DayTrading: Piątek 11.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2014, 00:00

Wzrost
14
44%
Bez zmian
1
3%
Spadek
17
53%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 11.04.2014

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

krinvest pisze:
harymilloki pisze:

ja na pewno nie , ale dziwię się , że jeszcze ktoś sie nabiera na ten stary trik z "super regionalnymi browarami" :p
W okresie miedzywojennym funkcjonował identyczny mechanizm ,tak samo jak i dzisiaj wyrastały jeden po drugim jak grzyby po deszczu serwując "niepowtarzalne" na "tradycyjna recepturze" "najlepsze tylko w naszym regionie" :D gdzie grupą docelową byli ludzie silnie związani z regionem :) , później jedno przejęcie za drugim,kapitalizacje spowrotem i znowu na X lat tylko kilka rodzajów Piw. Teraz PRL sie skończył to ludzie znowu chcą mieć "wybór" , a "swoje" zawsze najlepsze :D Za pare lat twój Kormoran i tak zostanie przejęty i będzie regionalną wytwórnią jakiegoś wiekszego browaru.
Przepraszam jak Cie uraziłem , ale to bezlitosna prawda prawda mówi , ze każde to regionalne piwo można kupić wszędzie indziej w Polsce , podejrzewam , że twój kormoran już dawno też jest u mnie w sklepach jak i w całej Polsce :mrgreen:
to po kuflu choć piwa nie pije , bo bekam potem pół dnia :564:

Czas pakowac manatki i wracać do najpiekniejszego kraju na świecie :idea: bo już mnie te spasione szympansy tu doprowadzają do palpitacji znowu :D
Powiem Ci że ja tam jakimś wielkim pijakiem nie jestem i rzadko spożywam napoje alkoholowe ale to piwko o którym pisałem naprawdę jest ok. Piłem już wile piw określanych mianem regionalnych lecz "świeże" naprawdę smakuje inaczej. Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) . Zgadzam się z tobą w kwestii wykupu małych browarów przez wielkie koncerny ale to jest nieuniknione. Każda mniejsza firma która wyrobi sobie markę na rynku nawet sama zastanawia się nad sprzedażą samej siebie, a jak już się napatoczy "inwestor" to pakują kasę w walizkę i zwijają żagle. "Inwestor" modernizuje firmę i wtedy z naszego dobrego "świeżego" robią się SIKI WRONIKI :( Ot i cała filozofija :) :564:

-- Dodano: ndz 13-04-2014, 10:15 --
highend pisze:
Tony S. pisze:Witam: tak do looknięcia przy kawie / piwku

http://tvn24bis.pl/informacje,187/guru- ... 17864.html
"19 października 1987 r. nazwany został czarnym poniedziałkiem."

Spokojnie, w 2014 roku 19 października przypada w Niedzielę, więc loozik :mrgreen:

Ten krach się zacznie jak SP500 przekroczy 2100 punktów ;), a DAX jakieś 12.000 punktów ;)
poza tym to się stanie wtedy kiedy każdy najmniej się będzie tego spodziewał, a wszyscy będą mieli pootwierane longi na indeksy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :d

Hary jutro mam imieniny - Twoje piwo by siadło, ale nie wiem jak je z Olsztyna do B-B dostarczyć do jutra :D
A co do tego .... To tylko jedno zdanie : "POLAK POTRAFI" :) Wszystkiego najlepszego z okazji IMIENIN :) :564:
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Czy trafiliście na jakieś info co powiedział Dragi w sobotę. Piątek miałem zajęty i prawie nic nie siedziałem... Nie natknąłem się nigdzie...

Idę właśnie do ogrodu wywalić się na słoneczku i otwieram piwko - tyle że niestety nie regionalne. Kiedyś było pyszne Lubuskie tutaj i browarek był tak mały że ciężko było dostać na początku - ale tak jak pisze Hary zeszmaciło się jak przejęły go większy browar i zaczął rozsyłać na całą Polskę - już go nie piję :(
Zdrówko Hary... :564:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

kera.p pisze:Czy trafiliście na jakieś info co powiedział Dragi w sobotę. Piątek miałem zajęty i prawie nic nie siedziałem... Nie natknąłem się nigdzie...

Idę właśnie do ogrodu wywalić się na słoneczku i otwieram piwko - tyle że niestety nie regionalne. Kiedyś było pyszne Lubuskie tutaj i browarek był tak mały że ciężko było dostać na początku - ale tak jak pisze Hary zeszmaciło się jak przejęły go większy browar i zaczął rozsyłać na całą Polskę - już go nie piję :(
Zdrówko Hary... :564:
tu chyba coś masz:

http://www.telegraph.co.uk/finance/econ ... rther.html

:564:
A ja zaraz Cisnę do fryzjera bo zarosłem jak dziki agrest przez to tradowanie :) :564:
"cierpliwość popłaca..."

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

harymilloki pisze: Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) .

ze sie wtrace.. http://browarkormoran.pl/Gdzie-kupic.html

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

grafikk pisze:
harymilloki pisze: Co do tego czy je znajdziesz u siebie to wątpię ponieważ nawet na terenie W-M ciężko je dostać. Osobiście znam jeden sklep w którym go można kupić no może dwa:) .

ze sie wtrace.. http://browarkormoran.pl/Gdzie-kupic.html
Internet czyni cudaaaa !!!! :)

Napisałem że ja znam dwa :), ponieważ mój zakres znajomości sklepów spożywczych jest bardzo wąski :) Tę kwestę zostawia mojej drugiej Połówce :) :564: :mrgreen:
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Re: Odp: DayTrading: Piątek 11.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Ja sobie zaraz zrobie sok z czerwonego grapefriuta! :)
Time is Money.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Forum firexowe zamienia się w forum kulinarne :) Nieźle ... I jak zwykle wszystko przezemnie :)
"cierpliwość popłaca..."

piosek2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piosek2 »

Witam,

dla zainteresowanych, moja analiza tyg. eurusd

https://www.youtube.com/watch?v=lFUhkTDhMOk

pozdr.Piotr

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

A ja piję sobie zieloną herbatę , którą przysłał mi kolega z głębokiej chińskiej prowincji i to co kupujemy w sklepach to nie herbata w porównaniu do orginału chińskiego w sklepach to jakieś zmiotki poprodukcyjne.
Na Ukrainie coś znowu huczy lekko , ciekawe czy jeny jako "bezpieczna przystań" otworzą się z luką .
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Zablokowany