..:sachy:.. [taki temat]

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Re: ..:sachy:.. [taki temat]

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Bardzo fajnie przedstawiają twój pogląd na wykresy i możliwy kierunek :) Fajnie się je ogląda :))
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Nie przejmuj sie Adam. Rabola jaraja takie gadzety. On sie skupia na otoczce zamiast ma sednie. On wstaje rano ubiera garnitur krawat lakierki i siada do tradingu. Ot tak dla checy
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

sachy pisze: Tak sobie gram, żeby nie przelewarować - na lewarze 1:10 i tyle w kwestiach formalnych
Krótko i na temat he Tylko po co dać sobie blokować środki pod depozyt zabezpieczający nie lepiej lewar na max a lot jak przy tym na co pozwala 1:10 ?

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

tarfue pisze:
sachy pisze: Tak sobie gram, żeby nie przelewarować - na lewarze 1:10 i tyle w kwestiach formalnych
Krótko i na temat he Tylko po co dać sobie blokować środki pod depozyt zabezpieczający nie lepiej lewar na max a lot jak przy tym na co pozwala 1:10 ?
zgadza sie ale pomysl o tym ze czasem lapa swedzi zeby otworzyc 15 lotow rozumisz? 1:10 to tak dla bezpieczenstwa. 14k na koncie plus dzwignia 1:500 ojjj trzaskalbym loty jak Mialczynski Gosie. Ja raz mialem 5k przy dzwigni 1:500 i konto bylo czysciutkie po 48h ale jakbym wtedy sieknal Baja zamiast sela to z 20 kola by bylo ajajaj
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
sachy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sachy »

tarfue pisze:
Bo inwestuje się swoje pieniądze, a nie pożyczone. Dążę ostatecznie do usunięcia lewara, tj. 1:1.
tarfue pisze:5k przy dzwigni 1:500 i konto bylo czysciutkie po 48h
Szkoda, przykro mi, ale właśnie takie są konsekwencje lewara. Można mieć rację a i tak pójść z torbami.
Kimkolwiek pisze:Nie przejmuj sie Adam.
Hmm, wiesz. Estetyka też jest potrzebna, ale nie to się liczy, tak jak mówisz. Jednak trudno coś więcej napisać po kilku wykresach jakie wstawiłem bez opisu. W związku z tym Robol faktycznie nie miał do czego się odnieść, więc odniósł się do estetyki :)

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Sachy!
Posoba mi sie to co prezentujesz i jak to robisz ;)

Co do aud/usd wydaje mi sie ze troche sie pospieszyłes. Sam tez sie czaje na longi na tej parze. Bede je brał gdzieś pomiedzy 0,9180-0,9230 (najprawdopodobniej w scisłej okolicy 0,92).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sachy
Bywalec
Bywalec

http://www.forexmentoring.pl/

To jest konkurs, ktoś o nim wspomniał w dziale DT, ale standardy są bardzo OK choć nadal jest to konkurs spekulacyjny a nie inwestycyjny.

Otóż
8. W trakcie trwania Etapu IV Mentorom przysługuje prawo wykluczenia z Programu Uczestnika, który swoimi transakcjami narusza zasady zarządzania kapitałem zaprezentowane w trakcie Etapu II, w szczególności:
a) zagregowany nominał otwartych w danej chwili pozycji rynkowych jest większy niż 1 lot;
b) zrealizowana strata na zamkniętej pozycji rynkowej przekracza 2% wartości początkowej rachunku;
c) płynna strata na otwartej pozycji rynkowej przekracza 2% wartości początkowej rachunku;
d) wielkość equity rachunku spadnie poniżej 80% wartości początkowej rachunku.
a) wiąże się z przekroczeniem de facto lewara 1:10 (depozyt to 10000 PLN)
b,c,d) wiążą się z podstawami spekulacyjnego zarządzania kontem

Ciekawe czy uda im się na prawdę kogoś wyszkolić.

Awatar użytkownika
sachy
Bywalec
Bywalec

Na GBPUSD otworzyłem przeciwstawną pozycję (więc póki co jakby pozycji w ogóle nie było) bo widzę oRGR podobnie jak na EURUSD. Jak będzie się sytuacja dobrze rozwijać i zwiększy mi się poziom wolnych środków, to dołożę kolejne 0.1 lota na Kablu.

Awatar użytkownika
sachy
Bywalec
Bywalec

Dołożyłem 0.1 lota na AUDUSD bo stan konta pozwolił.

Awatar użytkownika
sachy
Bywalec
Bywalec

GBPUSD
I jeszcze taka moja subiektywna analiza wskaźnikowa. W sumie wszystko się potwierdza. Stoch tylko nie może się ogarnąć a to przez małą zmienność.
Pzdr

ODPOWIEDZ