Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

jak korzystam czasami z http://www.100forexbrokers.com/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

janpalony
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: janpalony »

jak na armada MT4 włączyć wykres pokazujący dane z całego dnia ? interesuje mnie jeden duży wykres z godzinowymi wahaniami. wszystkie inne jakie znalazlem pokazuja wykresy z przestszeni kilku/kilkunastu dni

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

PipsKong pisze:Ktoś mi jasno wyjaśni o co chodzi ?:)

otóż przeglądam sobie ostatnio rynek CFD ( na XTB ) i patrzę sobie na akcje Google , w którymś tam momencie cena była około 1200 , później była wypłata Dywidendy i spadły o połowę , ale jak patrze na Nasdaq to te akcje nigdy nie miały ceny 1200 ;/;/ o co tu chodzi ?;/
Widocznie na normalnych wykresach jest to uwzględnione:
http://www.google.com/finance?q=NASDAQ% ... 6KVwQPTzAE

52 week 530.53 - 1,228.88
Fx_boy pisze:"Porównywarka ofert brokerów" - czy jest coś takiego?, aby nie trzeba było "skakać" od jednego do drugiego
broka i porównywać, który ma większą ofertę par walutowych.
Zestawień jest sporo tylko problem jest taki, że często przestają one być aktualne, bo nikt nie jest w stanie śledzić skrupulatnie ofert np. 20 brokerów, a firmy ciągle wprowadzają jakieś zmiany i promocje więc ostatecznie sprowadza się to do tego, aby jeszcze raz sprawdzić ich parametry na stronie brokera.

-- Dodano: wt 15-04-2014, 8:18 --
janpalony pisze:jak na armada MT4 włączyć wykres pokazujący dane z całego dnia ? interesuje mnie jeden duży wykres z godzinowymi wahaniami. wszystkie inne jakie znalazlem pokazuja wykresy z przestszeni kilku/kilkunastu dni
Zaznacz sobie początek dnia czerwoną pionową linią, a następnie dostosuj zoom i przesunięcie wykresu. Nie ma takiej opcji "na gotowo".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

no i właśnie tego nie kumam ;/
w przedziale 52 tygodni to widać a na wykresie poniżej nie;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

balwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balwi »

U mnie jest podobnie. Ale żeby sprawdzić sobie kilka wykresów, u mnie po wciśnięciu klawisza Enter w lewym dolnym rogu wykresu pojawia się małe okienko. Dzieki niemu moge robić kilka rzeczy na raz. Polecenie akceptuje wciskając enter.

Np. przy zmianie instrumentu wciskam USDJPY, pojawia mi się wykres tej pary. Wchodze w określoną date (d,m,rok) i enter.

Zmiana interwału czasowego – np. wpisane „5” otwiera mi wykres 5-minutowy, H1 to wyres 1-godzinny, D1 to dzienny itd.;

janpalony
Bywalec
Bywalec

pytanie z cyklu tych dziwnych, od totalnie początkującego.

gram na parze EURUSD, tylko i wyłącznie na tej parze. MT4 DEMO

do tej pory zaobserwowałem, że kurs rzadko spada, choć może, poniżej 1.381x a rzadko przekracza próg 1.389x. Wiedząc o tym, zawsze jak kupie bądź sprzedam loty to mam pewność, że w końcu kurs spadnie bądź wzrośnie do stanu w którym będę na +. nie zawsze na dużym, ale jednak na plusie. nawet jak kupie po kiepskiej cenie to jeśli poczekam do odpowiedniego momentu i go wyłapie to nadal zarobie bo znam już wahania EURUSD.

więc pytanie brzmi - co nieoczekiwanego moze się stać, że kupując/ sprzedając ostatecznie nie wyjde na + ?
póki co każda moja transakcja jest zakonczona sukcesem, niedużym ale jednak.

najprościej pisząc - jak przegrac ? ;) czego obawiać się ?

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Raczej wątpię, żebyś w pełni znał wahania cen EUR/ USD. Ale graj jak mówisz. Z czasem się przekonasz, że to nie jest zbyt dobre.

janpalony
Bywalec
Bywalec

znam wahania z ostatnich kilku dni, tyle. wiem, żę stanie się coś co mi zburzy obecny "swiatopoglad" kupna i sprzedaży tylko zastanawiam się co to będzie.
ustawiając jako środek załóżmy 1.385x można spodziewać się, żę obstawiająć w tych okolicach wskażniki zawsze powędrują poniżej i powyżej środka co teoretycznie zapewnia jakiś tam zysk. dobrze kombinuje?

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Lepiej nie opierać swojej strategii głównie na wskaźnika. Wykres jest najlepszym wskaźnikiem. Musisz obserwować rynrk i wypatrywać powtarzające się czynności.

Awatar użytkownika
htk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: htk »

janpalony pisze:znam wahania z ostatnich kilku dni, tyle. wiem, żę stanie się coś co mi zburzy obecny "swiatopoglad" kupna i sprzedaży tylko zastanawiam się co to będzie.
ustawiając jako środek załóżmy 1.385x można spodziewać się, żę obstawiająć w tych okolicach wskażniki zawsze powędrują poniżej i powyżej środka co teoretycznie zapewnia jakiś tam zysk. dobrze kombinuje?
Proponuję zrezygnować takiego pomysłu na trading. W taki sposób w nieodległej przyszłości czeka MC, to bardziej niż pewne.
Wyjaśnić dlaczego to nie jest dobry plan mogę na wiele sposobów, ale... myślę, że wystarczy jedno pytanie:

Czy ten przyjęty "środek" będzie środkiem za tydz, dwa lub miesiąc?

Nie opieraj swojego planu na trading na podstawie doświadczenia zebranego w ciągu kilku dni.

ODPOWIEDZ