Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Dzieki za cierpliwosc juz działa.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
I słowo ciałem się stało.JAREK67 pisze: Powiem, krótko. Jeśli będę miał DOPRACOWANY ten wskaźnik, o którym jest mowa to będę go sprzedawał. W końcu wszyscy jesteśmy tu dla pieniędzy.
Wszystkim zainteresowanym mam do zaoferowania wskaźnik analizujący narastający volumen mierzony w odcinkach (swingach) wyznaczanych przez zewnętrzny wskaźnik ZigZag, wyświetlany w głównym oknie wykresu.
Volumen może być określany jako liczba zawieranych rzeczywistych kontraktów walutowych notowanych na Chicagowskiej CME lub może być zwykłym volumenem tikowym jaki jest dostępny na każdej platformie MT4.
W skład zestawu realizującego funkcjonalność jak na poniższym screenie wchodzą 3 wskaźniki (jeden niewidoczny na ekranie) i jeden EA. Są tam natomiast pokazane dwa bliźniacze wskaźniki. Jeden pracujący w trybie CME i drugi w trybie tikowym.

Za całość + wsparcie w uruchomieniu tego wszystkiego winszuję sobie 250 PLN.
Za skuteczność przeprowadzonych w oparciu o to narzędzie analiz i podejmowanych na tej podstawie decyzji inwestycyjnych nie odpowiadam offkors

Jeśli (co zrozumiałe ze względu na handlowy charakter tego wpisu) modowie uznają, że należy go przenieść do bardziej komercyjnej części forum to proszę się nie krępować.

i pewnie ten ZigZag repaintuje jak diabli albo ma lagaJAREK67 pisze:I słowo ciałem się stało.JAREK67 pisze: Powiem, krótko. Jeśli będę miał DOPRACOWANY ten wskaźnik, o którym jest mowa to będę go sprzedawał. W końcu wszyscy jesteśmy tu dla pieniędzy.
Wszystkim zainteresowanym mam do zaoferowania wskaźnik analizujący narastający volumen mierzony w odcinkach (swingach) wyznaczanych przez zewnętrzny wskaźnik ZigZag, wyświetlany w głównym oknie wykresu.
Volumen może być określany jako liczba zawieranych rzeczywistych kontraktów walutowych notowanych na Chicagowskiej CME lub może być zwykłym volumenem tikowym jaki jest dostępny na każdej platformie MT4.
W skład zestawu realizującego funkcjonalność jak na poniższym screenie wchodzą 3 wskaźniki (jeden niewidoczny na ekranie) i jeden EA. Są tam natomiast pokazane dwa bliźniacze wskaźniki. Jeden pracujący w trybie CME i drugi w trybie tikowym.
Za całość + wsparcie w uruchomieniu tego wszystkiego winszuję sobie 250 PLN.
Za skuteczność przeprowadzonych w oparciu o to narzędzie analiz i podejmowanych na tej podstawie decyzji inwestycyjnych nie odpowiadam offkors![]()
Jeśli (co zrozumiałe ze względu na handlowy charakter tego wpisu) modowie uznają, że należy go przenieść do bardziej komercyjnej części forum to proszę się nie krępować.

ZigZag ja to ZigZak ma swoje wady. Jednak on w tym przypadku pełni drugoplanowa rolę. Jest po prostu najłatwiejszym sposobem wyznaczania swingów jaki mi przyszedł na myśl.
Robicie tak:
Wrzucacie na wykres mmSwingZZ.mq4 i sobie ustawiacie parametr MinMove w procentach.
Będziecie widzieć na wykresie, które ZigZagi będą was interesować.
Ja stosuję od 0.2% do 1%, w zależności od instrumentu.
Wrzucacie ne wykres mmSwingZZperc_histogram.mq4 i
tam także ustawiacie parametr MinMove na tą samą wartość, którą ustawiliście w pierwszym wskaźniku.
Możecie jeszcze ewentualnie pobawić się z kolorami.
W pełnej opcji kolorów wygląda to tak:

Zmieniwszy czerwony na kolr tła, mamy tak:

Za przeróbkę cudzego wskaźnika, nie biorę opłat.
Wrzucacie na wykres mmSwingZZ.mq4 i sobie ustawiacie parametr MinMove w procentach.
Będziecie widzieć na wykresie, które ZigZagi będą was interesować.
Ja stosuję od 0.2% do 1%, w zależności od instrumentu.
Wrzucacie ne wykres mmSwingZZperc_histogram.mq4 i
tam także ustawiacie parametr MinMove na tą samą wartość, którą ustawiliście w pierwszym wskaźniku.
Możecie jeszcze ewentualnie pobawić się z kolorami.
W pełnej opcji kolorów wygląda to tak:

Zmieniwszy czerwony na kolr tła, mamy tak:

Za przeróbkę cudzego wskaźnika, nie biorę opłat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@Jarek67
mozesz mi wyjasnic jaka przewage nad rynkiem w sensie prognostycznym daje Ci ten skumulowany volumen w porównaniu z tradycyjnym? Jakos nie dostrzegam
mozesz mi wyjasnic jaka przewage nad rynkiem w sensie prognostycznym daje Ci ten skumulowany volumen w porównaniu z tradycyjnym? Jakos nie dostrzegam

Ja tylko stworzyłem ten wskaźnik. Nie mam szczerze mówiąc wyrobionej opinii na temat jego przydatności. Parę osób poszukuje czegoś w tym rodzaju od dłuższego czasu. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji w tym zakresie to poczytaj w sieci materiałów niejakiego Siudka.MasterFx pisze:@Jarek67
A ja właśnie testuję moją modyfikację wskaźników: Na obrazku widać na wykresie świece sygnalizujące według mojej własnej formuły.JAREK67 pisze:Ja tylko stworzyłem ten wskaźnik. Nie mam szczerze mówiąc wyrobionej opinii na temat jego przydatności. Parę osób poszukuje czegoś w tym rodzaju od dłuższego czasu. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji w tym zakresie to poczytaj w sieci materiałów niejakiego Siudka.MasterFx pisze:@Jarek67
Te wskaźniki zadziwiająco się zgadzają z moją formułą.
Wygląda to bardzo dobrze.

Witam serdecznie
czy może ktoś poprawić ten wskaźnik , chodzi o to by przy cyfrach z prawej strony które pokazują aktualną odległość ceny w pipsach od danego poziomu wyświetlana była nazwa poziomu , który wpisujemy w ustawieniach .Ewentualnie może to być w miejscu napisu Fibo na danym poziomie, ale teraz coś za dużo wyświetla nazw Fibo w stosunku do wyświetlanych poziomów . Inna sprawa to taka że jak sie ustawi zasięg na 1 TF np TF M30 i przełączy się na inny to zmienia ustawienia bo działa BarsBack z ustawień , czy mozna to zlikwidować by można było swobodnie zmieniać TF to tyle .
pozdr
czy może ktoś poprawić ten wskaźnik , chodzi o to by przy cyfrach z prawej strony które pokazują aktualną odległość ceny w pipsach od danego poziomu wyświetlana była nazwa poziomu , który wpisujemy w ustawieniach .Ewentualnie może to być w miejscu napisu Fibo na danym poziomie, ale teraz coś za dużo wyświetla nazw Fibo w stosunku do wyświetlanych poziomów . Inna sprawa to taka że jak sie ustawi zasięg na 1 TF np TF M30 i przełączy się na inny to zmienia ustawienia bo działa BarsBack z ustawień , czy mozna to zlikwidować by można było swobodnie zmieniać TF to tyle .
pozdr
-- Dodano: sob 31-05-2014, 15:35 --marcin76 pisze:Witam serdecznie
pozdr
Tego drugiego, to się nie da, bo Fibo jest liczone względem BarsBack.
Maksymalna ilość BarsBack jest w kodzie ograniczona do 500.
A więc, musiałbyś najpierw określić Tf wyjściowy, a potem przeliczać zadany BarsBack względem tego Tf.
Czyli, jak np. na H1 masz 250 np., to na M30 będzie maksymalna ilość 500, i niżej nie zejdziesz.
Ja wiem o co tobie idzie, chcesz mieć linie z H1 na mniejszych Tf-ach.
Ale, do tego masz narzędzie do rysowania w MT4.
Niepotrzebny jest wskaźnik.
-- Dodano: sob 31-05-2014, 15:54 --
Udało się!
Twoje drugie życzenie zostało spełnione!