DayTrading: Piątek 02.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2014, 00:00

Wzrost
8
29%
Bez zmian
1
4%
Spadek
19
68%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 02.05.2014

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Slabe dane inflacyjne w strefie Euro i rewelacyjne nonfarmy nie sa w stanie sprowadzic EU pod 1.38.
Rysuje sie ciekawy scenariusz na nastepny tydzien. :)

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

pr7emo pisze:jeżeli jest kryzys to edek traci ;)
Jeśli tak to zadziała - to nie zamykam pozycji. Nie mam za bardzo teraz czasu na przeanalizowanie relacji wieści z Ukrainy - Edek, ale dałabym sobie obciąć paznokcie, że eskalacja powodowała wzrost edka, a przynajmniej go nie osłabiała. :roll:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

konsolidacja na wsparciu?

-- Dodano: pt 02-05-2014, 19:38 --

jeśli tak to trójkąt jest dalej aktualny
do tego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

blueeyes22
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blueeyes22 »

psxor pisze:
melpomena pisze:
wariatgdynia pisze:Mi nadal wychodzi minimum 1,3800 ze musi spaść. Zobaczymy jeszcze co w weekend Ukraina pokaże
Ja - niestety - zostałam z eSką na edku i choć optowałabym krótkoterminowo za dalszymi spadkami, to jednak trochę boję się tej Ukrainy. Eskalacja będzie działać dla $ osłabiająco; chyba zamknę dzisiaj tę pozycję - niezależnie od tego, czy będzie zyskowna, czy stratna.
Dla $ slabnaco? Z jakiej paki?
z jakiej paki?? A z takiej, że rosja powoli się pozbywa sporej ilości obligacji USA, co widać po dzisiejszym spadku rentowności, jeśli rzuca wszystko to bez kolejnego dodruku ameryka się nie pozbiera poprostu...albo zbankrutuje...tak czy siak dolar nie ma opcji rosnąc, co najwyzej może korygować lekko, ale long termin to spadający nóż

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

melpomena pisze:
pr7emo pisze:jeżeli jest kryzys to edek traci ;)
Jeśli tak to zadziała - to nie zamykam pozycji. Nie mam za bardzo teraz czasu na przeanalizowanie relacji wieści z Ukrainy - Edek, ale dałabym sobie obciąć paznokcie, że eskalacja powodowała wzrost edka, a przynajmniej go nie osłabiała. :roll:
tak prawdę mówiąc to teatr marionetek wg mnie :P
edek może być w szerokim (bardzo) paśmie konsolidacji, ciężko rozkminić edka

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

teraz myslec kto tak sprzedaje USD :)

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

My tu gadu-gadu, a na edku świeca D1 zrobiła się zielona (po całym dniu czerwieni). Na innych parach jesteśmy na poziomie sprzed payrolli - lub te poziomy już przebiliśmy (w kierunku osłabienia $). I co Wy na to? :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

melpomena pisze:My tu gadu-gadu, a na edku świeca D1 zrobiła się zielona (po całym dniu czerwieni). Na innych parach jesteśmy na poziomie sprzed payrolli - lub te poziomy już przebiliśmy (w kierunku osłabienia $). I co Wy na to? :)
a ja na to że widocznie chcą zrobić wisielca i na początku przyszłego tygodnia spadamy :) pod to w chwili obecnej edek jest podciągany ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

melpomena pisze:My tu gadu-gadu, a na edku świeca D1 zrobiła się zielona (po całym dniu czerwieni). Na innych parach jesteśmy na poziomie sprzed payrolli - lub te poziomy już przebiliśmy (w kierunku osłabienia $). I co Wy na to? :)
czekaj powolutku ;)
są niejasne ruchy, nie wiadomo pod co

blueeyes22
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blueeyes22 »

Nowy123 pisze:teraz myslec kto tak sprzedaje USD :)
.....
Sprzedaż ropy za ruble i złoto uderzyłaby znacznie w system petrodolara. Skoro Rosja otrzymuje złoto w zamian za surowce to czemu skłócona z USA Arabia Saudyjska, Iran, Katar czy Wenezuela miałyby dalej akceptować dolara, którego FED dodrukowuje w tempie 1 biliona rocznie?

W krótkim czasie obligacje USA podobnie jak i obligacje krajów południa Europy stałyby się aktywem, którego każdy chce się pozbyć. FED panicznie zwiększyłby skalę druku aby skupić napływające do kraju obligacje. Byłby to jednak moment, w którym inwestorzy zdają sobie sprawę, że dla dolara nie ma już ratunku.

Dalszych scenariuszy rozwoju sytuacji jest mnóstwo. Inflacja dwucyfrowa przechodząca w hiperinflację. Inflacja dwucyfrowa i ogłoszenie bankructwa na obligacjach lub ich zamrożenie do czasu wygaśnięcia. Ostateczny efekt byłby taki, że USA musiałoby wprowadzić nową walutę znacznie zdewaluowaną w stosunku do obecnego dolara definitywnie kończąc erę petrodolara.
...

Realizacja pewnej wizji poprostu opisanej tutaj juz ponad meisiac temu...
http://independenttrader.pl/200,ukraina ... nsowy.html

-- Dodano: 02 maja 2014, 19:01 --

No i moje 1.3910 na dziś jeszcze w grze, a zwatpilem szczerze mowiąc... Nie wiem skąd wam wychodzą spadki na przyszły tydzien, ale w obecnym scenariuszu to raczej walka o nowy szczyt, jesli udana to 1.40 +

Zablokowany