DayTrading: Piątek 30.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2014, 00:00

Wzrost
9
45%
Bez zmian
5
25%
Spadek
6
30%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

karnak pisze:
Nowy123 pisze:
karnak pisze:Kabel:

super a moze jakies przedzialy czy na chybił trafił z poziomami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Może:
^ 1,685
v 1,635
Ale to zależy od zdarzeń na wskaźniku i trudno teraz przeliczyć na punkty wykresu - trzeba reagować on line w zależności co wykreślą.

nic nie jest trudno trzeba liczyć fale patrzec na opory i szerzej spoglądać na pewne uklady harmoniczne :wink: jak i patrzyc wstecz na pewne analogie :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@Nowy123
Kabel jest w korekcie wzrostów.
Na tygodniowym widać, że czeka go jazda w dól, a więc na podbiciu S, i do wsparcia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

harymilloki pisze:
pedro pisze:@cajto: ja się nie upieram :) i tak, chyba za szybko poz. otworzyłem i pokisi, albo sl... ;) ... obaczymy co świeczki pokażą ...

a co do orgra, to jeżeli już to takie coś, https://www.tradingview.com/x/zR7McmlB/ ... ale mocno chyba naciągane, will see

-- Dodano: 01 cze 2014, 15:30 --
harymilloki pisze:Witajcie ....

Przedstawiam GOLDA w mojej wizji :)
potrójnego dna już nie będzie?...

poza tym, to nie jest orgr, poza tym, zasięg liczysz od szyji, wg Twojego winno iśc od +/- 1400
a co to za wsparcie to dolne?...

cuda :)

nie mam nic przeciwko złotu na 2000 :) ... nie mniej jednak, Twój obrazek to herezje. ... :564:
A ja mam w D... twoje zdanie. Odezwal sie ekspert od kangura chyba . . . Heh . . . :) :) :) Mi wystrarczy ze zarabiam na tych moich herezjach. Uwazasz sie za niewiadomo kogo a tak naprawde twoj awatar odaje twoja prawdziwa nature i styl bycia. :)
Powinienes zostac odsutniety od forum za to co tutaj wypisujesz.
Naprawde przykro sie to czyta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

plan na edka

wszystkie średnie to 200 EMA z int m30,h1,h4 i D
chmura - 200 ema int h1 i m30

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

harymilloki pisze: A ja mam w D... twoje zdanie. Odezwal sie ekspert od kangura chyba . . . Heh . . . :) :) :) Mi wystrarczy ze zarabiam na tych moich herezjach. Uwazasz sie za niewiadomo kogo a tak naprawde twoj awatar odaje twoja prawdziwa nature i styl bycia. :)
co jak co, ale po Harym się nie spodziewałem.....
Hary ile zarobiłeś w tygodniu co był? (bez urazy).

a tak do wszystkich: zagrałem na USD/TRY i EUR/ZAR ;) oba na sell. Ciekawe jak się otworzą, bo zagrałem głównie na wysoki dodatni swap. Kurde gdyby tak USD/TRY na szczycie wtedy w styczniu złapać za powiedzmy 1 lot, to codziennie dochodzi jakieś 90 PLN na swap. Codziennie (za weekend mi doszło 186 PLN - to są 2 czy 3 dni liczone?). A jakby na 10 lotów to zapewne 900 PLN codziennie... + to co usd/try zarobiłoby na spadku. Ech... rozmarzyłem się :mrgreen:
Chyba, ze coś źle liczę - ale niedziela jest, więc jak coś prosze o poprawienie ;)

Gorzej jak pójdą UP - wtedy umoczony jestem, no ale trudno - no risk no fun :mrgreen:
w sumie martwi mnie trochę to eur/zar bo euro się niby umacnia (edward up) - tak?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze::roll:

kabel w ciekawym miejsu jest w nastepnym tygoniu beda wazyc sie jego losy ;)
Nowy jakieś kosmosy na tym kablu rysujesz
http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p683433

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Powinienes zostac odsutniety od forum za to co tutaj wypisujesz.
Naprawde przykro sie to czyta.
A co tu jest przykrego ? Ale jak się krytykuje innych i piszę jakimi to oni są imbecylami już nie będę przytaczał konkretnych nicków z których sobie nieraz drwicie to jest wszystko ok? Za kogo wy się uważacie ? Niech każdy zamieszcza to co chce, od tego jest forum ale nie jest od tego żeby krytykować kogoś za to co on widzi na wykresie.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2014, 19:09 przez harymilloki, łącznie zmieniany 2 razy.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Chłopaki pamietajcie o zasadzie nie trzymać strat tylko zyski a bedzie dobrze :)

moje wju na edka

https://www.tradingview.com/v/v0YCpiy9/
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Sp 500

moim zdaniem ostatnie wypierdy fali 3

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

harymilloki pisze: Niech każdy zamieszcza to co chce, od tego jest forum ale nie jest od tego żeby krytykować kogoś za to co on widzi na wykresie.
Nie zgadzam się z Tobą Hary. To nie jest forum religijno - mistyczne, gdzie każdy może wrzucać swoje wizje mówiąc że one są najlepsze i jedynie słuszne, bo jak on widzi , to tak będzie.
Sprawa tyczy się wykresów, wykresy to AT, a AT to nie freestyle. Niestety, większość tak to właśnie taktuje - jest jakaś korekta, wrzucę że to jakaś harmoniczną i git, korekta głęboka + PB, dam RGR, korekta płaska + konsola, niech to będzie flaga. Najlepsze są jednak TL, tu po cieniach, tam po korpusach, tu punkt styczny w powietrzu, tam z d..py wzięty, wszystko po to, żeby pasowało do NASZEGO scenariusza - chcemy odbicia i hop, juz jesteśmy na TL, chcemy wyjścia z formacji - przesuniemy ją z tego szczytu na tamten i już jesteśmy poza. Magia :lol:
Dla mnie pal to licho, najwyżej się uśmiechnę, ale wątek DT czytają tez ludzie zaczynający swoją przygodę z FX, czego oni się nauczą patrząc na takie analizy?
1) Gra na FX to czysty przypadek
2) DT to smietnik
3) Skoro DT to śmietnik, wrzucam wszystkie swoje "wizje", któraś w końcu wejdzie, nic się nie boję, całe depo w ... :lol:

Forum , w moim odczuciu, powinno służyć konstruktywnej dyskusji o naszym postrzeganiu zachowania ceny, a krytyka (jeśli poparta dobrą argumentacją) jest jak najbardziej na miejscu.

Sam świety nie jestem, czasem mnie poniesie, ale że komuś pojadę - frajdy żadnej z tego nie mam.

Zablokowany