Co rozumiesz przez 100% depo?Loose_wawa pisze:Cześć,
Panowie szukam skryptu który pozwoli mi otwierać pozycje angażując 100% depo. Obecnie posiadam taki który umożliwia otwieranie pozycji long/short o predefiniowanym wolumenie, TP i SL.
W przyszłym tygodniu mam zamiar pobawić się z nową koncepcją strategii i takie rozwiązanie bardzo by mi ułatwiło zadanie.
Ewentualnie czy ktoś wie jak go "przerobić" aby spełniał moje potrzeby? Totalnie nie znam się na programowaniu i języku w mt4. W załączniku przykładowy skrypt
To jest z zasady niemożliwe.
Ponieważ jest wymagany Margin, który zależy od dźwigni - Leverage.
Pozatym, broker ma tzw. StopOutLevel, czyli minimalny procent depozytu, przy którym automatycznie zamyka twoje pozycje.
Jeżeli Wolne środki pokrywają Margin w 100%, niektórzy brokerzy już zamykają twoje pozycje (StopOutLevel=100%).
Inni zamykają, gdy Wolne środki pokrywają 30% Marginu (StopOutLevel=30%).
Istnieją różne zasady zamykania pozycji przy StopOutLevel: niektórzy zamykają tylko pozycje stratne
aż do momentu kiedy jest wystarczająco Wolnych środków, a inni od razu zamykają wszystkie pozycje.
Także, jeżeli planujesz inwestować np. $100,- lub mniej i grać "Double or nothing", to oczywiście
możesz to robić, jednak nigdy nie możesz zaryzykować 100% depo.
Oczywiście, teoretycznie może zaistnieć taka sytuacja, np. na pozycji otwartej przez weekend, albo
na bardzo silnym ruchu na danych, że strata przekroczy depo i będzisz musiał dopłacić.
Jednak, jest to obecnie mało prawdopodobne, ale zawsze!
-- Dodano: ndz 18-05-2014, 10:15 --
PS.
A pozycję z SL = 0 i TP = 0 zawsze możesz otworzyć.
Nikt ci tego nie zabrania.