mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
W Saxo futures dostępne są tylko na ich autorskiej platformie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Hej,
wiecie może kto jest dostawcą (drugą stroną) CFD na indeksy, towary itp, i jak duży spread Mbank sobie dodaje do dla przykładu CFD na Dax'a?
wiecie może kto jest dostawcą (drugą stroną) CFD na indeksy, towary itp, i jak duży spread Mbank sobie dodaje do dla przykładu CFD na Dax'a?
Spready są dostępne w specyfikacji instrumentów, a płynność zapewnia bodajże GFT.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Pytanie do raposo: jak mam na demo wersję 4.0, build 625 (mForex Trader) a na VPS wersję real ale starszą 4.0 build 509, (BreTrader), to czy warto na real odinstalować starą wersję i zainstalować nowszą wersję ? Wiąże się to z otworzeniem kilkunastu wykresów i przepisaniu wskaźników, w sumie sporo roboty ale warto chyba używać najnowszej wersji. Czy nowsza wersja robi znaczącą różnicę w porównaniu do starszej jeżeli chodzi o używanie MT4 (składanie zleceń, analiza wskaźników itp.). Dzięki z góry za odpowiedź.
Witaj,
Sporej różnicy nie robi ale to tylko kwestia czasu kiedy MT4 samo wymusi na Tobie taką aktualizację więc wg mnie lepiej samemu zrobić to na spokojnie teraz niż potem 'nagle' i na szybko.
Sporej różnicy nie robi ale to tylko kwestia czasu kiedy MT4 samo wymusi na Tobie taką aktualizację więc wg mnie lepiej samemu zrobić to na spokojnie teraz niż potem 'nagle' i na szybko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
mam pytanie co do konkursu mForex
czy jesli spadl mi kapital ze 10000 do 4000 zl
jestem na - 6000zl to - tak teroretycznie - nadal moge wygrac w rankingu tyg. ? (te 500zl)
czy musze wyjsc na 0 (na 10000zl) i dopiero wtedy moge zrobic te 200% lub wiecej..
?
czy jesli spadl mi kapital ze 10000 do 4000 zl

jestem na - 6000zl to - tak teroretycznie - nadal moge wygrac w rankingu tyg. ? (te 500zl)
czy musze wyjsc na 0 (na 10000zl) i dopiero wtedy moge zrobic te 200% lub wiecej..
?
-
- Pasjonat
Nie musisz odrabiać do 10.000 aby brać udział w tygodniowym. Teraz już nic nie musisz robić, co by było robione pod konkurs, bo już się skończył.
forexsowicz91 pisze:Nie musisz odrabiać do 10.000 aby brać udział w tygodniowym. Teraz już nic nie musisz robić, co by było robione pod konkurs, bo już się skończył.
dobry komentarz

Demo mi dzisiaj siadło na danych. A jak było na rachunkach rzeczywistych?
Mam pytanie odnośnie realizacji zleceń oczekujących.
Zauważyłem ostatnio, gdy otworzyłem krótkie pozycje na instrumentach z dosyć dużym spreadem, że zlecenie stop-loss realizowane jest wtedy, kiedy wyznaczony poziom cenowy jest osiągnięty przez linię ask. Pozycja jest zamknięta więc po cenie która nie została osiągnięta na wykresie. (przykład w załączniku)
Czy można tak to ustawić, aby zlecenie było realizowane precyzyjnie, a spread był do tego doliczony?
Doliczanie pipsów i ustawianie szerszego stop lossa jest zbyt uciążliwe.
Zauważyłem ostatnio, gdy otworzyłem krótkie pozycje na instrumentach z dosyć dużym spreadem, że zlecenie stop-loss realizowane jest wtedy, kiedy wyznaczony poziom cenowy jest osiągnięty przez linię ask. Pozycja jest zamknięta więc po cenie która nie została osiągnięta na wykresie. (przykład w załączniku)
Czy można tak to ustawić, aby zlecenie było realizowane precyzyjnie, a spread był do tego doliczony?
Doliczanie pipsów i ustawianie szerszego stop lossa jest zbyt uciążliwe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.