Mają zysk z prowizji dlatego lepiej dla nich otworzyc pozycję przeciwną niż zamykać istniejącą.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
No nie do końca o to im chodzi, bo można zrobić sobie "Merge", czyli połączenie pozycji, które się zbilansują za co nie płacisz prowizji.havk pisze:Mają zysk z prowizji dlatego lepiej dla nich otworzyc pozycję przeciwną niż zamykać istniejącą.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Cztery krótkie pytania
1. Czy z tą obniżką prowizji o 40 % to nie jest bujda? Mogę to traktować serio w moich małych wyliczeniach co do wyboru brokera? I jak się to ma do późniejszych obliczeń w PiCie?
2. Czy mając konto w mbanku i handlując na dukascopy (PLN) będę płacił za przelewy (wpłata, wypłata)?
3. Czy jforex jest darmowy, czy nie, bo raz gdzieś przeczytałem, że płatny na koncie real i nie potrafię tego już znaleźć?
4. Na początek Dukascopy (jeżeli chodzi o zagraniczne - wybrałem ze względu na niski spread i prowizję) czy może lepiej pozostać na krajowym podwórku: INGsecurities, mForex, a może Alior?
Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi
Pozdrawiam!
1. Czy z tą obniżką prowizji o 40 % to nie jest bujda? Mogę to traktować serio w moich małych wyliczeniach co do wyboru brokera? I jak się to ma do późniejszych obliczeń w PiCie?
2. Czy mając konto w mbanku i handlując na dukascopy (PLN) będę płacił za przelewy (wpłata, wypłata)?
3. Czy jforex jest darmowy, czy nie, bo raz gdzieś przeczytałem, że płatny na koncie real i nie potrafię tego już znaleźć?
4. Na początek Dukascopy (jeżeli chodzi o zagraniczne - wybrałem ze względu na niski spread i prowizję) czy może lepiej pozostać na krajowym podwórku: INGsecurities, mForex, a może Alior?
Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi

Póki co demoForex trader / Wrocław
Witaj,
Poniżej odpowiediz na Twoje pytania.
. Tyle, że trzeba pamiętać o tym, że przez cały miesiąc płaci się standardową stawkę, po czym na początku nowego miesiąca wartości wynikające z rabatu są zwracane. Udostępniamy program do podatku, dzięki któremu w łatwy i szybki sposób możemy dokonać obliczeń potrzebnych wartości do wpisania w PIT-38. Oczywiście rabaty prowizji są uwzględniane.
Poniżej odpowiediz na Twoje pytania.
Nie jest to bujdą, o ile konto zostanie otwarte przez Forex ClubBlank pisze:1. Czy z tą obniżką prowizji o 40 % to nie jest bujda? Mogę to traktować serio w moich małych wyliczeniach co do wyboru brokera? I jak się to ma do późniejszych obliczeń w PiCie?

Nie.Blank pisze: 2. Czy mając konto w mbanku i handlując na dukascopy (PLN) będę płacił za przelewy (wpłata, wypłata)?
Jest w pełni darmowy więc jeśli znalazłeś informację o tym, że jest płatny (na jakimkolwiek rodzaju kont) to była ona nieprawdziwa.Blank pisze:3. Czy jforex jest darmowy, czy nie, bo raz gdzieś przeczytałem, że płatny na koncie real i nie potrafię tego już znaleźć?
Każdy z krajowych brokerów będzie droższy od Dukascopy, o ile uwzględnimy rabat Forex Club.Blank pisze: 4. Na początek Dukascopy (jeżeli chodzi o zagraniczne - wybrałem ze względu na niski spread i prowizję) czy może lepiej pozostać na krajowym podwórku: INGsecurities, mForex, a może Alior?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Od kilku dni średnia KAMA w panelu jForex jest dziwnie rysowana, bardzo poszarpana, każdy wręcz pojedynczy tick jest odwzorowywany na średniej, gdy otworzę nowy wykres wszystko jest w porządku do następnego ruchu waluty. Wyszyściłem cache ale nic nie pomogło. Znacie jakieś rozwiązanie tego problemu ?
Hmm niestety nie mam pomysłu. Początkowo myślałem, że to może efekt jakichś zmian, które wprowadził dział IT ale widzę, że u mnie jest normalnie, nawet po dłuższej zmianie kursu. Polecam skontaktować się bezpośrednio z supportem - może im coś przyjdzie do głowy.cemberek pisze:Od kilku dni średnia KAMA w panelu jForex jest dziwnie rysowana, bardzo poszarpana, każdy wręcz pojedynczy tick jest odwzorowywany na średniej, gdy otworzę nowy wykres wszystko jest w porządku do następnego ruchu waluty. Wyszyściłem cache ale nic nie pomogło. Znacie jakieś rozwiązanie tego problemu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dukascopy wprowadza Jforex 4. Zapowiada się całkiem ciekawie ! Pobawiłem się trochę i muszę przyznać że jest co z tym softem robić...
Może jakieś szczegółe, główne różnice w porównaniu z wersja aktualną ?
Widać, że fajny, płaski design.
Design jest taki jak sobie ustawisz. W zasadzie dostajesz czysty, pusty ekran i sam umieszczasz potrzebne elementy. Równie dobrze może to wyglądać tak, jak na screenie niżej (zupełnie co innego niż na poprzednim). Każdy możliwy element jest edytowalny, możliwe jest ustawienie własnej strefy czasowej dla platformy, wykresów itd.