Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Witam
Czy istnieje mozliwośc aby zmienic ten wskaznik tak aby mozna bylo wprowadzic do niego dane tzn.w praktycznie kazdym innym np. MA moge podac okres od 1 do ilu tam chce. Ten natomiast wskaznik jest jak by ogolny nie ma czegos takiego.
Pozdrawiam
Czy istnieje mozliwośc aby zmienic ten wskaznik tak aby mozna bylo wprowadzic do niego dane tzn.w praktycznie kazdym innym np. MA moge podac okres od 1 do ilu tam chce. Ten natomiast wskaznik jest jak by ogolny nie ma czegos takiego.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ten wskaźnik jest jakby wyjęty z kontekstu.mateusz1 pisze:Witam
Pozdrawiam
Zawiera różne funkcje, do których nie ma danych zewnętrznych.
Powinien skądś brać GlobalVariableGet(), a sam ich nie tworzy.
Niby powinien ostrzegać Dźwiękiem, Alertem, i/lub Emailem, a nie ma opcji wyboru.
Te opcje powinny pochodzić z tych GlobalVariable().
Tak, jak jest napisany, nie ma opcji wprowadzania sztywnego Tf.
Żeby, ewentualnie to zrobić, potrzeba napisać nowy wskaźnik,
tylko trzeba by wiedzieć co autor miał na myśli.
Podobny wskaźnik, to CCIarrow.mq4, w załączeniu.
On ma parametr Period.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Dlatego napisalem w "uproszczeniu".MarioDM pisze:Hmm. Ale jak to ?Dadas pisze:
A Dadas_Average_Of_MAs_Indi.mq4 pokazuje wynik wzoru, który podał ZielonaMgielka.
Jeśli odejmiesz średnią low od średniej high to wyjdzie inny wynik niż pokazuje ten wskaźnik.
ATR bierze pod uwage takze luki pomiedzy zamknieciem a otwarciem nastepnej swiecy i dlatego wyniki sa marginalnie rozne. Niemniej jednak luki sa realne i tez nalezy je brac pod uwage.
Dziekuje za pochwale btw

chodzi mi o ten zegar z lewego dolnego rogu odliczajacy czas do konca swiecy, to jest chyba jeden ze wskaznikow tro, padl mi dysk , przeszukalem rozne fora, ale nie znalazlem takiego, moze zostal usuniety z neta, jesli ma ktos go u siebie bylbym wdzieczny za przeslanie
Nie w tym necie co trza szukałeśsureshot pisze:moze zostal usuniety z neta,

http://bit.ly/1gnU7Tg
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Witam,
Czy mógłby ktoś umieścić lub wskazać w necie DZIAŁAJĄCY skrypt zamykający wszystkie pozycje w najnowszym (na dzień dzisiejszy) MT4 (Build 646) ?
Musiałem się w końcu przesiąść ze starego dobrego Win XP na Win 7. Wszystko chodzi jak na starym systemie (tam też był MT4 z ostatnimi modyfikacjami) oprócz tego jednego skryptu. Używałem "Close all open positions.mq4" Teraz nie działa. Kompilacja nie pomaga. Inne podobne skrypty ("CloseAll.mq4", "CloseOrders.mq4", "Kill_All_Orders.mq4") też nie działają.
D.
Czy mógłby ktoś umieścić lub wskazać w necie DZIAŁAJĄCY skrypt zamykający wszystkie pozycje w najnowszym (na dzień dzisiejszy) MT4 (Build 646) ?
Musiałem się w końcu przesiąść ze starego dobrego Win XP na Win 7. Wszystko chodzi jak na starym systemie (tam też był MT4 z ostatnimi modyfikacjami) oprócz tego jednego skryptu. Używałem "Close all open positions.mq4" Teraz nie działa. Kompilacja nie pomaga. Inne podobne skrypty ("CloseAll.mq4", "CloseOrders.mq4", "Kill_All_Orders.mq4") też nie działają.
D.
Przyłączam się do prośby, bo nie mam czasu zająć się tym bugiem!DATCZAD pisze:Witam,
D.
Jeżeli ktoś wie jak to teraz trzeba robić, to niech napisze lub mq4 wrzuci!
I, dzwońcie do brokerów, i narzekajcie na tę wersję MT4!
Normalne jaja się dzieję na na Build 646!
Witam czy spotkał się ktoś ze skryptami typu Buy/Sell które pobierają parametry otwacia pozycji z obiektu znajdującego się już na wykresie np; horizontal line jako poziom otwarcia ?
Oczywiście, potrzebujesz skrypt rysujący linię poziomą, który będzie wyrzucał GlobalVariableSet();grubyfufi pisze:Witam czy spotkał się ktoś ze skryptami typu Buy/Sell które pobierają parametry otwacia pozycji z obiektu znajdującego się już na wykresie np; horizontal line jako poziom otwarcia ?
a potem inny skrypt lub EA może otworzyć, przy jakiś tam założeniach, pozycję na cenie pobranej przez GlobalVariableGet().
Tylko że, otwieranie pozycji przez skrypt jest proste i nie wymaga linii.
Wystarczy taki skrypt wrzucić na określony poziom ceny i już.
A jeżeli chcesz mieć możliwość modyfikacji pozycji, to musisz
zastosować skrypt otwierający zlecenie Limit lub Stop, wtedy możesz linię podsuwać pod cenę.
Są, też inne sposoby wydobycia info o cenie danej linii, po nazwie obiektu.
Wtedy, taka linia musi mieć nazwę rozpoznawalną przez skrypt wykonawczy.
Zresztą, tak naprawdę nie potrzebujesz skryptu, żeby otworzyć BUY_LIMIT, BUY_STOP, SELL_LIMIT, lub SELL_STOP.