AliorTrader - ECN.
-
- Gaduła
Re: AliorTrader - ECN.
Tracę nerwy, kolejna porażka, czas na przesiadkę.
U mnie nic się nie rusza na wykresach. Alior zamierza dzisiaj wystartować ? 

The only way is up
po 90 minutach awarii krosy walutowe zaczynają działać. Indeksy jeszcze nie ale nie można mieć wszystkiego na raz. 

-
- Pasjonat
najgorsze jest jednak to, że choć tyle osób psioczy a to na awarie a to na prowizję lub swapy, to jednak dalej znajdują klientów którzy u nich grają. To jest fenomen. Skoro więc są łosie to po co coś poprawiać
Myślę , że nawet przybywa im klientów. Co niektórzy i tak idą pod prąd i będą tam inwestować uważając, że ich problem nie dotyczy. Gdyby jednak w społeczeństwie inwestorów była jedność to mozna by było takiego broka szybko zbojkotować i wymusić właściwe świadczenie usług a bo ich zawieszenie. Tak jednak nie będzie bo ludzie się nie szanują. To czy coś działa czy nie widocznie nie jest wyznacznikiem dla nich jakości.
Alior wszędzie sie chwali, że był pierwszym brokiem ECN na rynku polskim. Powinien się także chwalić , że jest numer jeden pod względem awarii.
Oczywiście nikogo nie namawiał do zamykania rachunku u tego broka i przejścia do innego. Śmiać mi się tylko chce jak ktoś pisze , że znowu nie działa przecież to jest normalne w Aliorze. Powinien pisać , że o dziwo już np. kilka godzin działa.
Naprawdę powinni zmienić ekipę w dziale IT bo ci ludzie się tam męczą.
Aliora muszę pochwalić za bardzo dobrą bankowość elektroniczną , świetny produkt jakim jest Alior Kantor.
Dlaczego pozwalają sobie na szkalowanie imienia przez tego Tradera-- tego nie wiem. Cała dobra opinia o tym banku jest poważnie szargana przez kliku ludzi, których przerósł projekt brokerski.
Powtarzam jeszcze raz -- wymienić ekipę i będzie ok. W kraju z pewnością znajdą się kumaci ludzie- pasjonaci- którzy ogarną temat z przyjemnością. Nie będą się męczyć w pracy.

Alior wszędzie sie chwali, że był pierwszym brokiem ECN na rynku polskim. Powinien się także chwalić , że jest numer jeden pod względem awarii.
Oczywiście nikogo nie namawiał do zamykania rachunku u tego broka i przejścia do innego. Śmiać mi się tylko chce jak ktoś pisze , że znowu nie działa przecież to jest normalne w Aliorze. Powinien pisać , że o dziwo już np. kilka godzin działa.
Naprawdę powinni zmienić ekipę w dziale IT bo ci ludzie się tam męczą.
Aliora muszę pochwalić za bardzo dobrą bankowość elektroniczną , świetny produkt jakim jest Alior Kantor.
Dlaczego pozwalają sobie na szkalowanie imienia przez tego Tradera-- tego nie wiem. Cała dobra opinia o tym banku jest poważnie szargana przez kliku ludzi, których przerósł projekt brokerski.
Powtarzam jeszcze raz -- wymienić ekipę i będzie ok. W kraju z pewnością znajdą się kumaci ludzie- pasjonaci- którzy ogarną temat z przyjemnością. Nie będą się męczyć w pracy.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 20:53 przez andrzej-sk, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze mówiąc to ich zachowanie w stosunku do klienta wcale nie wskazuje na to że to broker ECN. Bo ECN zarabia na prowizjach więc stara się za wszelką cenę otrzymać klientów. A tymczasem byle jakość w świadczeniu usług jest typowa dla MM.
-
- Pasjonat
na prowizjach a dodatkowo także na swapachblacha pisze:Szczerze mówiąc to ich zachowanie w stosunku do klienta wcale nie wskazuje na to że to broker ECN. Bo ECN zarabia na prowizjach więc stara się za wszelką cenę otrzymać klientów. A tymczasem byle jakość w świadczeniu usług jest typowa dla MM.

Alior trader - update
Updatowalem Alior Tradera i mam wrazenie, ze cos jest nie tak. Przy operacjach rysowania na wykresach pozera niesamowite ilosci mocy procesora i system staje sie wrecz niestabilny. Nie da sie nic narysowac, kursor myszy skacze z jednej pozycji na druga - nie ma plynnosci. Przy poprzedniej wersji nie bylo takich symptomow.
Czy ktos ma podobne problemy?
Czy ktos ma podobne problemy?
Najlepszym rozwiązaniem problemów z Awaria Traderem jest zmiana brokera. Co do opisywanej niestabilności to zawsze była i zapewne będzie. Więc nie ma się co oszukiwać, tylko zmieniać brokera. Bo u Aliora ani nie jest obecnie tani, ani solidny, analizy tez są nic nie warte w większości to kopiuj-wklej z serwisów Reutersa. Więc nie ma czego żałować.
-- 06 maja 2014, 15:10 --
-- 06 maja 2014, 15:10 --
Ja MM unikam jak ognia bo wiem z doświadczenia że prędzej czy później zaczynają się problemy. A na myśli miałem brokerów typu plus500 i tym podobnych. Zwanych również "scam" borkerami.andrzej-sk pisze:na prowizjach a dodatkowo także na swapachblacha pisze:Szczerze mówiąc to ich zachowanie w stosunku do klienta wcale nie wskazuje na to że to broker ECN. Bo ECN zarabia na prowizjach więc stara się za wszelką cenę otrzymać klientów. A tymczasem byle jakość w świadczeniu usług jest typowa dla MM.Wiele brokerów MM by się obraziło- bo świadczą usługi na wysokim poziomie. Jak się żdziera z klienta to można to robić z klasą
Jakość może kosztować.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Szanowni Państwo,
Przepraszamy za niedogodności jakich doświadczyli Państwo 2 i 5 maja w trakcie korzystania z naszej platformy. Ich przyczyna została wyjaśniona i wyeliminowana. Jednocześnie pragniemy podkreślić, że nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem oferowanych przez nas rozwiązań, tak aby w pełni spełniały Państwa oczekiwania. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, by podobne sytuacje nie powtórzyły się w przyszłości.
Pozdrawiamy,
Zespół BM Alior Banku
Przepraszamy za niedogodności jakich doświadczyli Państwo 2 i 5 maja w trakcie korzystania z naszej platformy. Ich przyczyna została wyjaśniona i wyeliminowana. Jednocześnie pragniemy podkreślić, że nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem oferowanych przez nas rozwiązań, tak aby w pełni spełniały Państwa oczekiwania. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, by podobne sytuacje nie powtórzyły się w przyszłości.
Pozdrawiamy,
Zespół BM Alior Banku
-
- Pasjonat
Jakie 2 czy 5 maja. Przecież te awarie są prawie codzienne. Przyczyną jest brak kompetencji pracowników, totalny brak odpowiedzialności (przecież to nie jest ich kasa), olewatorstwo . Rozumiem , że odpowiednie osoby zostały zwolnione- bo jeśli nie za chwilę będzie to samo.Naprawdę nie ma tam szefa z jajami, który jest wstanie podjąć radykalne kroki? Zatrudnieni są tam sami pociotkowie i znajomi, których nich nie ruszy? Ogarnijcie się w końcu i przestańcie się błaźnić tym amatorstwem i druciarstwem.Jest to instytucja finansowa czy osiedlowy sklepik ze sprzedażą na zeszyt u pani Gieni?BM Alior Bank pisze:Szanowni Państwo,
Pozdrawiamy,
Zespół BM Alior Banku