Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mateusz1
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: mateusz1 »

Dzieki za cierpliwosc juz działa.

POZDRAWIAM

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

JAREK67 pisze: Powiem, krótko. Jeśli będę miał DOPRACOWANY ten wskaźnik, o którym jest mowa to będę go sprzedawał. W końcu wszyscy jesteśmy tu dla pieniędzy. :607:
I słowo ciałem się stało.
Wszystkim zainteresowanym mam do zaoferowania wskaźnik analizujący narastający volumen mierzony w odcinkach (swingach) wyznaczanych przez zewnętrzny wskaźnik ZigZag, wyświetlany w głównym oknie wykresu.
Volumen może być określany jako liczba zawieranych rzeczywistych kontraktów walutowych notowanych na Chicagowskiej CME lub może być zwykłym volumenem tikowym jaki jest dostępny na każdej platformie MT4.
W skład zestawu realizującego funkcjonalność jak na poniższym screenie wchodzą 3 wskaźniki (jeden niewidoczny na ekranie) i jeden EA. Są tam natomiast pokazane dwa bliźniacze wskaźniki. Jeden pracujący w trybie CME i drugi w trybie tikowym.
Obrazek
Za całość + wsparcie w uruchomieniu tego wszystkiego winszuję sobie 250 PLN.
Za skuteczność przeprowadzonych w oparciu o to narzędzie analiz i podejmowanych na tej podstawie decyzji inwestycyjnych nie odpowiadam offkors :)

Jeśli (co zrozumiałe ze względu na handlowy charakter tego wpisu) modowie uznają, że należy go przenieść do bardziej komercyjnej części forum to proszę się nie krępować. :wink:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

JAREK67 pisze:
JAREK67 pisze: Powiem, krótko. Jeśli będę miał DOPRACOWANY ten wskaźnik, o którym jest mowa to będę go sprzedawał. W końcu wszyscy jesteśmy tu dla pieniędzy. :607:
I słowo ciałem się stało.
Wszystkim zainteresowanym mam do zaoferowania wskaźnik analizujący narastający volumen mierzony w odcinkach (swingach) wyznaczanych przez zewnętrzny wskaźnik ZigZag, wyświetlany w głównym oknie wykresu.
Volumen może być określany jako liczba zawieranych rzeczywistych kontraktów walutowych notowanych na Chicagowskiej CME lub może być zwykłym volumenem tikowym jaki jest dostępny na każdej platformie MT4.
W skład zestawu realizującego funkcjonalność jak na poniższym screenie wchodzą 3 wskaźniki (jeden niewidoczny na ekranie) i jeden EA. Są tam natomiast pokazane dwa bliźniacze wskaźniki. Jeden pracujący w trybie CME i drugi w trybie tikowym.
Obrazek
Za całość + wsparcie w uruchomieniu tego wszystkiego winszuję sobie 250 PLN.
Za skuteczność przeprowadzonych w oparciu o to narzędzie analiz i podejmowanych na tej podstawie decyzji inwestycyjnych nie odpowiadam offkors :)

Jeśli (co zrozumiałe ze względu na handlowy charakter tego wpisu) modowie uznają, że należy go przenieść do bardziej komercyjnej części forum to proszę się nie krępować. :wink:
i pewnie ten ZigZag repaintuje jak diabli albo ma laga :d :P

JAREK67
Maniak
Maniak

ZigZag ja to ZigZak ma swoje wady. Jednak on w tym przypadku pełni drugoplanowa rolę. Jest po prostu najłatwiejszym sposobem wyznaczania swingów jaki mi przyszedł na myśl.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Robicie tak:
Wrzucacie na wykres mmSwingZZ.mq4 i sobie ustawiacie parametr MinMove w procentach.
Będziecie widzieć na wykresie, które ZigZagi będą was interesować.
Ja stosuję od 0.2% do 1%, w zależności od instrumentu.

Wrzucacie ne wykres mmSwingZZperc_histogram.mq4 i
tam także ustawiacie parametr MinMove na tą samą wartość, którą ustawiliście w pierwszym wskaźniku.

Możecie jeszcze ewentualnie pobawić się z kolorami.
W pełnej opcji kolorów wygląda to tak:
Obrazek

Zmieniwszy czerwony na kolr tła, mamy tak:
Obrazek

Za przeróbkę cudzego wskaźnika, nie biorę opłat.
mmSwingZZ.mq4
mmSwingZZperc_histogram.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

@Jarek67
mozesz mi wyjasnic jaka przewage nad rynkiem w sensie prognostycznym daje Ci ten skumulowany volumen w porównaniu z tradycyjnym? Jakos nie dostrzegam :roll:

JAREK67
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:@Jarek67
mozesz mi wyjasnic jaka przewage nad rynkiem w sensie prognostycznym daje Ci ten skumulowany volumen w porównaniu z tradycyjnym? Jakos nie dostrzegam :roll:
Ja tylko stworzyłem ten wskaźnik. Nie mam szczerze mówiąc wyrobionej opinii na temat jego przydatności. Parę osób poszukuje czegoś w tym rodzaju od dłuższego czasu. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji w tym zakresie to poczytaj w sieci materiałów niejakiego Siudka.

Dadas

JAREK67 pisze:
MasterFx pisze:@Jarek67
Ja tylko stworzyłem ten wskaźnik. Nie mam szczerze mówiąc wyrobionej opinii na temat jego przydatności. Parę osób poszukuje czegoś w tym rodzaju od dłuższego czasu. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji w tym zakresie to poczytaj w sieci materiałów niejakiego Siudka.
A ja właśnie testuję moją modyfikację wskaźników:
mmSwingZZ.mq4
mmSwingZZperc_histogram.mq4
Na obrazku widać na wykresie świece sygnalizujące według mojej własnej formuły.
Te wskaźniki zadziwiająco się zgadzają z moją formułą.
Wygląda to bardzo dobrze.
Obrazek

marcin76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcin76 »

Witam serdecznie

czy może ktoś poprawić ten wskaźnik , chodzi o to by przy cyfrach z prawej strony które pokazują aktualną odległość ceny w pipsach od danego poziomu wyświetlana była nazwa poziomu , który wpisujemy w ustawieniach .Ewentualnie może to być w miejscu napisu Fibo na danym poziomie, ale teraz coś za dużo wyświetla nazw Fibo w stosunku do wyświetlanych poziomów . Inna sprawa to taka że jak sie ustawi zasięg na 1 TF np TF M30 i przełączy się na inny to zmienia ustawienia bo działa BarsBack z ustawień , czy mozna to zlikwidować by można było swobodnie zmieniać TF to tyle .

pozdr

Dadas

marcin76 pisze:Witam serdecznie

czy może ktoś poprawić ten wskaźnik , chodzi o to by przy cyfrach z prawej strony które pokazują aktualną odległość ceny w pipsach od danego poziomu wyświetlana była nazwa poziomu , który wpisujemy w ustawieniach .Ewentualnie może to być w miejscu napisu Fibo na danym poziomie, ale teraz coś za dużo wyświetla nazw Fibo w stosunku do wyświetlanych poziomów . Inna sprawa to taka że jak sie ustawi zasięg na 1 TF np TF M30 i przełączy się na inny to zmienia ustawienia bo działa BarsBack z ustawień , czy mozna to zlikwidować by można było swobodnie zmieniać TF to tyle .

pozdr
FiboLevels_mod_by_Dadas.mq4
-- Dodano: sob 31-05-2014, 15:35 --

Tego drugiego, to się nie da, bo Fibo jest liczone względem BarsBack.
Maksymalna ilość BarsBack jest w kodzie ograniczona do 500.
A więc, musiałbyś najpierw określić Tf wyjściowy, a potem przeliczać zadany BarsBack względem tego Tf.
Czyli, jak np. na H1 masz 250 np., to na M30 będzie maksymalna ilość 500, i niżej nie zejdziesz.

Ja wiem o co tobie idzie, chcesz mieć linie z H1 na mniejszych Tf-ach.
Ale, do tego masz narzędzie do rysowania w MT4.
Niepotrzebny jest wskaźnik.

-- Dodano: sob 31-05-2014, 15:54 --

Udało się!
Twoje drugie życzenie zostało spełnione!
FiboLevels_mod_by_Dadas(2).mq4

ODPOWIEDZ