Akcja banksterki na kablu godna podziwu, wycięli stopy pozycjom na L i teraz sami są na samym dole, a reszta niech dokupuje, czy taka akcja może teraz świadczyć o powrocie do wzrostów?Ciapul pisze:HFT rules
DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: G/U
nom, po linii prostej, pomiędzy Chicago a NYC ustawili słupy mikrofalowe (tak, mikrofalowe), ponieważ w powietrzu rozchodzi się szybciej fala niż w szklanej - światłowodowej żyłce... zyskali, tak jak pisałem 1,5 milisekundy ... : )Ciapul pisze:zejdź na ziemie... to nie dla zwykłych ludzipedro pisze: tak, też uważam, że inwestycja w hft, to dobry pomysł![]()
...
oglądałem ostatnio nawet jakiś dokument o szybkości, i o hft było 1,5 milisekundy warte miliony
nie dość że sam sprzęt i infrastruktura + algorytmy to nie miliony a miliardy to jeszcze musisz sie z tym w odpowiednie miejsce wpiąć i tu jest największy problem
jestem twardo na ziemi, jak najbardziej i podchodze do tego jak do fantstyki naukowej... nie mniej jednak, są tacy którzy inwestują te miliardy... i nie robią tego non-profit ; )
-- Dodano: 15 kwie 2014, 10:56 --
sam byś tu z Bemowo zostałatlanticos pisze:wystarczyłby abonamentDamiano1100 pisze:Szkoda ze te forum nie ma limitu wiekowego lub by stać sie jego użytkownikiem trzeba zdać krótki test... Bo faktycznie spada na psy.

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- harymilloki
- Maniak
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
DAX nie będzie spadał. Przynajmnie jeszcze nie teraz. SP500 również UP. Ale możliwe że jesteśmy w korekcie spadków.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
ja wiem że większość umoczona w pozycjach odwrotnych i to co piszę im nie na rękę i to tylko co raz bardziej mnie utwierdza że mam rację , gdybym tak jak wy grał przeciw trendom wtapiałbym razem z wami ale byście mi klaskali a tak to ja zarobię a wy stracicie jak zwykle, stąd taka nagonka na mnie
(straszne kółko wzajemnej adoracji tu panuje) czy tylko ja to widzę ? a potem dziwicie sie że 90% detalu traci no bo nie jest otwarta na argumenty siedząc w pozycji klapki na oczach i tylko zaklinanie że spadnie
kiedyś tak ale czy depo wytrzyma ?
aha forex nie jest taki trudny ale trzeba do niego "używać obu półkul mózgowych (jedna na spadki druga na wzrosty) a nie jednej"
żarcik
po reakcjach niektórych widać że detal znowu się pomyli co do kierunku 

aha forex nie jest taki trudny ale trzeba do niego "używać obu półkul mózgowych (jedna na spadki druga na wzrosty) a nie jednej"

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:04 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

lukpiasek pisze:ojej jaki ja popularny się robię ale to dobrzę bo może ktoś sie czegoś nauczy i nie straci depo tyle razy co ja
![]()
o to moje herezje zapamiętajcie je sobie :![]()
do wakacji zobaczymy: (raczej nieco szybciej)
edek- 1.41
złoto- 1199
dax 10,000tys
s&p 1900-1950
trend is my friend i mi powiedział że tak będzie![]()
a tak na poważnie jak się sytuacja technicznie zmieni to odwołam moje prognozy![]()
Krótko czy szczerze?
Na demówce - możesz sobie trzymać i pierdyliony lotów z pozycją long kupioną rok wcześniej...
Zauważ, że to wątek DT, DAY TRADING - czyli odnoszący się do zagrań w przeciągu jednego dnia - (do max kilku dni - żeby ewentualnie wyrobić sobie pogląd na kończące się trendy intraday)
Ty zaś - wstawiasz prognozy na za kilka tygodni/miesięcy, które nie wiadomo czy w ogóle wystąpią... bo sytuacja techniczna aktualnie tego nie wskazuje...
Co lepsze - nie wstawiasz żadnych wykresów - potwierdzających przeprowadzenie jakiejkolwiek analizy - i rzucasz te liczby z tzw. "dupy".
Zmień wątek z analizami i dostosuj się do regulaminu albo zmień forum.
Tyle. Nie chce mi się z Tobą dyskutować - też cię zablokuje za namową...
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:05 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
czyli zgodziliśmy sie ze to nie dla naspedro pisze:jestem twardo na ziemi, jak najbardziej i podchodze do tego jak do fantstyki naukowej... nie mniej jednak, są tacy którzy inwestują te miliardy... i nie robią tego non-profit ; )

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- harymilloki
- Maniak
Nie wiem co wy wszyscy chcecie od kolegi lukaspieka. Ostatnio większość zaprzeczała wzrostom na edku. Tylko ja i kolega lukaspiek trzymaliśmy się wersji wzrostowej. Może i wybiło mu SL ale kierunek obstawiał dobry. Może on ma poprostu taką naturę ale wydaje mi się że strategia którą obrał jest ok. Przynajmniej tak wynika z jego zagrań.
"cierpliwość popłaca..."
lukpiasek pisze:ja wiem że większość umoczona w pozycjach odwrotnych i to co piszę im nie na rękę i to tylko co raz bardziej mnie utwierdza że mam rację , gdybym tak jak wy grał przeciw trendom wtapiałbym razem z wami ale byście mi klaskali a tak to ja zarobię a wy stracicie jak zwykle, stąd taka nagonka na mnie(straszne kółko wzajemnej adoracji tu panuje) czy tylko ja to widzę ? a potem dziwicie sie że 90% detalu traci no bo nie jest otwarta na argumenty siedząc w pozycji klapki na oczach i tylko zaklinanie że spadnie
kiedyś tak ale czy depo wytrzyma ?
Luki nie obraź się.
Słyszałem o pijących do lustra, Ty chyba piszesz do lustra.
Masz bardzo mądrą sentencję w stopce, wielu ją sobie bierze do serca.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- harymilloki
- Maniak
edek - zgodalukpiasek pisze:ojej jaki ja popularny się robię ale to dobrzę bo może ktoś sie czegoś nauczy i nie straci depo tyle razy co ja
![]()
o to moje herezje zapamiętajcie je sobie :![]()
do wakacji zobaczymy: (raczej nieco szybciej)
edek- 1.41
złoto- 1199
dax 10,000tys
s&p 1900-1950
trend is my friend i mi powiedział że tak będzie![]()
a tak na poważnie jak się sytuacja technicznie zmieni to odwołam moje prognozy![]()
złóto - zgoda
DAX - ? ale możliwe
SP500 - ? ale możliwe
"cierpliwość popłaca..."
zostaliby Ci którzy faktycznie na Fx zarabiają i rzeczowa wymiana poglądów im w tym zarabianiu troche pomaga...pedro pisze:sam byś tu z Bemowo zostałatlanticos pisze:wystarczyłby abonament
aaa i jeszcze jedyna forma płatności to karta kredytowa...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...