Gra na dane makro
zagrałem sobie dziś testowo na dane o zapasach paliw. Juz chyba z pół roku nie grałem pod rope i stwierdzam ponownie ze nie ma to wiekszego sensu. Zlecenie oczekujące buy wpadło ładnie, po chwili pokazało mi 60 pipsów zysku a w następnych 3 sekundach już byłem -40 pips i SL mnie zamknoł. Zdążyłem tylko usunąć oczekujące sell. Dodam że 5 minutowa świeca ma 236 pipsów
Za tydzień spróbuje zagrać z TP może pomoże

Za tydzień spróbuje zagrać z TP może pomoże

FxPro nie jest ogolnie kiepskim brokerem, jesli chodzi o sposoby wplaty do niego srodkow, ale niestety, w przypadku gry na dane makro wrecz przeciwnie.
Oto screen autorstwa jednego z czlonkow forum, z dzisiejszej gry wg wlasnie ww strategii. (na lewo Pro, na prawo Lite)
Oto screen autorstwa jednego z czlonkow forum, z dzisiejszej gry wg wlasnie ww strategii. (na lewo Pro, na prawo Lite)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mysje_hood
- Gaduła
ja uważam ze news trading jest dobry ale dla ludzi z zasobnym porfelem. przy odpowiednim MM rzeczywiscie da rade wyciągnąc troche z tego. Jednak jak dla mnie zyski typu 200-300p miesiecznie z news tradingu to za malo. nie mam (jak i zapewne wiekszosc z tego forum) wystarczajacej ilosci $$$ zeby wchodzic pełnym lotem ryzykując 1-2% całego depo. Myślę ze news trading w polaczeniu np z hedge bylby całkiem całkiem, przede wszystkim mam tu na myśli przewidywanie kursu jednej pary walutowej opierając sie na innej. Właśnie nad takowym systemem pracuje (jezeli czas pozwala) 

- mysje_hood
- Gaduła
przypuścmy ze wchodzisz 0,04 lota i moze siadzie 10 transakcji z TP 40 ale siadzie jeszcze pare z SL=10p. niech bedzie ze ze miesiecznie 300p (co zalezy od tego jakie wychodza dane, czasami sa bardziej zaskakujace a czasami zdyskontowane).
wynosi to 0,40centa * 300p - spread = 120$ - spread czyli niech bedzie ze ok 110$
czy to duzo? wątpie. chociaz jak dla mnie (jestem studentem) to oznacza duzo taniego alkoholu
:D
dlatego oplacalo by sie grac np 1 lotem albo chociaz 0,1 lota. wtedy owszem mozna i z tego wyzyc. Mi niestety zasoby nie pozwalaja zeby operowac lotem ze sl nawet 10p i zeby to byl moj 2% ryzyka
a szkoda 
wynosi to 0,40centa * 300p - spread = 120$ - spread czyli niech bedzie ze ok 110$
czy to duzo? wątpie. chociaz jak dla mnie (jestem studentem) to oznacza duzo taniego alkoholu

dlatego oplacalo by sie grac np 1 lotem albo chociaz 0,1 lota. wtedy owszem mozna i z tego wyzyc. Mi niestety zasoby nie pozwalaja zeby operowac lotem ze sl nawet 10p i zeby to byl moj 2% ryzyka