DayTrading: Środa 14.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 maja 2014, 00:00

Wzrost
21
57%
Bez zmian
7
19%
Spadek
9
24%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 14.05.2014

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

adk77 pisze:rzeźnik h4 - dolna banda
poniżej bandy cel 1,70

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

No i poszła Ska - zabezpieczona już - Tp ustawię chyba na zasięg RGRa ale chyba troszkę dużo ale może dojdzie ;)
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

psxor pisze:Nie wiem co sie stalo ale dzisiaj mialem na kablu trade roku
zadziałała Twoja gra na spadki - jesteś po prostu super misiem :) :D
funt spada (rzeźnik już pędzi na dół jak szalony) - mam nadzieję, ze nikt nie brał tego "grubego L" - no ale sprawa się rozstrzygała na poziomie 172.200.

:) dolar idzie do góry. Nadal obserwuję "trynkiewicza" - tj. USD/TRY i odbija do góry pięknie. Aż się chce L.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Tak ogólnie to nic nie powiedział na minus jak dla mnie więc skąd DOWN...

"- podwyżki stóp będą stopniowe
- inflacja będzie blisko celu w ciągu 3 lat
- CPI w 2014 i 2015 wyniesie 1,8%. w 2016 1,9%
- stopa bezrobocia osiągnie 5,25-5,75% w ciągu 3 lat
- wzrost PKB w 2015 2,9% (poprzednia prognoza 2,7%)
- luka między wzrostem potencjalnym i aktualnym zawęża się powoli"
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kera.p pisze:
Nowy123 pisze:
Ciapul pisze:co to 40 pipsa 11 30 waznejsze dane i decyzja o losie GBP :)
zapakują eSkowiczów i wystrzelą na 1,7 :)

tego nie wiem SEll stop zadzialal mialem ustawione sell stopai Buy stopa

teraz Buy stopa przestawiam pod dane 11 30 bo z Sell stopa juz TP mi walnelo za nisko dalem no ale coz teraz czekan na 11 30 z buy stopem
Czemu wszyscy czekaja na UP... A jak zrezygnują z zacieśniania polityki w czasie... Jak widać po danych nie ma jeszcze stabilności?
Ja jestem ustawiony i w dół i w górę - zobaczymy co zabierze ze sobą ;)[/quote]

nawt mi nie mow sie wkurzylem zamias czekas z tym S ehhh BUY stop nie zalapal bo nie poszli w gore

ale spepszylem temat tego sell stopa zenie przytrzymalem do 11 30 :evil: :evil: :evil: wrazie W pierwsz mysl najlepsza

plna byl SELL stop BUY Stop zalapal SEL stop i TP a pierwsz mysl poczekac na 11 30 ustawic SL juz na zysk z SEL STOPA i istawic BUS STOPA jak by wywineli w gore pod 11 30 wtedy zalapalo by BUY a zysk skasowal by z SELL mniejszy ale zawsze zysk

BoE oczekuje w 2014 wzrostu gospodarczego w UK na poziomie 3,4%, w 2015 na poziomie 2,9% i 2,8% w 2016 roku.

BoE oczekuje, że w najbliższych miesiącach inflacja zbliży się do celu na poziomie 2%.

Pierwsza podwyżka stóp możliwa jest na przełomie I i II kwartału 2015.

wiec powinni jechac w gore i dyskontowac TEMAT :) z wsparcia

wiec trze bszukac L niebawem na kablu

-- Dodano: śr 14-05-2014, 11:41 --
psxor pisze:Nie wiem co sie stalo ale dzisiaj mialem na kablu trade roku

trejdy roku to sie robilo na JPY pod BOJ :) pamietasz jeszcze EUR JPY po 105 106 :)

Nowy12345
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowy12345 »

highend pisze:
Nowy12345 pisze:
highend pisze:Tylko pamiętajcie ze rzeźnik ma w planie zrobić jeszcze surprise na okolice 170.000... :)
Ale może jeszcze nie teraz. Z kim ja to sie zakładałem, ze w połowie maja rzeźnik bedzie dolowal? ;)
Z kususem. Z tym ze on mial racje a ty sie myliles bo on zakladal wzrost do 175 a ty zjazd do 165. Wiec jakby nie patrzec on byl blizej.

Poza tym zjechalismy tylko 50 pipek i proponuje poczekac do poludnia bo bedzie piekna zawrotka.
daj linka ;) wiem, że z Kususem - taki lekka ironia była w moim poście.
Ja pamiętam, że on zakładał wzrost o 1000 pipsów, co by dawało wówczas cenę 183.... no ale nieważne :)
Generalnie zakładał wzrost, a ja spadek. Więc patrząc na to co się wydarzyło - ja miałem rację ;) ale to też nieważne - zwykły fuks i szczęście po prostu. Ale ponoć tu nie ma fuksów i szczęściów ;P ;)
Poza tym jeszcze nic nie przesądzone czy rzeźnik nie zaliczy 165 ;)

tymczasem rzeźnik zaliczył 171.200.... czyli nie miałem racji z tym grubym L póki co. W zasadzie rozstrzygnie się sprawa niebawem.
Kolego. Z tego co widze to masz na tym forum syndrom Boga ktorego lizesz po lewym jajcu. Czytam Cie od jakiegos czasu i powiem Ci ze jestes najbardziej irytujaca osoba tutaj. Po co kwestionujesz to co ktos napisal? 90% osob sie tutaj myli, bedziesz kazdemu wypominal co i gdzie sie pomylil? Poza tym z tego co widze to kusus gra tutaj tylko na kablu, kangurze i czyms jescze? chyba nie. wiec nie wiesz czy napisal to sobie dla jaj czy nie, czy po prostu lubi sie z toba przekomarzac. On jest trollem ktory oprocz wiedzy ma impulsywny charakter i lubi zaczepiac takich jak ty a jesli chodzi o jego analizy wrzucane na temat kangura to musze Ci powiedziec ze prawie zawsze ma racje i to nie tylko moja opinia. Olej to i pisz analizy w przod a nie wypominasz kto i kiedy mial racje. to moze stworzysz historie sprzed roku i wytkniesz wszystkim bledne analizy?
poza tym skad wiesz ze rzeznik nie pojdzie do gory? - piszesz to na podstawie 100 pipsowej obnizki?

jestes niepowazny, dziwny i uwazasz sie za najlepszego

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy12345 pisze: jestes niepowazny, dziwny i uwazasz sie za najlepszego
:) Myśl sobie co chcesz - ja tak nie uważam o sobie wcale. Każdy się myli. Nadal jestem tylko początkującym graczem na forexie - gram ostrożnie i wciąż na małych pozycjach
Grunt to umieć przyznać się do błędu (co uczyniłem parę postów wyżej apropo rzeźnika i grubego L z poziomu 171.2xx)
Może niepotrzebnie dałem się wciągnąć w potyczki słowne.... z kolegą Kususem, który sam przyznał, że
zmienia zdanie co 5 minut, więc po co pisać na forum skoro za chwilę sam uważa inaczej? A ceniłem jego analizy kangura.
Ale jesli o mnie takie zdanie ma tutaj większość na forum to poproszę na priva - jeśli komuś się chce, żeby tu nie zaśmiecać wątku.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

To co wyprawia xtb to jest szok . Chwalą się pozycją z 14 stycznia którą niby teraz zamykają ale po drodze miała ponad 600 pipsów straty . Jakaś masakra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nowy12345
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowy12345 »

highend pisze:
Nowy12345 pisze: jestes niepowazny, dziwny i uwazasz sie za najlepszego
:) Myśl sobie co chcesz - ja tak nie uważam o sobie wcale. Każdy się myli. Nadal jestem tylko początkującym graczem na forexie - gram ostrożnie i wciąż na małych pozycjach
Grunt to umieć przyznać się do błędu (co uczyniłem parę postów wyżej apropo rzeźnika i grubego L z poziomu 171.2xx)
Może niepotrzebnie dałem się wciągnąć w potyczki słowne.... z kolegą Kususem, który sam przyznał, że
zmienia zdanie co 5 minut, więc po co pisać na forum skoro za chwilę sam uważa inaczej? A ceniłem jego analizy kangura.
Ale jesli o mnie takie zdanie ma tutaj większość na forum to poproszę na priva - jeśli komuś się chce, żeby tu nie zaśmiecać wątku.
przestan sie czepiac, napisz co myslisz na temat kierunku wybranej przez ciebie pary i nie zwracaj uwagi na to co kto pisze bo wiekszosc nie ma ani doswiadczenia, polowa pewnie robi sobie z ciebie jaja majac przy tym neizly ubaw a reszta to sezonowcy podobnie zreszta jak ty mam wrazenie ktorzy chwile pograja, zarobia, beda uwazac sie za goru a potem dostana kopa w dupe i odchodza
ciapul tez sie dzisiaj grubo pomylil z kablem i co z tego? nadal uwazm go mimo to za najwiekszy autorytet na temat kabla na tym forum i tak dalej bedzie

Zablokowany