1. Czy jest możliwość zwiększenia (maksymalnej) dźwigni do 1:200?
2. Jest jakaś taka domyślna, intuicyjna, domniemana (zwał jak zwał

Nie, lewar 1:100 to jedyny jaki oferuje mForex na ten moment.SiedemsetDwadziescia pisze: 1. Czy jest możliwość zwiększenia (maksymalnej) dźwigni do 1:200?
Nie ma tu niczego takiego. Zresztą w Dukascopy też nie jest to gwarantowane w 100%, bo jak słusznie zauważyłeś, nie dość, że mogą pojawić się dane (czy dni świąteczne) to wartości wyrażone są w przedziale 100-200. Ale spokojnie kilkadziesiąt lotów na głównych parach mForex ogarnieSiedemsetDwadziescia pisze: 2. Jest jakaś taka domyślna, intuicyjna, domniemana (zwał jak zwał) gwarancja płynności na głównych parach? Oczywiście nie chodzi mi o gwarancję podczas danych, rozumiem też, że jako taka żadna gwarancja nie istnieje 'nigdy', ale takie dukascopy pisze, że "ECN liquidity (100-200 mio on majors)" - w mForex podobnie? Otwieranie pozycji na dziesiątki lotów nie powinno sprawić żadnych problemów (chodzi mi o czas realizacji otwarcia i zamknięcia)?
Jest dostępne. Pełna specyfikacja tutaj:mzyska pisze:Witam
Czy jest dostępne eur/try na kontach mini, a najlepiej to jeżeli byłby ktoś taki miły i podał wszystkie dostępne instrumenty na tych kontach, to byłbym bardzo wdzięczny?
Dziękuję za informacjęraposo pisze:Jest dostępne. Pełna specyfikacja tutaj:mzyska pisze:Witam
Czy jest dostępne eur/try na kontach mini, a najlepiej to jeżeli byłby ktoś taki miły i podał wszystkie dostępne instrumenty na tych kontach, to byłbym bardzo wdzięczny?
http://www.mforex.pl/Media/Default/Spec ... ntow-1.pdf
Obecnie jest ta sama dla obu rodzajów kont.
psV pisze:jamesfisher, patrząc po nagraniach gości co handlują na CME to prawie na pewno miałbyś mniejszy poślizg. Do tego brak możliwości manipulacji brokera jak to bywa na rynku SPOT. Sam się przymierzam aby potestować, ale brak MT4/5 nie zachęca mnie. Niby MT5 dostało certyfikat CME, ale nie znalazłem żadnego brokera z kontraktami terminowymi oferującego tą platformę. Poza tym, nawet na takich kontraktach na kukurydzę mają wypełnienia takie, że na mForex nawet na demo można pomarzyć [powaga].