DayTrading: Piątek 25.04.2014
Re: DayTrading: Piątek 25.04.2014
a ja nie widziałem żeby rynek w ostatnich miesiącach wybijał szczególnie spektakularne szczyty, może to po prostu dystrybucja?
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
pytanie retoryczne
czy na edku po 2 tygodniach prób domknięcia luki ktoś zakłada odwrócenie trendu (lukę startu) czy jednak większość nadal czeka na jej domknięcie?
widać ewidentną słabość a im dłużej luka jest niedomknięta tym nabiera większego znaczenia
zakłada ktoś że jeśli wybuchnie konflikt na Ukrainie to możemy mieć kolejną lukę na open w niedzielę?
fakty:
- dużo osób gra pod domknięcie luki
- duże zlecenia oczekujące S na 1,3885-1,3910
- większość detalu w krótkich na edku
i wszyscy chcieliby być zarobieni
czy na edku po 2 tygodniach prób domknięcia luki ktoś zakłada odwrócenie trendu (lukę startu) czy jednak większość nadal czeka na jej domknięcie?
widać ewidentną słabość a im dłużej luka jest niedomknięta tym nabiera większego znaczenia
zakłada ktoś że jeśli wybuchnie konflikt na Ukrainie to możemy mieć kolejną lukę na open w niedzielę?
fakty:
- dużo osób gra pod domknięcie luki
- duże zlecenia oczekujące S na 1,3885-1,3910
- większość detalu w krótkich na edku
i wszyscy chcieliby być zarobieni

„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jesli piszemy o dystrybucji tych dlugoterminowych wzrostow to zazwyczaj wiaze sie ona z silniejszymi wachaniami kursu i duza zmiennoscia bo nie tak latwo zrealizowac ogromne pozycje dlugie na takim rynku.as28 pisze:a ja nie widziałem żeby rynek w ostatnich miesiącach wybijał szczególnie spektakularne szczyty, może to po prostu dystrybucja?
Aktualnie kurs nie rozni sie znacznie od tego co widzielismy podczas tych wzrostow.
Silne spadki bardzo rzadka nastepuja ot tak bez glebszych pullbackow.
S&P nie peknie i nie spadnie nagle o 1000 pkt tak jak sobie to wielu wyobraza.
2000 zobaczymy prawdopodobnie jeszcze w tym roku.

https://www.tradingview.com/x/2RIyJRvn/
Historia S&P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ja jestem w szoku ze ktos w ogole sobie mogł to tak wyobrazicZielonaMgielka pisze: S&P nie peknie i nie spadnie nagle o 1000 pkt tak jak sobie to wielu wyobraza.

jak bedzie trend dolny z pewnoscia kazdy zdazy sie podłaczyc.
w tej chwili szukanie "punktu" ze sie trafi w szczyt i pojedzie z tym 1000 pkt down jest smieszne.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Zastanawiam sie co musialoby sie takiego stac zeby S&P wrocilo nagle pod 800MasterFx pisze:ja jestem w szoku ze ktos w ogole sobie mogł to tak wyobrazicZielonaMgielka pisze: S&P nie peknie i nie spadnie nagle o 1000 pkt tak jak sobie to wielu wyobraza.
w tej chwili szukanie "punktu" ze sie trafi w szczyt i pojedzie z tym 1000 pkt down jest smieszne.

hmmm ... superwulkan yellowstone ?

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Nowy123 !ZielonaMgielka pisze:Zastanawiam sie co musialoby sie takiego stac zeby S&P wrocilo nagle pod 800MasterFx pisze:ja jestem w szoku ze ktos w ogole sobie mogł to tak wyobrazicZielonaMgielka pisze: S&P nie peknie i nie spadnie nagle o 1000 pkt tak jak sobie to wielu wyobraza.
hmmm ... superwulkan yellowstone ?
Jak on powie ze bedzie spadek do 800 to wszyscy ladujemy esy po same uszy i jestesmy milionerami

przyjrzał się ktoś dlaczego banksterka się tak zabawia na USD CAD z opcjami ponad 1bln już od miesiąca tak grają ?niemiaszek pisze:
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
2014 miał być rokiem klona(USDCAD) i wychodzi na to, że wielkościami opcji to potwierdzają<°)))))>< pisze:przyjrzał się ktoś dlaczego banksterka się tak zabawia na USD CAD z opcjami ponad 1bln już od miesiąca tak grają ?niemiaszek pisze:

podejrzewam, że to pozycje brane jeszcze w 2013

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
2 scenariusze na eur/usd h1 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!