Zblizone wartosci do twoich wylicza ten indykniemiaszek pisze:tym zestawieniem bym się nie sugerował, ponieważ jest ono wyliczone na podstawie świeczki niedzielnej i nijak się to ma z poziomami jakie aktualnie restepktuje rynekDavidFx pisze:http://www.dailyfx.com/technical_analys ... 000Mum4AAC![]()
zobacz jak duże rozbieżności są pomiędzy poziomami z tabelki którą wrzuciłem a tymi w linku
DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy mi się wydaje czy dane makro dają podstawy do wzrostu na złotku? I to sporego.
Oczywiście potem korekta, ale w najbliższym czasie up.
Oczywiście potem korekta, ale w najbliższym czasie up.
dobri,
się skośni pobawili na złocie ; ) https://www.tradingview.com/x/WQ2grYfw/
1342 może i dziś ; )
1342 może i dziś ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- harymilloki
- Maniak
Raczej nie liczył bym na jakieś duże wzrosty na złocie. Kitajce trochę mi strategię popsuli ale ten nagły wzrost jest spowodowany sytuacją na UKRAINIE. Siedzę w S na złocie i myślałem że odbijemy od poniedziałku w dół, trochę się zawiodłem ale w dłuższym okresie liczę na spadki. Indeksy powinny odreagować po spadkach które mieliśmy w ubiegłym tygodniu(w sumie to wcale nie żałuje:)). Co do Edka to sytuacja się nie zmienia, fala którą obecnie zakończyliśmy traktuje jako falę B w korekcie ABC, czas na C. Fala A nie wygląda mi na korektę po której miały by nastąpić wielkie wzrosty, głównym powodem który skłania mnie do takiej sugestii jest jej wygląd na większych interwałach. Wygląda bardziej na 1 falę korekty niż na całą korektę.
POPRAWIONE
POPRAWIONE

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
co za ironia losu na edku pozamykałem wszystkie pozycje na pięknym plusie a złoto które pięknie dało zarobić mi pod koniec marca tym razem wycieło mi całe zyski jak zwykle zbyt duże zaangażowanie w pozycjach więc teraz nie mam żadnej pozycji na złocie i mogę być obiektywnypedro pisze:dobri,
1342 może i dziś ; )

okolice 1330 punktem zwrotnym zobaczycie

ale cienias ze mnie

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

ale cukier, piz... ech, ... rzeźnik się fajnie pod dalsze spadki układa : )
Jutro też jest dzień.
Na interwale 4h złoto ładny nawrót robi, fibo 61 do zdobycia?!
Czekać tylko na jakieś gorące info z Ukrainy, Draghi też dolał oliwy do ognia.
Czekać tylko na jakieś gorące info z Ukrainy, Draghi też dolał oliwy do ognia.
Time is Money.
Wszystko zalezy od ukrainy, jak rosja wjedzie to zloto bedzie na 1400, a jak sytuacja bedzie 100% czysta bez wojny to 1200. Wrzuc mi screena z zamknietym edkiem na prv to Ci uwierzelukpiasek pisze:co za ironia losu na edku pozamykałem wszystkie pozycje na pięknym plusie a złoto które pięknie dało zarobić mi pod koniec marca tym razem wycieło mi całe zyski jak zwykle zbyt duże zaangażowanie w pozycjach więc teraz nie mam żadnej pozycji na złocie i mogę być obiektywnypedro pisze:dobri,
1342 może i dziś ; )łąpcie szczyt i wio za całe depo nic się nie bać
teraz na milion procent jak mnie rynek wyciął to złoto zacznie spadać zawsze tak mam
![]()
ale cienias ze mnie

Btw. Ucz sie do matury wtedy bedziesz mogl zarobic pierwsze 1000 zl i wplacic do depo a nie na demo ciagle

- harymilloki
- Maniak
psxor pisze:Wszystko zalezy od ukrainy, jak rosja wjedzie to zloto bedzie na 1400, a jak sytuacja bedzie 100% czysta bez wojny to 1200. Wrzuc mi screena z zamknietym edkiem na prv to Ci uwierzelukpiasek pisze:co za ironia losu na edku pozamykałem wszystkie pozycje na pięknym plusie a złoto które pięknie dało zarobić mi pod koniec marca tym razem wycieło mi całe zyski jak zwykle zbyt duże zaangażowanie w pozycjach więc teraz nie mam żadnej pozycji na złocie i mogę być obiektywnypedro pisze:dobri,
1342 może i dziś ; )łąpcie szczyt i wio za całe depo nic się nie bać
teraz na milion procent jak mnie rynek wyciął to złoto zacznie spadać zawsze tak mam
![]()
ale cienias ze mnie
Btw. Ucz sie do matury wtedy bedziesz mogl zarobic pierwsze 1000 zl i wplacic do depo a nie na demo ciagle
Nie prowokuj

"cierpliwość popłaca..."
Tak sobie przejrzałem Forsala, Bankiera, Parkiet pod kątem FX i doszedłem do wniosku, że bardziej wartościowy od wszystkich razem wziętych portali jest... dział DT na naszym Nawi
To nie żart, tutaj wśród dziesiątek życzeniowych analiz trafiają się czasem naprawdę wartościowe rozpiski, można z kimś wymienić się uwagami o danym walorze, poprosić o analizę, dowiedzieć czegoś ciekawego z branżowej tematyki, pośmiać się, pogadać o pierdołach..., a tam? Wróżbici post factum w garniturach, z tytułami, z mądrymi pojęciami i mądrymi minami
VAMOS DT

To nie żart, tutaj wśród dziesiątek życzeniowych analiz trafiają się czasem naprawdę wartościowe rozpiski, można z kimś wymienić się uwagami o danym walorze, poprosić o analizę, dowiedzieć czegoś ciekawego z branżowej tematyki, pośmiać się, pogadać o pierdołach..., a tam? Wróżbici post factum w garniturach, z tytułami, z mądrymi pojęciami i mądrymi minami

VAMOS DT