AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: upfx »

set pisze:o znów nie działa super platforma...
Dobrze, zes wspomnial. Juz zaczynalem resetowac komputer, sprawdzac system itp.

Moze by tak mozna bylo wyslac smsa, lub choc wiadomosc emailowa, ze cos jest nie tak z AliorTrader?

Moglby zaloga Alior banku choc rozwazyc to>?

-- 07 kwie 2014, 08:23 --
upfx pisze:
set pisze:o znów nie działa super platforma...
Dobrze, zes wspomnial. Juz zaczynalem resetowac komputer, sprawdzac system itp.

Moze by tak mozna bylo wyslac smsa, lub choc wiadomosc emailowa, ze cos jest nie tak z AliorTrader?

Moglby zaloga Alior banku choc rozwazyc to>?
Ruszyla maszyna, u mnie dziala juz.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

nie dość, że nie działa to juz mi przysłali info;
Informujemy, że Twój dostęp do aplikacji Alior Trader został zablokowany na skutek trzykrotnego wprowadzenia błędnego hasła do logowania.
Hasło oczywiście dobre i jak naprawią u siebie ten burdel to pewnie będzie hulać, kiedyś pytałem wyższą kulturę bankowości przez tel dlaczego przysyłają to info to powiedzieli, że nie wiedzą.

No tym razem zablokowali na serio i musiałem dzwonić.

-- 07 kwie 2014, 11:22 --

o znów nie działa :lol:

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Znowu nie moge sie polaczyc. Wszyscy konsultanci zajeci. Czy to znowu to o czym mysle?
Maszyna sie rozkraczyla? Ktory to juz raz dzisiaj?

-- 07 kwie 2014, 11:27 --
upfx pisze:Znowu nie moge sie polaczyc. Wszyscy konsultanci zajeci. Czy to znowu to o czym mysle?
Maszyna sie rozkraczyla? Ktory to juz raz dzisiaj?
Dziala juz.

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

NIE DZIAŁA !!!!!!
przerwało połączenie i chciałem się zalogować i wyskoczyło że 3 razy błędny Login i IP jest już zablokowane!!! A teraz nie mogę się dodzwonić aby IP odblokować !!!!!!

-- pn 07-04-2014, 11:44 --

no i nie wierze, poszłem się napić do kuchni po kilku minutach wracam próbuje i jeszcze raz się zalogować i odblokowane (samo się odblokowało po kilku minutach) JEEEEEEE

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

No to dopiero początek Pana przygody z Aliorem. Nie ma co narzekać, w Aliorze awaria poniżej godziny to nie awaria. wczoraj mój znajomy zamykał u nich konto, to dopiero były emocje. Rachunek brokerski zamknięty a z ROR do tej pory nie da się wypłacić. Dlaczego ? Bo podobno na brokerskim były jakieś pozycje oczekujące. I teraz problem jak pozamykać oczekujące pozycje na nieistniejącym kącie, aby saldo księgowe równało się saldu dostępnemu ? No technicznie się nie da dziesiątki telefonów i nic. Nikt nie wie jak się do problemu zabrać. :lol:
Obrazek

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Taka sytuacja nie powinna mieć nigdy miejsca(o ile miała).Nie powinno się dać zamknąć rachunku na którym sa oczekujace zlecenia lub otwarte pozycje.Jeśli jednak system przyjął taką dyspozycję to powinna ona z automatu anulować zlecenia oczekujące.Swoja drogą użytkownik nie widział, że saldo dostepne nie jest równe saldu rachunku? nie widział otwartych zleceń? :shock: Jak zresztą można zamknąć rachunek nie robiąc z niego przelewu na podpięte konto?

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Kolega się zarzeka ze żadnych oczekujących nie miał jak zamykał pozycje. I zasadniczo ja mu wieżę. Czekamy na dalszy rozwój sytuacji. A jak wiadomo nie od dziś mechanizmy "wyższej kultury bankowości" mielą powoli.
Obrazek

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

blacha pisze:No to dopiero początek Pana przygody z Aliorem. Nie ma co narzekać, w Aliorze awaria poniżej godziny to nie awaria. wczoraj mój znajomy zamykał u nich konto, to dopiero były emocje. Rachunek brokerski zamknięty a z ROR do tej pory nie da się wypłacić. Dlaczego ? Bo podobno na brokerskim były jakieś pozycje oczekujące. I teraz problem jak pozamykać oczekujące pozycje na nieistniejącym kącie, aby saldo księgowe równało się saldu dostępnemu ? No technicznie się nie da dziesiątki telefonów i nic. Nikt nie wie jak się do problemu zabrać. :lol:
Nie ma możliwości aby system przyjął zamknięcie rachunku przy aktywnych zleceniach (a więc i środkach które musiały się na tym rachunku znajdować). Dotyczy to każdego rodzaju rachunku - zarówno AT jak i brokerskiego. Być może kolega sprzedał akcje, a nie poczekał na ich rozliczenie w KDPW? Prosimy kolegę o kontakt z naszą infolinią (19503), a na pewno przyjrzymy się sytuacji bo stan faktyczny z pewnością jest inny niż Pan podaje.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Alior Bank gdzie niemożliwe staje się możliwe i to w negatywnym słowa tego znaczeniu. Gdyby wasze biuro maklerskie było restauracjom to najlepsze wasze danie by nosiło nazwę "danie dupy". A na marginesie kolega dzisiaj troszkę "poszarpał" waszego pracownika w JG więc może jego sprawa nabierze trochę rozpędu. :D
Obrazek

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

AlgoStudio

Zastanawialem sie nad uruchomieniem tego modulu. Przerzucilem pare EA na AliorTrader-a, ktore dzialaja mi bez problemu na MT4, ale w AlgoStudio niestety nie. Czesc z nich wyrzuca blady przy kompilacji (MT4 niczego nie widzi), czesc cos tam robi, ale z kolei nie generuje zlecen. Sprawdzalem wszelkie dostepne opcje, ale nie doszukalem sie jakiegos rozwiazania.

Czy komus udalo sie zakonczyc sukcesem potyczki z AliorStudio i uruchomil poprawnia dzialajacy EA? Jest ta gra warta swieczki, czy lepiej sobie dac spokoj?

ODPOWIEDZ