Zwykły scalping...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Re: Zwykły scalping...

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Na wyższym interwale u mnie wygląda to tak... A jak tam konto? Stabilnie do przodu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Robol pisze:Na wyższym interwale u mnie wygląda to tak... A jak tam konto? Stabilnie do przodu?
Konto uparcie jakoś leci sobie w dól, ale już wolniej niż miesiąc temu. Za dużo elementarnych błędów jeszcze robię. Ale spoko, damy radę. Nie teraz to pozniej :d

No i rynek dał drugą szansę, więc jestem w pozycji. Sugerowałem się M15. H1 wygląda na wzrosty, ale nie pomyślałem żeby tam spojrzeć ;) Poz. zabezpieczona wiec luz...a nie wlasnie SL, ale na zero wiec spoko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

I co tam panie na FX? A no kupa :mrgreen:
Dzisiaj:
-7
-6
+3
+2
-4
Coś mi się w tej całej mojej grze nie podoba - czuję ze jeszcze nie mam dopracowanych zasad. Myślę ze wyklaruje się to do konca przyszłego miesiąca. Trzeba czasu...potęzne drzewa rosną latami ;)
Z drugiej strony FX to gra prawdopodobieństw, więc powinienem się skupić na szukaniu pozycji, które daja mi duze prawdopodobienstwo sukcesu. Jak dla mnie zagranie zgodnie z trendem h1 + zgodne z trendem na m5 ma wyzsze prawdopodobienstwo niz zagranie kiedy trendy na tych interwałach są przeciwne. Tu jest potrzebna cierpliwość, której wciąż mi brak. Zbyt często gram też agresywnie na pierwsze odbicie na M5. Jednak wiele razy zdarza się tak ze cena zabiera mi SL, wedruje 2-3 pips nizej i robi kolejna formacje ktora upowaznia mnie do zajecia pozycji.
Tak wiec wprowadzam zasade gry na 2 odbicie. A jezeli ruch bedzie tym wlasciwym to mam jeszcze kilka innych narzedzi do wejsc typu m1, linia trendu, fibo, sr.
Myślę, że mój styl gry powoli się klaruje. Myślę, że czerwiec będzie miesiącem, w kórym wrocę do realnych pieniedzy. Demo jednak na dluzsza metę szkodzi ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
salenij
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: salenij »

Wiesz co jest najlepsze na poprawienie dyscypliny? Depo którego utratę boleśnie odczujesz. Grałem na 500 zl - MC, 1000 zł - MC, 5000 zł - wyjazd do 8k i zjazd do 6. Ponownie 1000zł - MC. Dyscyplina zaczęła się od 20.000 zł i póki co bywają wypłaty. Pozdrawiam
Eksperyment: Gra przeciwna do nastrojów graczy
Temat na forum:
http://forex-nawigator.biz/forum/eksper ... 24663.html
Konto Forex Factory:
http://www.forexfactory.com/salenij#14

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Moze i większe kwoty oddziałują jakoś na dyscyplinę, ale to nie w moim stylu ;) Poza tym jezeli nie mam skutecznosci na demo a pozniej na mikrolotach to nie ma mowy o angazowaniu większej kapusty. Ale to moje zdanie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

2 tygodnie demowania przynosi w końcu jakieś wnioski ;)
Moja gra jest dzika jak pocahontas :mrgreen: Trzeba ją uspokoić, miałem wiele zagran na demo, które wynikały z ciekawości i wiem czego już nie stosować, własciwie wiedziałem od samego poczatku, ale ta ciekawość... ;)
Moze wypunktuje swoje wnioski tutaj, zeby zajrzeć tutaj za kilka lat i stwierdzić, że byłem wyjątkowym idiotą robiąć inaczej niz powinienem :mrgreen: . CZEKAĆ CZEKAĆ CZEKAĆ, przede wszystkim CZEKAĆ na SYGNAŁ.

1. Nigdy nie grać przeciwko trendowi na M5
2. Nigdy nie grać przeciwko formacji na H1. Czekać na jej potwierdzenie lub zanegowanie.
3. Nie grać jezeli nie ma mozliwosci wyciagniecia z pozycji RR 1:3
4. W sytuacji kiedy chcę grać na kontynuację ruchu z H1, to czekam na 2 odbicie na M5 zgodne conajmniej z trendem H1- watpie zebym umial grac w korektach, stad tylko trend H1.
5. Do zajęcia jakiejkolwiek pozycji MUSI być konfluencja skladajaca sie z conajmniej 3 czynników.
6. 50% swiecy H1, H4, gram zgodnie z trendem M5
7. Gra na "Schody" tylko z trendem M5
8. Pozycję prowadzę do najbliższego SR z H1
Nieprzestrzeganie powyższych zasad grozi szybkim bankructwem :mrgreen:

A dodatkowo na realnej kapuscie będę już sobie pykał od maja na H4, D1, W1 z tego względu ze mimo iz nie poswiecam tej strategi duzo czasu, przynosi ona zyski.
Tutaj sprawa jest bardzo prosta, wlasciwie to sa zasady scalpingu przeniesione na D1, a moze na odwrot?
1.Trend D1 tylko i wylacznie, zawsze i wszedzie.
2. SR z D1 rozgrywam na H4 lub D1
3. SR z W1 rozgrywam na D1
4. By zająć pozycję potrzebuję a) konfluencji skladajacej sie z 3 czynników (do wyboru : LT, Fibo, SR, Swieca, rownosc korekt 1:1, strefa SD) b) trendu na D1.
5. Nie zajmuje pozycji przeciwnie co do formacji na W1 i MN
6. RR conajmniej 1:2
Przedewszystkim wybredność i cierpliwość a będzie kapusta
Obrazek

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ten plan na realną kapustę wygląda całkiem spoko. Proponuje zacząc od tego tylko na demo. Niskie interwały są beee. Wykres na M5 musi się ustosunkowac do M15, H1, H4, D1... Jak się przerzucisz na D1 i W1 to jedynie MN1 może Ci namieszac. Poza tym nie ma pośpiechu i można wszystko na spokojnie przemyślec. Ale to tylko moja dobra rada. :)

Na mojego brata wołam kulfon :) Pozdro
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

No scalping na pewno nie jest prosty, ale warto go cwiczyć. Ja mam ten problem ze dla demo nie mam szacunku, wiec mimo wszystko na D1 bede na real z niewielkim depo. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

A gdyby tak w tradingu zastosowac filozofie Bruce'a Lee? "Nie obawiam się kogoś, kto trenuje 1000 kopnięć. Obawiam się kogoś, kto przecwiczył jedno kopnięcie 1000razy" ;) Mała przeróbka - Nie obawiam się kogoś kto zna 1000sygnałów. Obawiam się kogoś, kto przecwiczyl jeden sygnał 1000razy. :mrgreen: Taka majowa bania mnie naszła :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Piękna przeróbka.I warta miliony...Powodzenia :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ