DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2014, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
1
3%
Spadek
25
68%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
santil
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Nieprzeczytany post autor: santil »

niemiaszek pisze:
tym zestawieniem bym się nie sugerował, ponieważ jest ono wyliczone na podstawie świeczki niedzielnej i nijak się to ma z poziomami jakie aktualnie restepktuje rynek :idea:

zobacz jak duże rozbieżności są pomiędzy poziomami z tabelki którą wrzuciłem a tymi w linku :wink:
Zblizone wartosci do twoich wylicza ten indyk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Alcar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alcar »

Czy mi się wydaje czy dane makro dają podstawy do wzrostu na złotku? I to sporego.
Oczywiście potem korekta, ale w najbliższym czasie up.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobri,

się skośni pobawili na złocie ; ) https://www.tradingview.com/x/WQ2grYfw/

1342 może i dziś ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Raczej nie liczył bym na jakieś duże wzrosty na złocie. Kitajce trochę mi strategię popsuli ale ten nagły wzrost jest spowodowany sytuacją na UKRAINIE. Siedzę w S na złocie i myślałem że odbijemy od poniedziałku w dół, trochę się zawiodłem ale w dłuższym okresie liczę na spadki. Indeksy powinny odreagować po spadkach które mieliśmy w ubiegłym tygodniu(w sumie to wcale nie żałuje:)). Co do Edka to sytuacja się nie zmienia, fala którą obecnie zakończyliśmy traktuje jako falę B w korekcie ABC, czas na C. Fala A nie wygląda mi na korektę po której miały by nastąpić wielkie wzrosty, głównym powodem który skłania mnie do takiej sugestii jest jej wygląd na większych interwałach. Wygląda bardziej na 1 falę korekty niż na całą korektę.

POPRAWIONE :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:dobri,

1342 może i dziś ; )
co za ironia losu na edku pozamykałem wszystkie pozycje na pięknym plusie a złoto które pięknie dało zarobić mi pod koniec marca tym razem wycieło mi całe zyski jak zwykle zbyt duże zaangażowanie w pozycjach więc teraz nie mam żadnej pozycji na złocie i mogę być obiektywny :D łąpcie szczyt i wio za całe depo nic się nie bać :mrgreen: teraz na milion procent jak mnie rynek wyciął to złoto zacznie spadać zawsze tak mam :564:
okolice 1330 punktem zwrotnym zobaczycie :twisted:
ale cienias ze mnie :wpale:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

ale cukier, piz... ech, ... rzeźnik się fajnie pod dalsze spadki układa : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Na interwale 4h złoto ładny nawrót robi, fibo 61 do zdobycia?!

Czekać tylko na jakieś gorące info z Ukrainy, Draghi też dolał oliwy do ognia.
Time is Money.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

lukpiasek pisze:

1342 może i dziś ; )
co za ironia losu na edku pozamykałem wszystkie pozycje na pięknym plusie a złoto które pięknie dało zarobić mi pod koniec marca tym razem wycieło mi całe zyski jak zwykle zbyt duże zaangażowanie w pozycjach więc teraz nie mam żadnej pozycji na złocie i mogę być obiektywny :D łąpcie szczyt i wio za całe depo nic się nie bać :mrgreen: teraz na milion procent jak mnie rynek wyciął to złoto zacznie spadać zawsze tak mam :564:
Wszystko zalezy od ukrainy, jak rosja wjedzie to zloto bedzie na 1400, a jak sytuacja bedzie 100% czysta bez wojny to 1200. Wrzuc mi screena z zamknietym edkiem na prv to Ci uwierze ;)

Btw. Ucz sie do matury wtedy bedziesz mogl zarobic pierwsze 1000 zl i wplacic do depo a nie na demo ciagle ;)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

psxor pisze:
lukpiasek pisze:

1342 może i dziś ; )
Wszystko zalezy od ukrainy, jak rosja wjedzie to zloto bedzie na 1400, a jak sytuacja bedzie 100% czysta bez wojny to 1200. Wrzuc mi screena z zamknietym edkiem na prv to Ci uwierze ;)

Btw. Ucz sie do matury wtedy bedziesz mogl zarobic pierwsze 1000 zl i wplacic do depo a nie na demo ciagle ;)

Nie prowokuj :) Bo znowu się zacznie :) Dajcie już sobie na spokój z tym krytykowaniem. :mrgreen:
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Tak sobie przejrzałem Forsala, Bankiera, Parkiet pod kątem FX i doszedłem do wniosku, że bardziej wartościowy od wszystkich razem wziętych portali jest... dział DT na naszym Nawi :D
To nie żart, tutaj wśród dziesiątek życzeniowych analiz trafiają się czasem naprawdę wartościowe rozpiski, można z kimś wymienić się uwagami o danym walorze, poprosić o analizę, dowiedzieć czegoś ciekawego z branżowej tematyki, pośmiać się, pogadać o pierdołach..., a tam? Wróżbici post factum w garniturach, z tytułami, z mądrymi pojęciami i mądrymi minami :roll:
VAMOS DT :):

Zablokowany