Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- silveRbull
- Pasjonat
Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Witam
Ja osobiście nie doświadczyłem depozytu ujemnego, ale napisałem w tym celu do supportu Armady i jest to całkowicie normalne i oczywiste w przypadku pozostawienia otwartych transakcji na weekend. W poniedziałek rano każdy może się obudzić z ujemnym depozytem ponieważ żadne mechanizmy nie działają. A zatem w przypadku Stop Lossa czy Margin Coll pozycje są zamykane po pierwszej możliwej cenie rynkowej. Jeżeli chodzi o dane to już kilkakrotnie cena przekręciła mi licznik do tylu więcej niż zakładałem w zleceniu obronnym. W takich przypadkach ewakułacja tylko z palca....
Pozdrawiam
Ja osobiście nie doświadczyłem depozytu ujemnego, ale napisałem w tym celu do supportu Armady i jest to całkowicie normalne i oczywiste w przypadku pozostawienia otwartych transakcji na weekend. W poniedziałek rano każdy może się obudzić z ujemnym depozytem ponieważ żadne mechanizmy nie działają. A zatem w przypadku Stop Lossa czy Margin Coll pozycje są zamykane po pierwszej możliwej cenie rynkowej. Jeżeli chodzi o dane to już kilkakrotnie cena przekręciła mi licznik do tylu więcej niż zakładałem w zleceniu obronnym. W takich przypadkach ewakułacja tylko z palca....
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 maja 2014, 10:07 przez silveRbull, łącznie zmieniany 1 raz.
- profesorleniuch
- Bywalec
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Przyjacielu, pozwól że się wypowiem. Mam REALNE konta zarówno w Armada Markets oraz XM i jeśli mogę coś dodać przyjacielu, to tylko tyle że niski spread jest TYLKO potrzebny (w mojej prywatnej opinii) przy scalpingu. Przy day-tradingu nie ma to "aż" takiego wpływu. Jak znajdę screeny to wrzucę tu na forum. Z ciekawości zrobiłem test. Przez okrągły tydzień na parach EURUSD / GBPUSD / XAUUSD u obu brokerów jednocześnie otwierałem i zamykałem takie same transakcje (wielkość lota i para). Po tygodniu okazało się że w XM zarobiłem 6EUR mniej niż w Armadzie. 6EUR nie wydaje mi się kwotą aż tak astronomiczną żeby była warta rozważenia jako taka. Coś za coś. W Armada Markets faktem jest że zarobiłem więcej niż w XM jednak prostota obsługi XM przez panel inwestora, to że samemu można w kółko sobie zmieniać lewar, wypłaty i wpłaty z panelu oraz informacje od XM o tym kiedy rynek będzie czynny (swoją drogą nie rozumiem czemu Armada Markets nie ma takiego panelu i systemu powiadomień) itp... oraz chyba najważniejsze dla KAŻDEGO inwestora: GWARANCJA braku ujemnego salda w XM ... jestem w stanie zapłacić za te 6EUR różnicy w skali tygodnia.lolek pisze:No właśnie sprawdziłem i bardzo mi się podobająElegancko pisze:A teraz sprawdz spready w Armada i XM zanim zaczniesz zachwalać bonusy w XM.![]()
Mam zamiar otworzyć konto u tego brokera w przyszłości.
Czasem porównuję na myfxbook spready. Często różnią się BARDZO nie znacznie, czasem na korzyść XM.
Proszę jeden ze screen`ów: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f53 ... 4234d.html
Jednego jestem na 100% pewien, obaj brokerzy wypłacają pieniądze... wiem, bo wypłacam i nie ma z tym NAJMNIEJSZYCH problemów. Jedyny problem jest taki, że w Armada Markets trzeba napisać do supportu e-mail z danymi konta i kwotą jaką się chce wypłacić z reguły na odpowiedź czeka się około: 5-10 minut. Natomiast w XM robi się to z przejrzystego panelu inwestora w mniej niż minutkę. Pieniądze w obu przypadkach idą na konto około 3-4 dni roboczych.
Dobrze że brokerzy miedzy sobą rywalizują... dzięki temu MY (inwestorzy) mamy coraz lepsze warunki handlu. Strach pomyśleć co by było gdyby istniał tylko jeden broker, nie było by konkurencji a broker mógłby robić co tylko zachce. Sytuacja jak z PKOBP w latach 1980 - 2000 gdzie Pani w okienku robiła ogólnie łaskę że żyje. Więc MY powinniśmy się cieszyć że mamy wybór i mniej sobie na wzajem skakać do oczu z odwiecznymi polsko-polskimi waśniami.
-- 17 maja 2014, 08:07 --
No i to nie powinno chyba nikogo zdziwićsilveRbull pisze:Witam
Ja osobiście nie doświadczyłem depozytu ujemnego, ale napisałem w tym celu do supportu Armady i jest to całkowicie normalne i oczywiste w przypadku pozostawienia otwartych transakcji na weekend. W poniedziałek rano każdy może się obudzić z ujemnym depozytowym ponieważ żadne mechanizmy nie działają. A zatem w przypadku Stop Lossa czy Margin Coll pozycje są zamykane po pierwszej możliwej cenie rynkowej....
Pozdrawiam

DZIŚ PROFESORLENIUCH POLECA
twitter.com/profesorleniuch
To jakos dlugo, bo ja zawsze dostaje tego samego dnia gdy wyplate robie rano lub na drugi dzień gdy kolo poludnia.profesorleniuch pisze: Pieniądze w obu przypadkach idą na konto około 3-4 dni roboczych.
Bo zapewne on wypłaca w innej walucie.
Broker Admiral Markets. (nie mylić z Armada Markets)profesorleniuch pisze:Czyli chcesz powiedzieć że miałeś taką sytuację w ArmadaMarkets? Jeśli nie w AM to gdzie? Masz na to jakieś screeny lub inny dowód? Pytam ponieważ od kilku lat udało mi się już przerobić kilku brokerów od MM po ECN/STP i jeszcze nigdy nie poleciałem poniżej depozytu. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
PS. Rozumiem że SL & TP nie są gwarantowane, ale nie gwarantowany MC i SO są bez sensu. Bo to trochę tak jak wpuścić recydywistę złodzieja do skarbca bankowego i wierzyć że nic nie ukradnie.
Jeśli się mylę proszę o poprawienie, lub rozwinięcie tematu. Pozdrawiam.
Data dzień przed katastrofą Smoleńską.
Przyczyna za duża pozycja zostawiona przez nieuwagę na weekend.

Dostales jakies wezwanie do zapłaty lub cos w tym stylu?
- profesorleniuch
- Bywalec
Wypłacam w walucie EURO. Nie wiem, może do Polski pieniążki idą szybciej, ja mieszkam w Irlandii, może to dłużej "transferują". Ale nie narzekam.EFFECTIVE pisze:To jakos dlugo, bo ja zawsze dostaje tego samego dnia gdy wyplate robie rano lub na drugi dzień gdy kolo poludnia.profesorleniuch pisze: Pieniądze w obu przypadkach idą na konto około 3-4 dni roboczych.
-- 18 maja 2014, 20:03 --
Fajnie że sprawa NIE dotyczy Armady Markets.
Dostałeś wezwanie od brokera do "zwrócenia" kwoty poniżej depozytu czy po prostu sami przez support wyrównali Ci to do zera? Były z tym schody jakieś?
Jakiego typu to był model brokera? MM / ECN / STP ? Pytam ponieważ teraz brokerzy powariowali i z tego co widziałem to chyba FXPro wprowadziło MM przy minimalnym depozycie chyba 100 (nie jestem pewien) a powyżej 500 można mieć ECN. Ja nie lubię udziwnień i wszelkiej maści miksów.
Daj lolek znać jaki to był model brokera i jak poszło z rozwiązaniem kwestii ujemnego salda i czy miałeś z tym problemy.
Pozdrowionka i dzięki za screen.
Tylko sprostuję, że FxPro posiada dwa rodzaje kont. MT4 z modelem agencyjnym od 500 USD i cTrader ECN z min. depozytem 1000 USD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- profesorleniuch
- Bywalec
Dokładnie tak jak pisze raposo. Trzeba pamiętać o 2 rodzajach kont i że w obu przypadkach są różne wartości depozytu.raposo pisze:Tylko sprostuję, że FxPro posiada dwa rodzaje kont. MT4 z modelem agencyjnym od 500 USD i cTrader ECN z min. depozytem 1000 USD.
Raposo czy pod pojęciem: Model agencyjny oznacza to Market Makera?
Nie, to coś bliższe STP ale to wątek o Armadzie więc ostatecznie proszę byśmy trzymali się tematu...profesorleniuch pisze:Dokładnie tak jak pisze raposo. Trzeba pamiętać o 2 rodzajach kont i że w obu przypadkach są różne wartości depozytu.raposo pisze:Tylko sprostuję, że FxPro posiada dwa rodzaje kont. MT4 z modelem agencyjnym od 500 USD i cTrader ECN z min. depozytem 1000 USD.
Raposo czy pod pojęciem: Model agencyjny oznacza to Market Makera?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu