił się z powołaniem - film pierwsza klasa

hahahah więc nie ja jeden nie mogłem się powstrzymać od śmiechu :D
Swing

Zablokowany