DayTrading: Piątek 11.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2014, 00:00

Wzrost
14
44%
Bez zmian
1
3%
Spadek
17
53%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 11.04.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

DavidFx pisze:
harymilloki pisze:Pytanie za 100 punktów ... Ma ktoś wskaźniki ARMSA?
http://fxcodebase.com/code/viewtopic.php?f=38&t=60492
Dzięki wielkie ...

A co do szefa EBC to mam go w D.... :) EDEK DOWN ZŁOTO DOWN I BĘDZIE SZAŁ :)

-- Dodano: sob 12-04-2014, 16:28 --

TERAZ TO JA SOBIE LEPIEJ PIWKO OTWORZE.... OCZYWIŚCIE Z BROWARÓW KORMORAN. TAKIEGO PIWA JUŻ NIE MA NIGDZIE W POLSCE. PRAWDZIWE NIEPASTERYZOWANE PIWKO O NAZWIE "ŚWIEŻE" :) CUD MIÓD :) JAK KTOŚ CHCE TO MOGĘ MU KURIEREM WYSŁAĆ SKRZYNKĘ :)

P.S MAM NADZIEJE ŻE MNIE NIKT NIE POSĄDZI O JAKĄŚ REKLAMĘ. PRZEPRASZAM ADMINA ZA TEN HANIEBNY WYBRYK Z MOJEJ STRONY :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 11.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

Witam: tak do looknięcia przy kawie / piwku

http://tvn24bis.pl/informacje,187/guru- ... 17864.html
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

harymilloki pisze: TERAZ TO JA SOBIE LEPIEJ PIWKO OTWORZE.... OCZYWIŚCIE Z BROWARÓW KORMORAN. TAKIEGO PIWA JUŻ NIE MA NIGDZIE W POLSCE. PRAWDZIWE NIEPASTERYZOWANE PIWKO O NAZWIE "ŚWIEŻE" :) CUD MIÓD :) JAK KTOŚ CHCE TO MOGĘ MU KURIEREM WYSŁAĆ SKRZYNKĘ :)

P.S MAM NADZIEJE ŻE MNIE NIKT NIE POSĄDZI O JAKĄŚ REKLAMĘ. PRZEPRASZAM ADMINA ZA TEN HANIEBNY WYBRYK Z MOJEJ STRONY :)
ja na pewno nie , ale dziwię się , że jeszcze ktoś sie nabiera na ten stary trik z "super regionalnymi browarami" :p
W okresie miedzywojennym funkcjonował identyczny mechanizm ,tak samo jak i dzisiaj wyrastały jeden po drugim jak grzyby po deszczu serwując "niepowtarzalne" na "tradycyjna recepturze" "najlepsze tylko w naszym regionie" :D gdzie grupą docelową byli ludzie silnie związani z regionem :) , później jedno przejęcie za drugim,kapitalizacje spowrotem i znowu na X lat tylko kilka rodzajów Piw. Teraz PRL sie skończył to ludzie znowu chcą mieć "wybór" , a "swoje" zawsze najlepsze :D Za pare lat twój Kormoran i tak zostanie przejęty i będzie regionalną wytwórnią jakiegoś wiekszego browaru.
Przepraszam jak Cie uraziłem , ale to bezlitosna prawda prawda mówi , ze każde to regionalne piwo można kupić wszędzie indziej w Polsce , podejrzewam , że twój kormoran już dawno też jest u mnie w sklepach jak i w całej Polsce :mrgreen:
to po kuflu choć piwa nie pije , bo bekam potem pół dnia :564:

Czas pakowac manatki i wracać do najpiekniejszego kraju na świecie :idea: bo już mnie te spasione szympansy tu doprowadzają do palpitacji znowu :D

Tony S. pisze:Witam: tak do looknięcia przy kawie / piwku
Trzeba cierpliwie , następny kryzys będzie najwiekszym odpływem kapitału w historii , nie przegapmy ! :564:
weź tylko pod uwagę to , że onto mówi co roku od 2011 , ale w końcu będzie mial racje :D

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

No tak ... nikt mu przecież nie zarzuci, że nas nie ostrzegał przed krachem :d
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Awatar użytkownika
pakubiu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pakubiu »

i co mario powiedzal zmienil kijem bieg rzekija cala sobote przespalam tak psyxhicznie wykanczaja moje pozycje na edku
Wreszcie Ferie więc można grać spokojnie na Foreksie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tony S. pisze:Witam: tak do looknięcia przy kawie / piwku

"19 października 1987 r. nazwany został czarnym poniedziałkiem."

Spokojnie, w 2014 roku 19 października przypada w Niedzielę, więc loozik :mrgreen:

Ten krach się zacznie jak SP500 przekroczy 2100 punktów ;), a DAX jakieś 12.000 punktów ;)
poza tym to się stanie wtedy kiedy każdy najmniej się będzie tego spodziewał, a wszyscy będą mieli pootwierane longi na indeksy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :d

Hary jutro mam imieniny - Twoje piwo by siadło, ale nie wiem jak je z Olsztyna do B-B dostarczyć do jutra :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

pakubiu pisze:i co mario powiedzal zmienil kijem bieg rzekija cala sobote przespalam tak psyxhicznie wykanczaja moje pozycje na edku
Niby nic nowego nie powiedział, ciągle tylko, że mają środki aby inflacją walczyć i luźną politykę stosować.
12.04. Waszyngton (PAP/dpa) - Szef Europejskiego Banku Centralnego (EBC) Mario Draghi ponownie przestrzegł przed nadmierną powściągliwością w walce z utrzymującą się niską inflacją w strefie euro.
Na marginesie wiosennych sesji Międzynarodowego Funduszu Walutowego i Banku Światowego w Waszyngtonie Draghi powiedział, że EBC nie dostrzega obecnie groźby spirali spadku cen, ale że nadal konieczne jest baczne obserwowanie sytuacji.

"Niska inflacja jest zła z wielu powodów" - podkreślił, wskazując m.in., że utrudnia ona przeżywającym trudności krajom strefy euro poprawę sytuacji gospodarczej. Przyznał jednak zarazem, że nie zaobserwowano dotychczas, by z powodu niskiej inflacji klienci odkładali zakupy na późniejsze terminy w oczekiwaniu na spadek cen.

Draghi zapowiedział, że w razie konieczności EBC jest gotów sięgać także po niekonwencjonalne środki, żeby stymulować inflację. Nie wykluczył dalszej liberalizacji polityki pieniężnej. (PAP)
Time is Money.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

"Przyznał jednak zarazem, że nie zaobserwowano dotychczas, by z powodu niskiej inflacji klienci odkładali zakupy na późniejsze terminy w oczekiwaniu na spadek cen."

Bo to bzdura jest. Gdyby tak było naprawdę, to w ostatnich 20 latach nikt nie kupowałby elektroniki i komputerów - w tych branżach szczególnie dotyczy to telefonów komórkowych i komputerów ceny leciały na łeb i szyję - nawet 50% kwartalnie i jednocześnie pojawiały się co rusz nowsze, szybsze i lepsze produkty a sprzedaż i tak biła rekordy z roku na rok. Ludzie nie czekali "bo za rok będzie taniej" tylko chcieli mieć "już". Zresztą gdyby taka reguła psychologiczno-ekonomiczna działała to nie istniałaby sprzedaż ratalna - przecież to właśnie idea: "kupuję drożej, ale wcześniej". Czyli ludzie "in communi" nie czekają na "spadek cen" tylko kupują jeśli mają kasę i perpspektywy że jej im nie zabraknie...

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

To zależy kto co kupuje i jaką ma mentalność. Z kupnem mieszkań dużo ludzi czekało, remont i usługi budowlane mocno napędzają konsumpcję i inwestycje.
Time is Money.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Palmy poświęcone? :-)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany