OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

Pablo90 pisze:U jakiego brokera przeglądasz wykresy? Ja mam u ODL i jeszcze nie widać shorta, ale myślę, że i tak pójdzie w górę bo cena odbija się od 50% zniesienia.
heh, ja mam AM i teraz widzę dopiero, że będzie long, wcześniej wskaźniki mi zupełnie inaczej pokazywały, szczególnie stoch.

Obecnie ładny long jest na gbpusd i sell na usdchf i eurchf.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

W sumie możesz wejść, proponuję ustawić target na linii trendu.

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

moim zdaniem sugerując się SMA tylko sobie niepotrzebnych wątpliwości narabiamy...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

moim zdaniem sugerując się SMA tylko sobie niepotrzebnych wątpliwości narabiamy...
Dokładnie SMA nie nadaje się jako filtr do tego systemu.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Ja to tak czytam, czytam i naprawdę Was nie rozumiem. Po cholerę poprawiać coś co działa i na siłę wprowadzać jakieś linie, filtry i inne duperele. To jest bardzo zastanawiające. Dać ludziom maszynę to za wszelką cenę ją ulepszają podczas, gdy ona sama w sobie działa dobrze. Ale cóż Wasza sprawa koledzy. Z jednej strony niby bez dociekliwości nie byłoby postępu ale w tym przypadku wprowadzanie gadżetów tylko komplikuje ten nad wyraz prosty i skuteczny system.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Dobra zapomnijmy o mojej opinii. Nie powinienem się udzielać. W sumie każdy gra tak jak uważa :)

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

marius09 pisze:Dobra zapomnijmy o mojej opinii. Nie powinienem się udzielać. W sumie każdy gra tak jak uważa :)
nie no spoko spoko...
jak to się mówiło na sprawdzianach w szkole "mów co piszesz" a Ty pisz co widzisz:)
ech...

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

:) A wracając do tematu to dzisiaj rynek taki jakiś nijaki. Żadnych sygnałów wartych uwagi nie zauważyłem od rana. Ale zbliża się 12 więc może coś w samo południe :)

ODPOWIEDZ