Gra na dane makro

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Ale jak te dane FED sie dokladnie nazywaja na ktoryms anglojezycznym kalendarzu? i czy jesli sa raz w miesiacu to jakiegos konkretnego dnia zawsze? Np. 1 dnia miesiaca, czy cos?

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

tu masz objasnienia http://stooq.pl/kalendarium/i/

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Jedyne dane z FED w nazwie wedlug opisu na stoq to Chicago Fed Index i Philadelphia Fed Index czyli mam rozumiec, ze to sa wlasnie "dane FED" o jakich sie czesto pisze na forum?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

FED to przede wszystkim "FOMC rate decision", na tym są największe jazdy ;)

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Dzieki! Wreszcie bede wiedzial :D

Dodano po 1 godzinach 2 minutach:

Jeszcze jedno pytanie do grajacych na danych jesli mozna:
Ile srednio w miesiacu jest danych, pod ktore warto grac? Ile mniej wiecej transakcji miesiecznie (tylko tych na dane) otwieracie?

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

ja gram pod inflacje, stopy, i zatrudnienie w USA a na funcie prawie pod każde.
Około 10 - 15 razy w miesiącu.

PS. Od roku jestem "leniwy bezrobotny" jak to mówi moja kobieta. Nawet nie pyta mnie skąd mam na jej waciki hehe :D

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Natraj grasz z pomoca SNW albo RSS? czy ustawiasz zlecenie buy i sell przed danymi i uderza Ci w jedno? Robisz jakies analizy gospodarek itp czy dla Ciebie nie ma to znaczenia? i wreszcie: ile ok miesiecznie pipsów wyciągasz? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

natraj pisze:PS. Od roku jestem "leniwy bezrobotny" jak to mówi moja kobieta. Nawet nie pyta mnie skąd mam na jej waciki hehe :D
Dzieki za odpowiedz.
Eh... ja jeszcze sie musze nauczyc tego Forexu, zeby moc z roboty zrezygnowac ;-)

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

mysje_hood pisze:Natraj grasz z pomoca SNW albo RSS? czy ustawiasz zlecenie buy i sell przed danymi i uderza Ci w jedno? Robisz jakies analizy gospodarek itp czy dla Ciebie nie ma to znaczenia? i wreszcie: ile ok miesiecznie pipsów wyciągasz?
ustawiam ręcznie buy i sell i czekam. Nieważne jakie są dane, co one oznaczają i co sie dzieje z gospodarkami, giełdami czy innymi bzdetami. Najważniejsze jest to żeby rynek był ZASKOCZONY i tylko to sie liczy.
Miesięczne minimum to 40 pipsów. Jak jest mocny ruch ponad 100 pips to staram sie prowadzić pozycje przestawiając SL na szczyty lub dołki.
Jacas pisze:Eh... ja jeszcze sie musze nauczyc tego Forexu, zeby moc z roboty zrezygnowac
ja też sie nieznam na forexie :) Mam duzo czasu to ucze sie AT, testuje systemy, czytam książki, sporo rozumiem i kojarze ale każde demo po jakimś czasie wyzeruje. :wink:

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Miesięczne minimum to 40 pipsów. Jak jest mocny ruch ponad 100 pips to staram sie prowadzić pozycje przestawiając SL na szczyty lub dołki.
hmm to chyba musisz grac duuuuuuuużymi lotami skoro miesieczne minimum to 40 pipsów a Ciebie dziewczyna sie nawet nie pyta skąd masz na waciki :D szczerze mowiąc liczyłem na duza liczbe 3 cyfrową. Czyżby news trading dla osob o niezbyt zasobnym koncie byl nieoplacalny?
Obrazek

ODPOWIEDZ