Zwykły scalping...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Re: Zwykły scalping...

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Probowalem tez innych. Zaden nie wchodzi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Wygląda na to że wszystko jest ok, w nowym mt4 się kompiluje bez problemu, u mnie oczywiście.
Może w parze z innymi wskaźnikami się gryzie albo coś masz nie tak z systemem/mt4.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hm, na innych platformach śmiga. Tylko na armadzie mi to nie leci. Nawet reinstal robilem. Nie wiem ;)

Edit:
Juz smiga, rozwiazanie jest na stronie armady ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hello
Dzień jak codzien ;)
EURJPY 2 pozycje
1 SL -5 ( jakos podswiadomie po ruchach ceny widzialem ze powinienem wyjsc na 0 z palca, ale diabel mi szepnał zebym zostal to zostałem :mrgreen: )
2 SL -5 (tu juz sie niepotrzebnie szarpałem, edek blisko okraglem poziomu + jakies wsparcie, wiec wszystkie S na EJ powinienem o kant dupy rozbić, no ale dobra, bylo minelo)
3 EURUSD , jeszcz sie kisi L z M5 SL 10 TP 30, Wyglada to dobrze...ale wygladac to sobie moze...
:564:

A tak bym chciał dzisiaj to capnąć :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hello my little ponys :mrgreen:
Dzien jak codzien, czyli z SL w roli glownej :564: Nie wiem jak moje 8 dolarowe konto jeszcze długo wytrwa takie poniewieranie :mrgreen:
Jak narazie 2 pozycje. Jeszcze tam sobie "paczam" za 3 pozycja, ale teraz to juz musi byc czysty strzał.
1. GBPUSD wynik SL -8
Przyszedł pan i władca na rynek i sie wepchnal na rynek ze swoja smieszna pozycją przed danymi z UK. Pogratulować ogarnięcia :d
Ewidentnie przekombinowałem na kablu. Wejscie niesystemowe, nie rozumiem sam siebie.

2. EURJPY
Wynik SL - 6
Tu juz lepsze wejscie, bo systemowe, ale standardowo na SL

Powoli tracę już siły do sieiebie. Wydaje mi się, że moim największym problemem jest to, ze nie wiem kiedy nie grać. Wlasciwie to teoretycznie wiem, bo w obszarach SR z H1. Tylko tutaj pozostaje kwestia czy ich nie zauważam, czy je po prostu zle wyznaczam. Ciekaw jestem jak bedzie wyglada moja gra za 2-3 miesiace ;) Dzisiaj pokusze się jeszcze o podsumowanie w pipsach na + i - od 17marca - 15 kwietnia

Wiec tak ilosc pipsow na + 93 ilosc pipsow na - 262

Razem - 169 pip. Nie trzeba komentarza.
Dzialanie jakie bym chcial podjać? Hm, na pewno skrupulatna analiza wszystkich zagran od 17 marca - 15 kwietnia i próba wyłapania najczesciej popelnianego błedu
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Okejas, dziennik podsumowany. Tak ja sie spodziewałem coś u mnie nie tak z wyznaczaniem wsparc i oporów...w sumie wyznaczam je dobrze tylko problem jest taki ze niebardzo chce je zauwazac, bo niebardzo chce rezygnowac ze sygnałow.
Mialem 22 zagrania od 2.04 do 15.04. W tym 5 zagran S na wsparciu, 6 zagran L na oporze, 6 zagran niesystemowych z innego powodu. Wniosek: 17 zagran niesystemowych :cry: :oops: :roll:
W sumie to chetnie bym sie przeniosl na jakis wyzszy TF, ale oznaczałoby to ze sie poddałem, a tego bym nie chcial :x
Ok, wiadomo w czym prawdopodonie jest problem, wiec teraz moze byc juz tylko lepiej
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hm, jest nad czym kombinowac ;) Jestem niby na dobrej drodze ale wciaz czegos w tym wszystkim brakuje...
Kabel
-7 i -7 Wchodzilem po pinbarach na M5
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Takie granie po pracy... Wejscie na wsparciu M5 . Farta raczej miałem, że dane skierowały cene w moją pozycję.
Zdecydowałem się tutaj agresywnie prowadzić pozycję - w sumie też dobry sposób, ciach ciach i po robocie. Na dzis juz raczzej odpuszcze, bo nie mam sił. Praca zzera moje siły, wypaliłem się już ;-) Ustawiajac SL pod lokalnym dolkiem na M1 a nie SR zwiekszyl bym prawdopodobienistwo ze cena mnie tak szybko nie wybije ale jakos nie mialem zamiarów oddawać pipsów

Wczoraj bez wejscia i w sumie to mnie cieszy, bo nie szukam wejscia na siłę. Chyba maly progress jest.

EDIT
jak tak teraz patrze co sie dzieje na wykresie to jednak podjalem dobra decyzje o szybkim prowadzeniu poz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Mam taki zwyczaj, że staram się skalpić na 50% pinabara albo objęcia z H1 i wchodzę na M1. Myślę nad wykorzystaniem również wyższych interwałów np D1, H4 w ten sam, prosty sposób. W tym ze wejsca z M5. Biorę swoje 3% i grzecznie się żegnam.
sytuacja z D1 na kabelku.

W sumie ciezka sprawa z tym czy 1 sygnal nalezy zignorowac. Pewnie zmniejszy to prawdopodobienstwo straty. Na pewno wiele zyskownych pozycji tez ucieknie no ale od czego ma sie wtedy M1 i LT :mrgreen: :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj troszku słabo. Wynika to raczej z braku doswiadczenia, bo dzisiaj rynek przyniosl okazje do zagrania na 50% formacji spadkowej na D1, ktorej nie wykorzystałem w 100%
Prawdopodobnie rynek za chwile da druga szansę.
Obrazek

ODPOWIEDZ