Krótko i na temat he Tylko po co dać sobie blokować środki pod depozyt zabezpieczający nie lepiej lewar na max a lot jak przy tym na co pozwala 1:10 ?sachy pisze: Tak sobie gram, żeby nie przelewarować - na lewarze 1:10 i tyle w kwestiach formalnych
zgadza sie ale pomysl o tym ze czasem lapa swedzi zeby otworzyc 15 lotow rozumisz? 1:10 to tak dla bezpieczenstwa. 14k na koncie plus dzwignia 1:500 ojjj trzaskalbym loty jak Mialczynski Gosie. Ja raz mialem 5k przy dzwigni 1:500 i konto bylo czysciutkie po 48h ale jakbym wtedy sieknal Baja zamiast sela to z 20 kola by bylo ajajajtarfue pisze:Krótko i na temat he Tylko po co dać sobie blokować środki pod depozyt zabezpieczający nie lepiej lewar na max a lot jak przy tym na co pozwala 1:10 ?sachy pisze: Tak sobie gram, żeby nie przelewarować - na lewarze 1:10 i tyle w kwestiach formalnych
Bo inwestuje się swoje pieniądze, a nie pożyczone. Dążę ostatecznie do usunięcia lewara, tj. 1:1.tarfue pisze:Krótko i na temat he Tylko po co dać sobie blokować środki pod depozyt zabezpieczający nie lepiej lewar na max a lot jak przy tym na co pozwala 1:10 ?sachy pisze: Tak sobie gram, żeby nie przelewarować - na lewarze 1:10 i tyle w kwestiach formalnych
Szkoda, przykro mi, ale właśnie takie są konsekwencje lewara. Można mieć rację a i tak pójść z torbami.tarfue pisze:5k przy dzwigni 1:500 i konto bylo czysciutkie po 48h
Hmm, wiesz. Estetyka też jest potrzebna, ale nie to się liczy, tak jak mówisz. Jednak trudno coś więcej napisać po kilku wykresach jakie wstawiłem bez opisu. W związku z tym Robol faktycznie nie miał do czego się odnieść, więc odniósł się do estetykiKimkolwiek pisze:Nie przejmuj sie Adam.
a) wiąże się z przekroczeniem de facto lewara 1:10 (depozyt to 10000 PLN)8. W trakcie trwania Etapu IV Mentorom przysługuje prawo wykluczenia z Programu Uczestnika, który swoimi transakcjami narusza zasady zarządzania kapitałem zaprezentowane w trakcie Etapu II, w szczególności:
a) zagregowany nominał otwartych w danej chwili pozycji rynkowych jest większy niż 1 lot;
b) zrealizowana strata na zamkniętej pozycji rynkowej przekracza 2% wartości początkowej rachunku;
c) płynna strata na otwartej pozycji rynkowej przekracza 2% wartości początkowej rachunku;
d) wielkość equity rachunku spadnie poniżej 80% wartości początkowej rachunku.