Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Cyb pisze:Dukascopy wprowadza Jforex 4. Zapowiada się całkiem ciekawie ! Pobawiłem się trochę i muszę przyznać że jest co z tym softem robić...
a wiadomo od kiedy będzie dostępny ?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie ma konkretnej daty. Przed wdrożeniem na konta live musi przejść rygorystyczne testy... Liczę że uda się to w tym roku.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No patrzcie... Na chwilę wyjechać i nagle nowości wychodzą :). Na nową wersję JForex czekamy od dawna więc cieszę się, że wreszcie wyszła. Najpierw betatesty na demie, a dopiero jak wszystko będzie w porządku to wejdzie na konta rzeczywiste. Myślę, że to kwestia 1-3 miesięcy w zależności od ilości znalezionych błędów... Będę dawał znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

Z tego co wiem z nową wersja mieli wprowadzic nowe instrumenty. Czy w wersji obecnej testowej dolaczone sa kontrakty na indeksy gieldowe dax itp ?

Miała sie pojawić także między innymi nowa opcja która mnie interesowała, powiedziano mi że będzie wprowadzona wraz z wejściem wersji 4. Chodzi mi o opis do obiektów na wykresie.

Przykładowo jeśli mam wyznaczoną linie trendu na H4 , wpisuję w pole "Edit Label" opis tej LT , przykładowo "LT H4 3 odbicia" to jeśli zejde na niższy TF np. m15 to po najechaniu na linie która mam na wykresie nie pojawia mi się tylko jej standardowy opis czyli obecnie "Ray Line" tylko pełny opis z tym co sam wprowadziłem czyli "Ray Line LT H4 3 odbicia".

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nowe instrumenty pojawić się muszą najpierw na demo, a tego jeszcze nie widać... Myślę, że będzie z tym lekkie opóźnienie względem nowej wersji platformy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Więcej o JForex4:

Szwajcarski bank Dukascopy, działający jako broker FX oferujący usługi klientom instytucjonalnym oraz indywidualnym przygotowuje się do wprowadzenia poważnych zmian na swojej platformie tradingowej JForex –ma zostać zaktualizowana do wersji 4.0.

Wiadomość ta obiegła sieć dzień po tym, jak Dukascopy ogłosił otworcie nowego biura w Zurychu. Wersję beta od razu udostępniono deweloperom (poprzez forum przedsiębiorstwa) – platforma w formie ostatecznej udostępniona ma być w przeciągu najbliższych miesięcy.

Według osób blisko związanych z pracami nad nową platformą, przyniesie ze sobą wiele zmian. Najważniejsze dotyczą całkowitej przebudowy infrastruktury – klienci otrzymają całkowicie nowy i innowacyjny produkt. Dukascopy zapewnia jednak, że doświadczenia użytkowników nie powinny ulec większym zmianom, tak aby przejście pomiędzy platformami odbywało się płynnie i bez większych zgrzytów.

Zmiany dotknęły również panelu nawigacyjnego oraz interfejsu graficznego – w dużej mierze starano się jednak zachować dawny wygląd platformy. Kolejną ważną modyfikacją jest dodanie kanału CFD oraz nowej wersji API – dzięki temu platforma będzie kompatybilna z narzędziami tworzonymi pod wersje wcześniejsze (strategiami, autorskimi modułami, szablonami).

//Wymoderowano link reklamowy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Coraz bardziej podoba mi sie nowa wersja jforex v4. Szczególnie możliwość tworzenia wielu okienek w widgetach i linkowanie widgetow w grupy. A to tylko czesc ze zmian.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Jest jakaś możliwość dołączyć do testerów? Popykać sobie na demku?Było by super.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Jest taka możliwość.

https://www.facebook.com/dukascopy/phot ... =1&theater#

To link do konta dukascopy na facebook'u i jednoczesnie do miejsca gdzie mozna sie zarejestrowac do testowania.

Awatar użytkownika
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Blank »

Z tego co czytam na forum Dukascopy (http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... .php?f=200) o Jforex4 to czeka nas jeszcze sporo zmian w porównaniu do tego co mamy obecnie wersji testowej. Zapowiada się bardzo dobrze.
Póki co demoForex trader / Wrocław

ODPOWIEDZ