DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Z tym kablem na S... od M5 do M30 po danych każda świeca to knaga zwana objęciem hossy, aktualnie są ponad dwiema TL... Osobiście czatuję na sygnał na B
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
spkojnie ja rozumieć że są tu luda którę ładne wykresy sadzącajto pisze:lukpiasek - z Nowym123 masz tyle wspólnego, ze ciężko się was czyta. Tylko że czytając posty Nowego, można się dowiedzieć czegoś ciekawego, a u Ciebie jest to zwykłe bicie piany.
Tutaj nie chodzi o to kto ma rację, tylko merytoryczne przedstawienie tej racji, dyskutowanie z innymi o tym samym walorze widzianym z dwóch różnych punktów.
Naprawdę myślisz, że ktoś sadzi się do Ciebie bo mu wycięło SL, a Ty podałeś właściwy kierunek
SL każdy stawia indywidualnie, poza tym większość screenów przedstawia aktualną sytuację - formację w trakcie budowy, potencjalne zasięgi, miejsca wybić, czasem coś się przeoczy i właśnie po to są takie screeny, to jest właśnie merytoryka.

nie dość ze stosując sl i tp dla kazdej analizy podniesli byśmy własnie merytorycznosc tego działu to i podnieslibysmy w dłuzszej perspektywie wlasnie umiejetnosci stosujac sie do sl i tp bo widzisz ja mam problem ze stosuje sl ale czesto je przestawiam co jest złe i gdyby zrobić jak mówie juz bym nie mogł ich przestawiać wiec mnie by to czegoś nauczyło a wielu młodych czytajacych tylko to forum mogło by uchronić przed dużymi stratami bo wielu tu patrzy i zagląda i gra to co widzą na "naszych" wykresach
edek broni 1.3800 i już nie ot
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Spoko, pejsy wejdą to się przekonamy co dalej.Nowy123 pisze:spoko 1890 S mam wiec zysk juz spory zabezpieczony wiec niech robia co chca czekam cierpliwiepisalem tak samo po FOMC ze odchoruja to na drugi dziene
bo nic sie nie zmienilo
moze tym raze mbedzie inaczej nie jestem nieomylny wiec sie nie upieram wczorja pisalem ze od dolu widzialbym jeszcze test 1840 50 kociak i zabek by zwracac na volumeny jakie sa na swiecajc wzrostowych a spadkowych tak ze nie jestem nieomylny moze tym razem bedze inaczej
tak samo jak pokazywalem ten wykres na 2014/2015 http://media.peakprosperity.com/images/ ... -25-14.jpg
tak jak analogie z 2011 do 2014 to moje spostrzezenia pod cos grac trzeba i obserwacje zachowania voalumenow i dywerygencji
To jak jestem bez pozycji bo nie mam setupu, to mam nie wstawiać screena z moimi spstrzeżeniami, bo nie mam SL i TP
Jak dostaje setup, to mnie psińco interesuje co się dzieje na forum, ostatnią rzeczą na jaką mam czas zrobić jest informowanie działu DT o moim wejściu w rynek.

Jak dostaje setup, to mnie psińco interesuje co się dzieje na forum, ostatnią rzeczą na jaką mam czas zrobić jest informowanie działu DT o moim wejściu w rynek.
Miałem nie reagować ale już nie wytrzymam dłużej...lukpiasek pisze:spkojnie ja rozumieć że są tu luda którę ładne wykresy sadzącajto pisze:lukpiasek - z Nowym123 masz tyle wspólnego, ze ciężko się was czyta. Tylko że czytając posty Nowego, można się dowiedzieć czegoś ciekawego, a u Ciebie jest to zwykłe bicie piany.
Tutaj nie chodzi o to kto ma rację, tylko merytoryczne przedstawienie tej racji, dyskutowanie z innymi o tym samym walorze widzianym z dwóch różnych punktów.
Naprawdę myślisz, że ktoś sadzi się do Ciebie bo mu wycięło SL, a Ty podałeś właściwy kierunek
SL każdy stawia indywidualnie, poza tym większość screenów przedstawia aktualną sytuację - formację w trakcie budowy, potencjalne zasięgi, miejsca wybić, czasem coś się przeoczy i właśnie po to są takie screeny, to jest właśnie merytoryka.i nie do wszystkich pije ale chodzi mi o to że przedstawianie nawet aktualnej sytuacji nic nie znaczy bez pokazania sl i tp dla danego scenariusza robie zaklad że są takie screeny gdzie dwóch ludzi by zinterpretowało go na dwa sposoby a widzac sl i tp już sie pomylić nie da
nie dość ze stosując sl i tp dla kazdej analizy podniesli byśmy własnie merytorycznosc tego działu to i podnieslibysmy w dłuzszej perspektywie wlasnie umiejetnosci stosujac sie do sl i tp bo widzisz ja mam problem ze stosuje sl ale czesto je przestawiam co jest złe i gdyby zrobić jak mówie juz bym nie mogł ich przestawiać wiec mnie by to czegoś nauczyło a wielu młodych czytajacych tylko to forum mogło by uchronić przed dużymi stratami bo wielu tu patrzy i zagląda i gra to co widzą na "naszych" wykresach
edek broni 1.3800 i już nie ot
ZROZUM CZŁOWIEKU, że nie każdy gra z SL'em TP'kiem i mówiąc o merytoryce rozumiemy tu tylko i wyłącznie subiektywny punkt widzenia na rynek zakładając, że każdy traktuje to poważnie a Ty chcesz ingerować w strategię każdego uogólniając do Twojej. W ogóle nie widzisz, że to co piszesz to jest totalna BZDURA. To nie piaskownica. Myślisz, że jak każdemu dasz tą samą łopatkę to ilość wykopanego piasku będzie skonsolidowana zawsze tak samo do czasu? Przecież na to wpływ ma jeszcze milion innych czynników.
Nie odpisuj mi na tego posta bo i tak nie widzę tego co piszesz. Z ciekawości podejrzałem posta i odpisałem bo prawisz idiotyzmy bajkopisarzu.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: G/U H1
grałem szybkie S na pierwszym jej teście, ale jak narazie tylko do D_Pivota 1.6723 mieli siłę i nadal w miejscu, totalna kiszkaCiapul pisze:górna banda kanału spadkowego do obserwacji pod S
https://www.tradingview.com/x/mrvAi8S2/

aktualnie na H4 wygląda to na wybicie i retest od góry tej spadkowej...popatrz dobrze

po mojemu to się wszycho zaczyna układać na wybicie tej spadkowej LT i zabawa z wyższymi poziomami, ale przy obecnym zakresie rychu i świeczkach na M5 to chyba trzeba czekać na pejsów i konkretne rozdania...

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 12:30 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
zle to odbierasz, masz spostrzezenia wstawiaj tylko nabazgraj przy jakim poziomie twoje spostrzezenie bedzie not actual ewentualnie gdzie widzisz zasieg sporo ludzi tak robi i jest ok nie interesuje mnie twoje depo i pozycje ale sl twojego scenariusza już takcajto pisze:To jak jestem bez pozycji bo nie mam setupu, to mam nie wstawiać screena z moimi spstrzeżeniami, bo nie mam SL i TP![]()
złoto kierunek 1299 sl 1312
-- Dodano: wt 15-04-2014, 12:37 --
kusus pisze
nie obchodzi mnie twoje granie nie czytasz ze zrozumieniem , mowa o wrzucanych analizach screenach itp. czyli własnie o subiektywnych punktach widzenia rynku pokazujac sl wielu by nie uszło własnie pisanie bzdur jakie mają miejsce w tym dziale i akurat nie mówie o swoich postachMiałem nie reagować ale już nie wytrzymam dłużej...
ZROZUM CZŁOWIEKU, że nie każdy gra z SL'em TP'kiem i mówiąc o merytoryce rozumiemy tu tylko i wyłącznie subiektywny punkt widzenia na rynek zakładając, że każdy traktuje to poważnie a Ty chcesz ingerować w strategię każdego uogólniając do Twojej. W ogóle nie widzisz, że to co piszesz to jest totalna BZDURA. To nie piaskownica. Myślisz, że jak każdemu dasz tą samą łopatkę to ilość wykopanego piasku będzie skonsolidowana zawsze tak samo do czasu? Przecież na to wpływ ma jeszcze milion innych czynników.
Nie odpisuj mi na tego posta bo i tak nie widzę tego co piszesz. Z ciekawości podejrzałem posta i odpisałem bo prawisz idiotyzmy bajkopisarzu.

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: G/U H1
takie coś mi wyszło w odniesieniu do wcześniejszego postu, bo tam tylko słowa a z obrazkiem zawsze lepiejCiapul pisze:górna banda kanału spadkowego do obserwacji pod S
https://www.tradingview.com/x/mrvAi8S2/

wszystkie LT są z D

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Ja się pytam, co to do cholery jestlukpiasek pisze: złoto kierunek 1299 sl 1312

W Twoim przypadku to jednak większość ma rację - nie zaprzątać sobie głowy, ignorować.
Cześć.
- atlanticos
- Maniak
edek h4 na obecna chwile - nie mam pewności czy już zakończyliśmy czerwona "b", ale retest TL i zniesienie 50% wzrostów jest faktem... nie wykluczam zejście chwilowego jedno fibo niżej ale i tak widzę UP
https://www.tradingview.com/x/Www2ngZ0/
na h1 wygląda to tak - nawet dwa retesty się skumulowały
https://www.tradingview.com/x/zwQWb5Z3/
i na przykladzie powyższych wykresów zastanawiam sie jaki jest sens wstawiania własnych pozycji, TP i SL... jeden zagra po setupie na m5 i SL20 pipsow, inny zagra to w średnim terminie i SL 100 pipsow, a jeszcze inny to zahedguje... Na wykresach jest moj punkt widzenia rynku... a to jaką pozycję i czy wogóle ktoś zajmie pozycję z wykorzystaniem tego to indywidualna sprawa każdego... A jak zaczniemy tu wrzucać sygnały to cytując zaginionego klasyka forum "każda forexowa miernota" to zobaczy i bez zaangażowania własnego mózgu wykorzysta nie wnosząc do forum nic nowego. Nawet jak pojawia sie tu ktos nowy to chwała mu za to, ale nie można podawac wszystkiego na tacy... Każdy musi na forexie pracowac nad soba caly czas żeby coś osiągnąc i wtajemniczeni wiedzą o czym piszę....
https://www.tradingview.com/x/Www2ngZ0/
na h1 wygląda to tak - nawet dwa retesty się skumulowały
https://www.tradingview.com/x/zwQWb5Z3/
i na przykladzie powyższych wykresów zastanawiam sie jaki jest sens wstawiania własnych pozycji, TP i SL... jeden zagra po setupie na m5 i SL20 pipsow, inny zagra to w średnim terminie i SL 100 pipsow, a jeszcze inny to zahedguje... Na wykresach jest moj punkt widzenia rynku... a to jaką pozycję i czy wogóle ktoś zajmie pozycję z wykorzystaniem tego to indywidualna sprawa każdego... A jak zaczniemy tu wrzucać sygnały to cytując zaginionego klasyka forum "każda forexowa miernota" to zobaczy i bez zaangażowania własnego mózgu wykorzysta nie wnosząc do forum nic nowego. Nawet jak pojawia sie tu ktos nowy to chwała mu za to, ale nie można podawac wszystkiego na tacy... Każdy musi na forexie pracowac nad soba caly czas żeby coś osiągnąc i wtajemniczeni wiedzą o czym piszę....
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv