DayTrading: Poniedziałek 12.05.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 12.05.2014
Draghi mówił coś tam że koniunktura jest słaba i obiecał podjąć jakieś środki w przyszłym miesiącu
to za pewno działa niekorzystnie dla możliwych obniżek stóp w GB
to za pewno działa niekorzystnie dla możliwych obniżek stóp w GB
dokładnie... wtedy dopiero zacznę myśleć o S...Nowy123 pisze:w środę, gdy poznamy dane z rynku pracy (stopa bezrobocia i wnioski o zasiłek dla bezrobotnych), a także pojawi się kwartalny raport Banku Anglii na temat inflacji wraz z wystąpieniem szefa BoE, Marka Carney'a.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
nie no niżej już nie będzie, pomyłka w Twojej wypowiedziCiapul pisze:nie znam się na eliocie... ale widze mocny trend, równość korekt, dobre dane i potencjalne wejście do gry wcześniejszej niż do tej pory obniżki stóp...Nowy123 pisze:twierdzisz ze 5 nie wykonczyl jeszcze ?? na KAblu

ale również uważam że funt będzie się umacniał i 1,70 jest na horyzoncie
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
do srody bedzie pryndzlowanie se naoporach zapewne i wrozka londyjska sie pojawi przed danymi
tak se zastanawiam czy to V czy III i % duze jeszcze nie wykonczona jest hmmm
troszke nepwenosci wkreciles
tak se zastanawiam czy to V czy III i % duze jeszcze nie wykonczona jest hmmm
troszke nepwenosci wkreciles

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobry, moje analizy mówią, że:
Copper (miedź) nadal rośnie - pisałem już kilka razy w zeszłym tygodniu o miedzi.
Nie gram zwykle na surowcach (kawa na demo zniechęciła mnie),
ale miedź mnie zainteresowała z uwagi na posiadane akcje KGHM
Wlazłem w eL od 306:) w zeszłym tyg.
usd/try rośnie, dziś rano była druga okazja do wejścia w eL. Zasięg: pilnować
2.09 na dziś obstawiam...
rzeźnik: wrócił na 172.2xx (pozwoliło mi to zamknąć źle kupioną elkę z piątku na zero
,
teraz odbija na dół rysując "drugi dołek" - zakładam okolice 171.500 i potem up
zapewne na sesji USrAków 
Rynek zweryfikuje. Niestety w tym tygodniu nie gram - co najwyżej poobserwuję i pilnuję pozycji otwartych last week.

Copper (miedź) nadal rośnie - pisałem już kilka razy w zeszłym tygodniu o miedzi.
Nie gram zwykle na surowcach (kawa na demo zniechęciła mnie),
ale miedź mnie zainteresowała z uwagi na posiadane akcje KGHM
Wlazłem w eL od 306:) w zeszłym tyg.
usd/try rośnie, dziś rano była druga okazja do wejścia w eL. Zasięg: pilnować

rzeźnik: wrócił na 172.2xx (pozwoliło mi to zamknąć źle kupioną elkę z piątku na zero

teraz odbija na dół rysując "drugi dołek" - zakładam okolice 171.500 i potem up

Rynek zweryfikuje. Niestety w tym tygodniu nie gram - co najwyżej poobserwuję i pilnuję pozycji otwartych last week.

Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, 11:30 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
dywery byly sa jak na raze potwiedzonem ze sluszne bylo przy 1,700 eskowanie
sorry... podwyżka miało byćP4W3L pisze:nie no niżej już nie będzie, pomyłka w Twojej wypowiedzimam mortgage na 2,79% i na niżej nie mam co liczyć ale również uważam że funt będzie się umacniał i 1,70 jest na horyzoncie

-- Dodano: pn 12-05-2014, 11:35 --
jasne że było słuszne... ale czas już zapomnieć o S do środy - zobacz jak wyglądał wykres przy okazji ostatniej publikacji :Nowy123 pisze:dywery byly sa jak na raze potwiedzonem ze sluszne bylo przy 1,700 eskowanie
https://www.tradingview.com/x/s9748fxi/
nowy szczyt - cofnięcie - nowy szczyt
uważam że tym razem będzie podobnie
-- Dodano: pn 12-05-2014, 11:39 --
zwłaszcza że na e/g wybija nowe roczne minimum...
jak sie teraz dolar cofnie to eSkowicze na G/U zostaną w skarpetkach

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Witam, czy może mi ktoś w prosty sposób wytłumaczyć czemu nowe kontrakty na Ropę Brent (LCON4) otworzyły się u mojego brokera w ten sposób w porównaniu do starych kontraktów (LCOM4) ? Czemu wykres został tak przeniesiony? Różnicę widać na zdjęciach w załącznikach.
Tutaj jeszcze inna wersja dla LCON4: http://www.marketwatch.com/investing/fu ... style=1013
Sam nie wiem o co chodzi.
Z góry dziękuję.
Tutaj jeszcze inna wersja dla LCON4: http://www.marketwatch.com/investing/fu ... style=1013
Sam nie wiem o co chodzi.
Z góry dziękuję.
kabla w long trem jeśli utrzyma sie trend to moze dojśc nawet do 1,78, to tak z perspektywy W1, i potem jakaś głębsza korekta, a ze to forex, to i nawet teraz by sie przydała korekta, do 1,59
ropke widzę blisko 110baksów
ropke widzę blisko 110baksów
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
newem jak bedzie tym razem czy to 5 czy jeszcze nie teraz tojuz kwestia sily USDCiapul pisze:sorry... podwyżka miało byćP4W3L pisze:nie no niżej już nie będzie, pomyłka w Twojej wypowiedzimam mortgage na 2,79% i na niżej nie mam co liczyć ale również uważam że funt będzie się umacniał i 1,70 jest na horyzoncie
![]()
już poprawiłem i zaznaczyłem
-- Dodano: pn 12-05-2014, 11:35 --
jasne że było słuszne... ale czas już zapomnieć o S do środy - zobacz jak wyglądał wykres przy okazji ostatniej publikacji :Nowy123 pisze:dywery byly sa jak na raze potwiedzonem ze sluszne bylo przy 1,700 eskowanie
https://www.tradingview.com/x/s9748fxi/
nowy szczyt - cofnięcie - nowy szczyt
uważam że tym razem będzie podobnie
-- Dodano: pn 12-05-2014, 11:39 --
zwłaszcza że na e/g wybija nowe roczne minimum...
jak sie teraz dolar cofnie to eSkowicze na G/U zostaną w skarpetkach