DayTrading: Piątek 11.04.2014
Re: DayTrading: Piątek 11.04.2014
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- harymilloki
- Maniak
Powiem Ci że ja tam jakimś wielkim pijakiem nie jestem i rzadko spożywam napoje alkoholowe ale to piwko o którym pisałem naprawdę jest ok. Piłem już wile piw określanych mianem regionalnych lecz "świeże" naprawdę smakuje inaczej. Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) . Zgadzam się z tobą w kwestii wykupu małych browarów przez wielkie koncerny ale to jest nieuniknione. Każda mniejsza firma która wyrobi sobie markę na rynku nawet sama zastanawia się nad sprzedażą samej siebie, a jak już się napatoczy "inwestor" to pakują kasę w walizkę i zwijają żagle. "Inwestor" modernizuje firmę i wtedy z naszego dobrego "świeżego" robią się SIKI WRONIKIkrinvest pisze:harymilloki pisze:
ja na pewno nie , ale dziwię się , że jeszcze ktoś sie nabiera na ten stary trik z "super regionalnymi browarami"![]()
W okresie miedzywojennym funkcjonował identyczny mechanizm ,tak samo jak i dzisiaj wyrastały jeden po drugim jak grzyby po deszczu serwując "niepowtarzalne" na "tradycyjna recepturze" "najlepsze tylko w naszym regionie"gdzie grupą docelową byli ludzie silnie związani z regionem
, później jedno przejęcie za drugim,kapitalizacje spowrotem i znowu na X lat tylko kilka rodzajów Piw. Teraz PRL sie skończył to ludzie znowu chcą mieć "wybór" , a "swoje" zawsze najlepsze
Za pare lat twój Kormoran i tak zostanie przejęty i będzie regionalną wytwórnią jakiegoś wiekszego browaru.
Przepraszam jak Cie uraziłem , ale to bezlitosna prawda prawda mówi , ze każde to regionalne piwo można kupić wszędzie indziej w Polsce , podejrzewam , że twój kormoran już dawno też jest u mnie w sklepach jak i w całej Polsce![]()
to po kuflu choć piwa nie pije , bo bekam potem pół dnia![]()
Czas pakowac manatki i wracać do najpiekniejszego kraju na świeciebo już mnie te spasione szympansy tu doprowadzają do palpitacji znowu
![]()

-- Dodano: ndz 13-04-2014, 10:15 --
A co do tego .... To tylko jedno zdanie : "POLAK POTRAFI"highend pisze:"19 października 1987 r. nazwany został czarnym poniedziałkiem."Tony S. pisze:Witam: tak do looknięcia przy kawie / piwku
http://tvn24bis.pl/informacje,187/guru- ... 17864.html
Spokojnie, w 2014 roku 19 października przypada w Niedzielę, więc loozik![]()
Ten krach się zacznie jak SP500 przekroczy 2100 punktów, a DAX jakieś 12.000 punktów
poza tym to się stanie wtedy kiedy każdy najmniej się będzie tego spodziewał, a wszyscy będą mieli pootwierane longi na indeksy![]()
![]()
![]()
![]()
Hary jutro mam imieniny - Twoje piwo by siadło, ale nie wiem jak je z Olsztyna do B-B dostarczyć do jutra

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
Czy trafiliście na jakieś info co powiedział Dragi w sobotę. Piątek miałem zajęty i prawie nic nie siedziałem... Nie natknąłem się nigdzie...
Idę właśnie do ogrodu wywalić się na słoneczku i otwieram piwko - tyle że niestety nie regionalne. Kiedyś było pyszne Lubuskie tutaj i browarek był tak mały że ciężko było dostać na początku - ale tak jak pisze Hary zeszmaciło się jak przejęły go większy browar i zaczął rozsyłać na całą Polskę - już go nie piję
Zdrówko Hary...
Idę właśnie do ogrodu wywalić się na słoneczku i otwieram piwko - tyle że niestety nie regionalne. Kiedyś było pyszne Lubuskie tutaj i browarek był tak mały że ciężko było dostać na początku - ale tak jak pisze Hary zeszmaciło się jak przejęły go większy browar i zaczął rozsyłać na całą Polskę - już go nie piję

Zdrówko Hary...

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

- harymilloki
- Maniak
tu chyba coś masz:kera.p pisze:Czy trafiliście na jakieś info co powiedział Dragi w sobotę. Piątek miałem zajęty i prawie nic nie siedziałem... Nie natknąłem się nigdzie...
Idę właśnie do ogrodu wywalić się na słoneczku i otwieram piwko - tyle że niestety nie regionalne. Kiedyś było pyszne Lubuskie tutaj i browarek był tak mały że ciężko było dostać na początku - ale tak jak pisze Hary zeszmaciło się jak przejęły go większy browar i zaczął rozsyłać na całą Polskę - już go nie piję![]()
Zdrówko Hary...
http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... rther.html

A ja zaraz Cisnę do fryzjera bo zarosłem jak dziki agrest przez to tradowanie

"cierpliwość popłaca..."
harymilloki pisze: Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) .
ze sie wtrace.. http://browarkormoran.pl/Gdzie-kupic.html
- harymilloki
- Maniak
Internet czyni cudaaaa !!!!grafikk pisze:harymilloki pisze: Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) .
ze sie wtrace.. http://browarkormoran.pl/Gdzie-kupic.html

Napisałem że ja znam dwa

"cierpliwość popłaca..."
Re: Odp: DayTrading: Piątek 11.04.2014
Ja sobie zaraz zrobie sok z czerwonego grapefriuta! 

Time is Money.
- harymilloki
- Maniak
Forum firexowe zamienia się w forum kulinarne
Nieźle ... I jak zwykle wszystko przezemnie 

"cierpliwość popłaca..."
Witam,
dla zainteresowanych, moja analiza tyg. eurusd
https://www.youtube.com/watch?v=lFUhkTDhMOk
pozdr.Piotr
dla zainteresowanych, moja analiza tyg. eurusd
https://www.youtube.com/watch?v=lFUhkTDhMOk
pozdr.Piotr
- uciekinier
- Pasjonat
A ja piję sobie zieloną herbatę , którą przysłał mi kolega z głębokiej chińskiej prowincji i to co kupujemy w sklepach to nie herbata w porównaniu do orginału chińskiego w sklepach to jakieś zmiotki poprodukcyjne.
Na Ukrainie coś znowu huczy lekko , ciekawe czy jeny jako "bezpieczna przystań" otworzą się z luką .
Na Ukrainie coś znowu huczy lekko , ciekawe czy jeny jako "bezpieczna przystań" otworzą się z luką .
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka