GruboEFFECTIVE pisze:KMichal pisze: Dzięki za Twoją opinięCzęść szkoleń prowadzą za darmo ale według mnie nie pozwolą one przeciętnemu Kowalskiemu dowiedzieć się czegoś więcej niż znajdzie nawet tutaj na forum. Niestety ale cała strategię od "od a do zet" przekazują na kursie, za który trzeba zapłacić i to nie mało
Przyjrzalem się temu trochę bliżej i jest to identyko co robi się na tzw grupowych spotkaniach, gdzie omawiane jest co i jak, po czym koles na końcu mowi, ze to jednak kosztuje ale, ze nie pozalujesz i będziesz zarabiać razem z nim po przez napędzanie nowych klientów na takie wlasnie konferencje albo będziesz bral czynny udział w konferencji, np. szkoląc i będziesz miał z tego profit. Z tym ze pierwszy raz widze to na skale masową jeśli chodzi o FX, zazwyczaj temat jest o funduszach inwestycyjnych/ ubezpieczeniach/ kredytach itp. Takiej grupie ludzi oplaca się znacznie bardziej organizować tego typu konferencje, bo na te kilkaset osob zawsze kilka się skusi i już mamy spory zastrzyk gotówki. Pula idzie do podzialu w zaleznosci od wkładu interesanta, lub jest z góry ustalona.
Tego typu ''wałków'' jest pelno na rynku. Zazwyczaj oferują szybkie wzbogacenie się, z tym , ze tak jak mowie jeszcze nie widziałem, by ktoś wykorzystał do tego FX. Powiem Ci jedno. Ci goście nie zyją z FX. To zawodowi naciągacze więc możesz sobie darować gre tym sysem. Takie szkolenia, może robic każdy kto zna się na FX i nie koniecznie musi zarabiać, wystarczy doświadczenie i bajera w sprzedaży. Taką bajere mam np. Ja. Z powodzeniem przez kilka lat dzialalem na rynku sprzedaży wlasnie dzięki tzw bajerze budząc przy tym zaufanie bo wierzyłem w produkt który sprzedawałem (nie było to nic co jest związane z rynkami finansowymi). Natomiast tutaj jak można wierzyć w takie bujdy?
Jeszcze ta wzmianka o ich ''kursancie'' który zajal jakies tam miejsce w co miesięcznym rankingu xtb... Zenua stary. Powaznie, zenua. Taką wiedze jak Oni ma większość na tym forum, poważnie, cala masa ludzi.
pozdrawiam.