DayTrading: Piątek 25.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 kwie 2014, 00:00

Wzrost
14
44%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
44%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 25.04.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

popieram analizę kolegi P4W3L - dotyczącą sp500..., analogicznie dax.
spójrzcie na Apple - pomimo ogromnej luki otwarcia wczorajszej - dzisiaj nadal rośnie - jest na plusie.
Tą lukę pewnie kiedyś domknie - ale mogą to być tygodnie/miesiące - nie teraz.

Za rzeźnika mnie już pewnie nie lubicie ;) oczywiście na eSkach można było na DT zarobić - jak się spojrzy na wykres M15 dzisiaj - poniekąd całkiem symetryczny się narysował. Gdyby ta symetria miała być zachowana dalej to rzeźnik musiałby iść ostro do góry. Nie wiem czy dziś. Może w poniedziałek (o 1.50 są dane JPY, prognoza iście optymistyczna)....

Możecie mnie ganić za pewność siebie itp... ale to pikuś w porównaniu z kłótniami na poziomie piaskownicy pomiędzy niektórymi użytkownikami - o co, po co? dlaczego? nie pojmuję tego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Ok swoje na SP i DAX zarobiłem. Spadki na indeksach niemrawe wiec raczej obstawiam wzrosty w następnym tygodniu.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

harymilloki pisze:Ok swoje na SP i DAX zarobiłem. Spadki na indeksach niemrawe wiec raczej obstawiam wzrosty w następnym tygodniu.
miał być przecież "black friday" czy "ukraiński barszcz"... czy jak im tam....
ja tu widzę zakupy, zakupy.....
zasada nr 1: don't panic!
zasada nr 2: buy the f***ing dip ;) <- wykres dax teraz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

ya_dunno pisze:http://www.mql5.com/en/charts/1785711/e ... ets?bind=1
i w ktora strone poszybuje edek?
w stronę angielskiej flegmy

te ruchy w ostatnich tygodniach na edku i kablu....... - jakieś poważne zatwardzenie - chyba niedługo rzęsistą sraczuchną się zakończy.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Teraz tak jeszcze spojrzałem na SP i powiem szczerze że chyba to jeszcze nie jest pora na zakupy. Jeśli ten dzisiejszy spadek mamy traktować jako korektę to będzie to fala 2. Struktura tej fali nie wygląda jeszcze jak korekta, wiadomo również że fala 2 pokrywa w dużym stopniu falę 1. Myślę że poziom 1833,00 będzie lepszy do zakupów.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

1840 to dobrze respektowany obszar na S&P i tutaj mozemy miec spore zainteresowanie ze strony kupujacych.

https://www.tradingview.com/x/nWjw53XM/

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

harymilloki pisze:Teraz tak jeszcze spojrzałem na SP i powiem szczerze że chyba to jeszcze nie jest pora na zakupy. Jeśli ten dzisiejszy spadek mamy traktować jako korektę to będzie to fala 2. Struktura tej fali nie wygląda jeszcze jak korekta, wiadomo również że fala 2 pokrywa w dużym stopniu falę 1. Myślę że poziom 1833,00 będzie lepszy do zakupów.
nie sądzę. DAX wysuje wg. mnie już schemat wzrostowy - teraz drugi dołek wyżej od pierwszego, na obu duży wolumen. Schemat sie powtarza kolejny raz (przy poprzednim spadku było to samo - zobaczcie w historię wykresów). Oczywiście mogę się mylić, ale przecież na czymś trzeba się oprzeć. Musiałby trwale spaść poniżej 9400 puntów aby potwierdzić dalsze spadki.
To moja opinia - z którą i tak sie tu nikt nie liczy bo jestem dalej nowy (nie mylić z Nowy123 ;))

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:
harymilloki pisze:Teraz tak jeszcze spojrzałem na SP i powiem szczerze że chyba to jeszcze nie jest pora na zakupy. Jeśli ten dzisiejszy spadek mamy traktować jako korektę to będzie to fala 2. Struktura tej fali nie wygląda jeszcze jak korekta, wiadomo również że fala 2 pokrywa w dużym stopniu falę 1. Myślę że poziom 1833,00 będzie lepszy do zakupów.
nie sądzę. DAX wysuje wg. mnie już schemat wzrostowy - teraz drugi dołek wyżej od pierwszego, na obu duży wolumen. Schemat sie powtarza kolejny raz (przy poprzednim spadku było to samo - zobaczcie w historię wykresów). Oczywiście mogę się mylić, ale przecież na czymś trzeba się oprzeć. Musiałby trwale spaść poniżej 9400 puntów aby potwierdzić dalsze spadki.
To moja opinia - z którą i tak sie tu nikt nie liczy bo jestem dalej nowy (nie mylić z Nowy123 ;))
DAX
Moze troche wysoki interwal ale tutaj mamy bardzo klarowna sytuacje. Ladnie widac jak 9000 jest siedziba bidow i przy kazdym tescie dobrze sie wybrania. Aktualnie ciezko znalezc bardziej klarowny poziom ktorego przebicie wiazaloby sie ze znaczna zmiana sentymentu na gieldzie... ( tak jak 7000 na poczatku 2011 )

https://www.tradingview.com/x/Fpn31a5i/

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

Dobra odpuszczam sobie edka...a teraz pytanie do wszystkich :czego mozemy spodziewać się w poniedziałek jeśli konflikt na Ukrainie zaostrzy sie?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Zablokowany