Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Te dane są jak najbardziej prawdziwe tylko są to dane użytkowników mfbook a nie rynku forex. A zapewne domyslasz się ze tam raczej są tacy jak my czyli zoltodzioby a nie grube ryby które tym rynkiem sterują. Gra przeciw tym starystykom może być dochodowa;-) gdzieś Ci grubi muszą zarabiać prawda?
-
- Pasjonat
To że większość siedzi w longach nie oznacza że cena powinna rosnąć. Wręcz przeciwnie.
zobacz na screen. wraz ze spadkiem ceny coraz więcej lotów i pozycji w pozycjach długich.
zobacz na screen. wraz ze spadkiem ceny coraz więcej lotów i pozycji w pozycjach długich.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy mogę korzystać z jednego otwartego programu Metatrader i na nim przełączać się pomiędzy różnymi brokerami (zmiana serwera), czy też powinienem mieć otwartego Mt4 osobno dla każdego brokera?
Akhh, jak nawet nie mniej niż 10%
.

Nie ma "powinienem". Robisz jak lubisz. Na dobrą sprawę szybciej byłoby samemu sprawdzić niż napisać post i poczekać na odpowiedźBaton pisze:Czy mogę korzystać z jednego otwartego programu Metatrader i na nim przełączać się pomiędzy różnymi brokerami (zmiana serwera), czy też powinienem mieć otwartego Mt4 osobno dla każdego brokera?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
No tak, teraz to wszystko jasneMyfxbook ma dane z kont, które są do niego podłączone.

Zapewne nie ma możliwości podglądnąć jak obstawiają rekiny?. Z drugiej strony Akhh po Twoim oświeceniu coraz bardziej skłaniam się ku opinii, że forex dla "drobnych" to ruletka. Czy zatem jest sens prowadzenia statystyk, czy analizy?, może w niewielkim zakresie... . Chyba z powrotem trzeba wracać do lottoTrzeba też pamiętać o tym, że obrót u wszystkich brokerów dla klientów detalicznych to nieco ponad 10% rynku.

Ale volumen obrotu dotyczy już chyba całego rynku?
-- Dodano: śr 28-05-2014, 19:29 --
Jaki to wskaźnik wolumenu?forexsowicz91 pisze:To że większość siedzi w longach nie oznacza że cena powinna rosnąć. Wręcz przeciwnie.
-- Dodano: śr 28-05-2014, 19:31 --
Masz jakieś osiągniecia w tym zakresie?zaccny pisze:A zapewne domyslasz się ze tam raczej są tacy jak my czyli zoltodzioby a nie grube ryby które tym rynkiem sterują. Gra przeciw tym starystykom może być dochodowa;-) gdzieś Ci grubi muszą zarabiać prawda?
Raposso jeśli nawet mniej, powiedzmy że z 6-7%, to wychodzi na to , że rekiny łupią się nawzajem

Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 21:40 przez Fx_boy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję i pozdrawiam.
Ja nie mam choć gdy zajmuje pozycję patrze na sentyment graczy na ff i jeśli jest przeciwny do mojego jakoś mnie to uspokaja:-D na forum są chyba dwa dzienniki gdzie ktoś prowadził eksperymenty z tym związane. Wyniki były nawet fajne tylko dochodzi do tego kwestia poprawnego prowadzenia pozycji
-
- Pasjonat
po prosu przełączasz na myfxbook'u z "by country" na all-- Dodano: śr 28-05-2014, 19:29 --
forexsowicz91 pisze:To że większość siedzi w longach nie oznacza że cena powinna rosnąć. Wręcz przeciwnie.
Jaki to wskaźnik wolumenu?
Witam, zacząłem się uczyć wczoraj, wobec tego mam 2 wątpliwości:
Czy każde znaczenie formacji (tych popularnych) ma jakieś podłoże psychologiczne? Mówiąc podłoże psychologiczne, mam na myśli to podłoże, które te znaczenia formacji miały, kiedy je wymyślano (dostrzegano), a następnie zaczynano opisywać w książkach. Pytam o to, bo zdaję sobie sprawę, że równie dobrze niektóre popularne formacje mogły być opisane zupełnie losowo, czyli np. ktoś, założmy bardzo poważany autor książek dotyczących forexu, wymyślił (a tak o, dla żartu) jakiś kształt formacji, po czym wymyślił w sposób zupełnie losowy jakieś jej znaczenie, opisał je w książce, oczywiście ludzie czytający książke uwierzyli w prawdziwość tego opisu, formacja stawała się coraz bardziej znana, następni ludzie zaczęli dołączać do swoich książek tę formację (w końcu znajdowała się w książce bardzo wpływowej osoby), interpretując ją w ten sam sposób, aż w końcu każdy szanujący się forexowiec znał tę formację i jej znaczenie, przez co rzeczywiście się nią sugerował, co sprawiło, że początkowo losowa interpretacja stała się prawdziwa.
Teraz coś innego: Czy na rynek wpływają tylko i wyłącznie decyzje inwestorów? Jakakolwiek byłaby odpowiedź, moje pytanie do tej odpowiedzi brzmi: dlaczego?
Czy każde znaczenie formacji (tych popularnych) ma jakieś podłoże psychologiczne? Mówiąc podłoże psychologiczne, mam na myśli to podłoże, które te znaczenia formacji miały, kiedy je wymyślano (dostrzegano), a następnie zaczynano opisywać w książkach. Pytam o to, bo zdaję sobie sprawę, że równie dobrze niektóre popularne formacje mogły być opisane zupełnie losowo, czyli np. ktoś, założmy bardzo poważany autor książek dotyczących forexu, wymyślił (a tak o, dla żartu) jakiś kształt formacji, po czym wymyślił w sposób zupełnie losowy jakieś jej znaczenie, opisał je w książce, oczywiście ludzie czytający książke uwierzyli w prawdziwość tego opisu, formacja stawała się coraz bardziej znana, następni ludzie zaczęli dołączać do swoich książek tę formację (w końcu znajdowała się w książce bardzo wpływowej osoby), interpretując ją w ten sam sposób, aż w końcu każdy szanujący się forexowiec znał tę formację i jej znaczenie, przez co rzeczywiście się nią sugerował, co sprawiło, że początkowo losowa interpretacja stała się prawdziwa.
Teraz coś innego: Czy na rynek wpływają tylko i wyłącznie decyzje inwestorów? Jakakolwiek byłaby odpowiedź, moje pytanie do tej odpowiedzi brzmi: dlaczego?
Poniekąd sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "warto, czy nie?" - grubi nie są Bogami FX, piorą się między sobą, wycinają sobie SL i tez notują straty.Fx_boy pisze: Zapewne nie ma możliwości podglądnąć jak obstawiają rekiny?. Z drugiej strony Akhh po Twoim oświeceniu coraz bardziej skłaniam się ku opinii, że forex dla "drobnych" to ruletka. Czy zatem jest sens prowadzenia statystyk, czy analizy?, może w niewielkim zakresie... . Chyba z powrotem trzeba wracać do lotto.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Raposso jeśli nawet mniej, powiedzmy że z 6-7%, to wychodzi na to , że rekiny łupią się nawzajem, bo chyba ich nie zadowoli 95-97% przegranych z tej małej części tortu.
FX i ruletkę łączy jedno - hazard, ale na FX nie ma procentowej wartości stałej dla wygranej / przegranej, nie ma z góry okreslonego % przewagi rynku nad graczem, sam ustalasz te wartości (za ile grasz, gdzie SL i TP), tylko jedno ale - musisz mieć system który ma dodatni %, bo bez tego będzie to rzeczywiście ruletka.
Mieć dobry system i bezwzględnie przestrzegac jego założeń, tylko tak mozna być na długotrwałym +
Ba,....95-97% nie maMieć dobry system i bezwzględnie przestrzegac jego założeń, tylko tak mozna być na długotrwałym +

pod ich grę, oni natomiast dokładnie wiedzą jak się zachowuje rynek maluczkich. Brokerzy wiedzą jaki kapitał można "zwinąć" wycinając SL i wtedy analiza techniczna i fundamentalna bierze w łeb. Te 2-3% wygrywających to osoby, które grę na forex-ie przekuły na stałe zajęcie (czyt. zawodowa praca).
Dziękuję i pozdrawiam.