Na FX jestem od ponad roku, w tym czasie poświęciłem mu większość swojego wolnego czasu (głownie czytanie książek o AT , psychologi, wiele webinarów, MQL itp). Tworze ten wątek ponieważ liczę na to że pomoże mi trzymać dyscyplinę, być może rozwinie się tu jakaś ciekawa dyskusja i wiele osób znajdzie jakieś ciekawe dla niej informacje. Będę wrzucał tutaj swoje zagrania i będę opisywał RR, gdzie SL i TP i dlaczego, każdą pozycje bede chciał podsumować. Wydaje mi się z w moim tradingu minał juz okres fascynacji forexem, kiedy liczyłem na niewyobrażalne zyski w krótkim czasie, podchodzę to niego na luzie i z dystansem ale cały czas jestem przekonany że można na tym zarobić.
Zasady wejsc:
Szukam potencjalnego "fajnego" miejsca czyli SD, TL z D1 ,H4 i czekam na reakcje ceny w tym miejscu jeśli widze że cos sie dzieje, szukam miejscja TP i SL, przeliczam wielkosć pozycji aby SL był równy 1% mojego depo na FX (np: jesli moge poswiecic 100zl a SL musi miec 50 pips to na edku otwieram pozycje za okolo 0.07 lota).
Startuje od dzisiaj i nie będę wrzucał starszych pozycji z ubiegłego tyg (i tka ich będzie tu sporo i będą zbliżone w wejściach i skutkach

Pozycja #1
Zagranie S na edku na odbicie od lini kanału z H4, SL powyzej ostatniego szczytu, pozycja szła dobrze był zysk w stosunku 1:3 ale ją wycielo na SL